luni, 23 iunie 2014

Divorț tehnologic? Guvernul rus nu mai vrea procesoare Intel sau AMD, ci unele autohtone

Politica Rusiei in privința tehnologia de Vest este clară: se poate trăi fără ea, mai ales în cazul în care probleme importante ( cum ar fi sancțiunile economice, spionajul NSA și cooperarea deficitară a Rusiei cu occidentul in domeniul GPS-ul ) nu sunt rezolvate satisfăcător.

Se pare ca poziția tehnologică ferm separaționistă a Rusiei se va extinde si la procesoarele americane pentru computere: un ziar de bussines din Rusia a anuntat că autoritati si companii de stat nu vor mai cumpăra PC-uri construite pe baza procesoarelor Intel sau AMD.

În schimb, începând din anul 2015, guvernul va comanda anual un milion de PC-uri bazate pe "Baikal", un procesor fabricat de o companie privată denumita T-Platforms.

Interesant este faptul că procesorul Baikal se bazează de fapt tot pe un design ARM (Cortex-A57), ceea ce înseamnă divorțul Est - Vest nu este chiar complet.

Cert este insă că foarte multi birocrați ruși nu vor avea "bucuria" de a utiliza un Mac sau un PC cu Windows la job: ei vor trebui să se "multumească" probabil cu sistem de operare bazat pe Linux, compatibil cu procesoarele Baikal, de tip ARM.


5 comentarii despre subiectul „Divorț tehnologic? Guvernul rus nu mai vrea procesoare Intel sau AMD, ci unele autohtone”:
Anonim

Faptul ca se renunta la procesoarele intel si Amd e un lucru bun.De ani de zile au monopolizat piata .Scoteau cateva modele de top dupa care la cele vechi mai schimbau ceva pe ici pe colo ai dadeau alt nume si "voala"un procesor nou.Am un laptop dual core intel care are vre-o 7 ani ,memorie ddr 2 si pot sa spun ca e mult mai rapid ca jumatate din ce se vinde acum pe piata cu procesoare noi si memorii DDR 3 si SSD-uri.
Daca se renunta si la windows e si mai bine.Platforma linux va capata mai multa importanta.
P.S. nu uitati ca si China va folosi linuxul pentru institutiile publice.Deci microsoftul va lua un nou sut in fund.

Anonim

catre primul anonim: Daca nu ar fi fost aceste companii te-ai fi jucat si acum cu prastia prin curte...e la moda antiamericanismul

Anonim

Indiferent ce procesor se va folosit, piata va fi impartita.
Fie telefoane, fie tablete , fie servere cu windows sau linux sau alt sistem de operare.

Konis

@primul anonim:

Cred ca esti putin pe langa daca tu compari un procesor din 2008 cu unul de acum.

Anonim

Linuxul e folosit si acum destul de oamenii cu ceva creier in capusor, de oamenii pe care nu ii intereseaza doar facebook si twitter, adica 0,1% din populatia Romaniei.
Iar ce zice tipul de mai sus e adevarat, AMD si Intel au inceput sa scoata procesoare doar pentru marketing, foarte putine schimbari majore in ultimii ani, in afara de socket care iti impune cumpararea unei noi placi de baza.. insa sunt singurele care conteaza pe piata... deci traim cu ele !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile