vineri, 27 iunie 2014

Noutăți din lumea roboților

Două noi proiecte au atras atentia in lumea roboticii.

Echipa Schaft se concentreză pe construirea unui robot comercial, denumit S-One, pe care cumparatorii ( cel mai probabil corporații uriașe, guverne sau persoane extrem de bogate ) il vor putea achizitiona.

Înainte de a începe sa va faceti planuri de vânzare a casei pentru a cumpăra un astfel de robot, trebuie sa stiti că S-One nu va fi un Transformers sau un robot controlat cu puterea mintii.

Insa este un robot biped care este proiectat să funcționeze ca un prim respondent, în caz de dezastre, cum ar fi 9/11 sau criza nucleară de la Fukushima.

Google nu a oferit mai multe detalii despre produsul final, dar videoclipul de mai jos ar trebui să demonstreze capacitățile extraordinare de deplasare si de manevrare si a obiectelor si uneltelor, pe care robotul S-One le are.

Un alt robot interesant este prezentatoarea de stiri japoneză.

Robotul este destul de realist si se numeste Kodomoroid ( o combinatie a cuvântului japonez "Kodomo", care înseamnă "copil", și Android ).

În demonstrație, robotul, care este actionat cu aer comprimat și servomotoare, a prezentat stirile fără probleme și a miscat buzele in timp ce vorbea, dar si sprancenele, a clipit și și-a leganat capul, alături de un robot similar, denumit Otonaroid.


Niciun comentariu despre subiectul „Noutăți din lumea roboților”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile