miercuri, 25 iunie 2014

Google a anunțat oficial Android Tv

Compania Google a anuntat oficial "Android Tv", în timpul Google I/O 2014 Keynote.

Android TV este succesorul spiritual al Google TV, prin care compania va integra funcții de tip smartphone în interfață televizoarelor si a altor dispozitive media.

Similar cu Google TV, Android TV va rula pe un hardware diferit substantial de cel al set-top-box-urile Apple TV, Amazon Fire TV sau Roku.

Platforma Android TV va suporta Google Cast, permițându-i să funcționeze la fel ca și Chromecast.

Noua abordare a proiectului va rula un Android L.

Google a declarat că Android TV nu este o nouă platformă. Este aceeasi cu cea de la telefoane și tablete. Integrarea între dispozitivele Android a fost demonstrata cu o aplicatie Android Tv, instalata pe un smartphone Android și prin capacitatea de a controla televizorul printr-un ceas Android Wear. Insa pentru a controla televizorul Android Tv este suficient un D-pad cu intrare de voce.

Căutarea cu voce va fi o parte integrantă din noua interfață. Google spune ca a dezvoltat o funcție prin care televizorul poate fi controlat direct de voce, cu ajutorul unui telefoan Android, ajutand telespectatorii sa caute cu ușurință conținutul preferat. Utilizatorii vor putea astfel să găsească episoade din emisiunile lor preferate, să caute actori și informații sau clipuri YouTube.

Un accent deosebit a fost pus pe jocuri. Un gamepad va fi folosit pentru a juca diverse jocuri, inclusiv titluri de Android, nu neapărat doar cele concepute pentru televizor. Asadar, Android Tv va fi livrat cu un controler și va permite accesul la jocuri multiplayer, prin intermediul rețelei Google Play.

Platforma Android Tv va fi lansata în toamna anului 2014, alături de lansarea Android L.

Diverse televizoare Full HD si 4K Smart TV de la diverse companii, inclusiv Phillips, Sharp, TP Vision și Sony, vor rula de asemenea pe baza Android TV.

Razer și Asus au anuntat că vor crea dispozitive media care rulează Android TV si care se vor concentra pe gaming.


Niciun comentariu despre subiectul „Google a anunțat oficial Android Tv”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile