vineri, 6 iunie 2014

Licitația pentru televiziunea digitală terestră - Runda de alocare

În urma rundelor primare desfăşurate ieri şi a rundei primare suplimentare susţinute astăzi în cadrul licitaţiei pentru acordarea multiplexurilor de televiziune digitală, au fost determinaţi câştigătorii şi preţurile de bază pe care aceştia trebuie să le achite. Licitaţia continuă cu o rundă de alocare care va avea loc marţi, 10 iunie, de la ora 10.00.

Runda de alocare este ultima etapă a licitaţiei şi urmăreşte distribuţia între ofertanţii cậştigători a multiplexurilor adjudecate în banda UHF, cu excepţia multiplexului cu obligaţie de transmitere “free to air”. Ofertanţii câştigători îşi vor exprima preferinţele cu privire la alocarea specifică şi vor depune o ofertă cu suma pe care sunt dispuşi să o achite în plus. După runda de alocare vor fi determinate preţurile finale pe care ofertanţii cậştigători trebuie să le achite pentru multiplexul sau multiplexurile câştigate. Rezultatele licitaţiei vor fi făcute publice după finalizarea procedurii.

Licitaţia se desfăşoară la sediul ANCOM – Direcţia Regională Bucureşti din str. Lucian Blaga nr.4, bl. M110, sector 3, Bucureşti, unde fiecare ofertant dispune de o încăpere dotată cu telefon şi acces la internet. În locul de desfășurare a licitaţiei accesul este permis numai persoanelor împuternicite să reprezinte companiile ofertante.

În cadrul licitaţiei au fost disponibile 5 multiplexuri, patru în UHF şi unul în VHF, în standard DVB-T2. Prin intermediul primului multiplex în UHF (MUX 1) se vor transmite „free to air”, în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, posturile publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.

Update 10 iunie 2014Un comunicat ANCOM anunta ca SNR a castigat 3 dintre cele 5 multiplexuri de televiziune digitala terestra in Romania. Nu este specificat expres in comunicat că RCS-RDS nu a castigat niciunul, ci că SNR a castigat trei dintre acestea. Insa presedintele ANCOM confirma ca RCS-RDS nu a adjudecat nici un multiplex. A renuntat RCS-RDS la licitatie ? In acest caz, care sunt oare motivele ? Mai multe detalii gasiti AICI.


7 comentarii despre subiectul „Licitația pentru televiziunea digitală terestră - Runda de alocare”:
Anonim

Daca o sa ia RDS tot, Vodafone o sa fie pana la urma beneficiarul. Deci?

Anonim

NU se specifica cine a cistigat ,mai avem de asteptat

Anonim

Se pare ca RCS sau ceilalti s-au razgandit, ca nu a MAI a depasit cerere oferta de multiplexuri, desi inainte depasea.

Anonim

VAI,VAI greu tare ,oare vom vedea dvb-t!!!!

Anonim

>>>Daca o sa ia RDS tot, Vodafone o sa fie pana la urma beneficiarul. Deci?

rahat cu perje... cine se uita in gura lu' Turcescu?! cine stie ce mizerii or fi acolo... cah...

Cristy

Si uite ca RDS nu a luat nimic....

Anonim

Nu inteleg de ce au renuntat. A fost vointa lor sau au fost fortati sa renunte ? Pentru ca e clar ca au renuntat, mai ales ca inca doua multiplexe au ramas neadjudecate si puteau sa le ia pe acelea, care nu erau concurate deloc.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile