miercuri, 18 iunie 2014

Televiziunea Moldova 1 va intra în lista must-carry

Guvernul României a adoptat, miercuri, Acordul cu Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, care prevede obligativitatea operatorilor de cablu din cele două ţări de a prelua TVR, respectiv Moldova 1, anunta intr-un comunicat MAE.


Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici a fost semnat la Chişinău, in martie 2014, de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

După publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii Guvernului pentru aprobare, Ministerul Afacerilor Externe va notifica autorităţile din Republica Moldova cu privire la îndeplinirea, de către partea română, a procedurilor interne pentru intrarea în vigoare a acestui Acord.

Acordul prevede obligativitatea operatorilor de cablu din România şi Republica Moldova de a prelua serviciile de programe ale societăţilor publice de televiziune din cele două state. Sunt create astfel condiţiile pentru retransmiterea în România a programelor postului Moldova 1, prin cablu (în regim must carry).

Anterior, MAE a solicitat si primit avizul CNA asupra acordului. CNA a aprobat in unanimitate Adresa nr.6952/23.05.2014 de la Ministerul Afacerilor Externe prin solicită avizul C.N.A. referitor la Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, semnat la Chișinău in martie 2014.

De asemenea, Acordul vine să întărească termenii pentru retransmiterea programelor TVR în Republica Moldova, prin cablu şi respectiv în modul digital, aşa cum au fost stabiliţi prin Înţelegerea amiabilă semnată la 12 septembrie 2013, la Bucureşti, care a fost validată ulterior prin Decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din 7 noiembrie 2013, precizează MAE.

Totodată, Ministerul de Externe reaminteşte faptul că Deciziile Curţii au putere executorie obligatorie, prevalând în faţa oricăror reglementări naţionale.


27 de comentarii despre subiectul „Televiziunea Moldova 1 va intra în lista must-carry”:
Anonim

program de...umplutura

Anonim

toate rapurile de canale sunt ... must-carry

Dobrin

Rap-uri de canale ? Amice, daca vrei sa fii inteles, exprima-te inteligibil.

anonim

Si daca Moldova 1 va detine drepturi pt. UCL, F1, etc, ce se intampla?

Anonim

Si daca TV5 Monde detine drepturi pentru UCL, F1 etc, ce se intampla ? :)

Anonim

Sunt curios cati dintre voi ati urmarit acest canal. Sunt cel putin 10 de canale in lista must-carry mai proaste decat acesta.

Anonim

toate rapurile de canale sunt ... must-carry
adica canale romanesti care se receptioneaza FTA pe diversi sateliti si smecherii le retransmit pe cablu si mai vor si bani pentru ele...

Dobrin

Aha, deci "rapuri de canale" sunt canale FTA.
Pai Moldova 1 nu e FTA pe satelit. Ce legatură are cu explicatia ta ?

Anonim

Ar fi bine sa se poata introduce obligatia aceasta si pe DTH. Ar fi o treaba!

Unknown

nu stiu zau...daca ar baga planeta tv si planeta hd....posturile alea doua din bulgaria cu muzica lor si cu videoclipurile lor ar avea mai mult raiting decat orice post romanesc...

Anonim

Iulian Nacariev ai perfecta dreptate...

Anonim

Unde naiba i se mai gaseste loc in grila analogica? Nu mai avem locuri libere.

Anonim

Mai peste tot in EUROPA.. Canalele Nationale ale Tzarilor vecine exista la Operatorii celorlalti,
de exemplu: ITALIA cu ELVETIA, FRANTA cu ELVETIA, ELVETIA cu GERMANIA, GERMANIA cu AUSTRIA, FINLANDA cu SUEDIA cu DANEMARCA cu NORVEGIA, etc.,
numai la noi tot felul de neaveniti isi dau cu parerea aiurea pe Net...

Anonim

Moldova 1 e FTA pe Thor 12149 V 28000.
uite aici...http://ro.kingofsat.net/find.php?question=moldova+1&Submit=Zap

Dobrin

Moldova 1 nu este FTA. Lasa-ma cu Kingofsat-ul tau neactualizat. Verifica tu personal si vezi ca e codat. Dar se pare ca eu am antena satelit si receptor cu care pot verifica asta si tu nu ai, fiindca nu poti verifica si, in consecinta, imi arati websiteuri neactualizate. Asa ca motivatia aceea ca e FTA si tu il prinzi nu mai are valoare deloc, ca argumentatie impotriva introducerii acestuia canal. Astfel, trag concluzia ca unii comenteaza din pura rautate.

Anonim

Chiar daca s-a codat Moldova 1 tot il vad moca pe WEB TV.
Se vede acceptabil pentru un canal SD.

Anonim

De ce M1 e in mustcarry si Digi24 nu? CNA-ul ce face doarme pe el.DESTEPTAREA!!!

Anonim

Doarme ca de obicei....numai cind da amenzi e treaz !

Anonim

In concluzie o sa fie Moldova 1 ori o versiune pentru Romania? Ca si TVR-ul e transmis in Moldova dar nu e TVR-ul 1 al nostru. Oare meciurile de la Campionatul Mondial de fotbal se transmite si in Moldova? O sa fie probleme cu drepturile de difuzare. O mai fi tanti Ludmila cu povestile de sara pentru micutzi? Pe vremea cealalta urmaream si noi ce se prindea de la vecini... unii cu rusii altii cu moldovenii, ucrainenii, bulgarii, etc. ca 2 ore pe zi n-aveai ce vedea la TVR.

Anonim

erata: "meciurile de la Campionatul Mondial de fotbal se transmite si in Moldova?" se schimba in "meciurile de la Campionatul Mondial de fotbal se transmit si in Moldova?"

se transmit nu se transmite.sorry din viteza...

Anonim

Anonim 19 iunie 2014, 07:29 ai verificat ? este codat cei de la http://ro.kingofsat.net/sat-thor6.php 12149.00 V 23 K2 Europe DVB-S QPSK 28000 7/8 ESS, 45.2 Mbps arata ca e FTA , dar toate cele moldovenesti sunt codata verifica bine , verifica si vezi sa fi bun convins.ca sunt codate

Anonim

Corect, canalul este codat. A fost FTA foarte scurt timp, dar suficient sa ma conving ca este un canal de 2 bani. In schimb Jurnal TV care este FTA este infinit mai bun!

Anonim

Oare cat de greu e frate sa intelegeti ca Moldova 1 e canalul national al Republicii Moldova, cum e TVR la noi ???? Jurnal Tv e canal privat, si mai baga si tone de filme piratate, cum sa il bage in Romania in must-carry, prin intelegere intre guverne ?? Moldova 1 e un schimb cultural si cotidian de informatii, un schimb de canale nationale, nu un schimb de canale freemium cu filme piratate. Vreti filme? Nu aveti frate internetul plin, in calitate Full HD, subtitrare si care apar pirat imediat ce apar pe Bluray in straintate ? Voi va uitati la filme si seriale pe canale tv ??? Pai inseamna ca nu stiti ce inseamna adevaratul divertisment media de acasa. Nu am vazut un film pe un canal tv de peste 7 ani... Canalele tv sunt pentru stiri si emisiuni, nu pentru filme si seriale. Am si HBO si Digifilm de 1 an, sa le testez, dar niciodata nu m-am uitat la un film pe ele. Sunt vechituri fata de ce apar pe net. Saptamana asta merg sa le scot, ca nu am nevoie de ele in grila.

Anonim

Pentru Dobrin...

N-am stiut ca trebuie sa am antena si receptor de satelit pentru a verifica daca e codat sau nu M1.

Dobrin

Pai altfel nu ai cum sa verifici situatia din acest moment. Poate sa fie criptata sau sa nu fie criptata televiziunea Moldova 1. Nu te poti increde in siteuri precum kingofsat sau lyngsat sau altele, fiindca actualizeaza cu intarziere majoritatea canalelor, uneori chiar si la cateva zile. Doar prin receptie poti afla situatia reala la un moment dat. Ca exemplu, te-ai inselat cu televiziunea Moldova 1, pe care Kingofsat o prezenta ca FTA, dar iata ca e criptata de mai mult timp.

Anonim

Ai dreptate, dar pot viziona in continuare Moldova 1 prin aplicatia WEB TV pe Amiko Alien si de asemenea detin si un televizor cu tuner DVBS-2 incorporat, iar antena e prevazuta cu motor care receptioneaza satelitii intre 30.0°W pina la 75.0°E.

Stream-urile acestea functioneaza si acum am verificat si cu Simple TV :

rtmp://*****************

rtmp://*****************

http://******************

cu aspect original 4 : 3 nu ce se vede din imaginea de mai sus...unde desi scrie 4 : 3 pe banda informativa e de fapt 16 : 9 (in imagine).

HD Satelit România

Sorry, ți-am șters link-urile streamurilor. Vă rog să nu mai postați link-uri către streamuri ilegale sau extrase ilegal din cele oficiale.

Dacă doriți să vizionați online televiziunea Moldova 1, utilizați linkul oficial:

http://www.trm.md/ro/tv-on-line/

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile