luni, 30 iunie 2014

Orange Tv a lansat oferta de recepție multifeed

DTH-ul românesc Orange Tv ( televiziune cu plată prin satelit ) a lansat o ofertă de recepție multifeed a doi sateliți simultan. Oferta este realizată tehnic prin amplasarea unui LNB suplimentar într-un focar secundar al antenei si va permite recepția atât a satelitului Astra 5B de la 31,5 grade Est, prin care sunt transmise canalele din grila operatorului, precum si receptia canalelor FTA ( necriptate ) transmise prin flota de sateliti SES Astra de la pozitia orbitală 19,2 grade Est. LNB-ul va fi montat in partea dreapta a antenei ( atunci cand priviti antena din fața ) si va avea unghiuri diferite față de Sud, in functie de localitatea unde se realizeaza receptia.


Pentru a comuta intre sateliti, este necesar si un comutator DiSEqC. Cele doua LNB-uri vor fi conectate la un comutator DiSEqC ( se recomanda să nu fie mai lungi de un metru cele doua cabluri), iar acest comutator DiSEqC va fi conectat la intrarea de semnal a receptorului de satelit.

Apoi se acceseaza setarile din meniul receptorului Orange Tv si se alege la setarile LNB satelit Astra 31,5 grade Est, iar la DiSEqC 1.0 se modifică setarea din oprit in LNB 1. Se verifica optiunea Putere LNB ( sa fie pe pornit ). Se salveaza si apoi se iese din meniul respectiv. Probabil scanarea trebuie realizata manual.

Bineințeles, acest procedeu tehnic era realizabil si anterior, prin amplasarea unui suport multifeed si a unuia sau mai multor LNB-uri la antena Orange Tv ( pentru receptia unuia sau mai multor sateliti suplimentari), insa de data aceasta oferta, dacă se va materializa, va fi probabil oficială si publică si va fi realizata de catre instalatori autorizati, nefiind necesar ca abonatul sa aibă cunostiinte tehnice complexe in domeniul receptiei televiziunii prin satelit.

Satelitii SES Astra de la 19,2 grade Est oferă o gama variată si bogată de canele tv internationale ( sute de televiziuni SD transmise necriptat, inclusiv zeci de televiziuni HD si una 3D), precum si foarte multe posturi de radio. Lista completă si actualizată a acestor canale FTA, precum si frecventele si alte date de receptie, o puteti găsi AICI. Nu se stie deocamdata daca Orange Tv va oferi posibilitatea receptiei si a unor canale criptate de pe satelitii Astra de la 19,2 grade est, intr-un pachet suplimentar, desi teoretic este posibil. Insa nu avem informatii in acest sens.

În comparație cu un sistem de receptie prin rotația antenei ( realizată cu ajutorul unui motor), sistemul multifeed are avantajul că atunci când comutați între sateliți nu se produce nici zgomot, nici întârzieri semnificative, cauzate de timpii de rotatie a antenei. Pe de altă parte, cu toate acestea, intr-o astfel de instalație de receptie multifeed există un mic compromis: LNB-ul care nu este instalat central ( LNB-ul din focarul secundar ) are o ușoară pierdere de semnal. Insa satelitii de la 19,2 grade Est oferă semnal foarte puternic in România, încât un reglaj de calitate permite receptia a sute de televiziuni prin focarul secundar al antenei oferite de Orange Tv.

Echipamentul de receptie multifeed constă in suport multifeed, LNB-ul suplimentar, comutator DiSEqC 1.0 si 4 conectori.

UPDATE 22 noiembrie 2014: Oferta a fost confirmata, fiind lansata de ceva timp. 


38 de comentarii despre subiectul „Orange Tv a lansat oferta de recepție multifeed”:
Anonim

Ceva asemanator ca la (fostul) Max TV.

Anonim

Super tare, doar ca sunt canale neinteresante pentru noi. Dar pachetul ala de 3 euro ce va contine?

Anonim

Canale neinteresante pt tine, nu generaliza
La ce pachet de 3 euro te referi, ca nu gasesc asta cu 3 euro

Anonim

foarte super ca vor fi o gramada de canale nemtesti!

Anonim

eu mi-am facut deja multifed nu astept dupa orange

Anonim

Se zvoneste ca din toamna o sa avem si un pachet cu plata de pe Astra 19.2 care va costa in jur de 3 euro. Insa este numai un zvon.

Anonim

Am scris in urma cu 3 saptamani aici despre oferta.
Kit-ul de receptie se instaleaza GRATUIT clientilor ce doresc receptia,odata cu prima instalare sau la o data ulterioara !Probabil pretul este acelasi,intra in chiria stb-urilor !

Anonim

Oferta la caravana Orange este 2,5 euro abonament +1,5 euro chirie in primul an !Anul II 5+1,5
Atentie oferta nu este pe site,nu este in magazin,ci doar la caravana !

Anonim

Pai deci este deja valabila ??? Si cum putem comanda ?

andu

Aveti vreun pliant scanat complet sau vreu pdf, sa vedem si noi oferta de la caravana Orange? Mersi in avans !

Anonim

Deci instalarea multifeed-ului este moka?

Anonim

deci kit-ul costa 15 euro si se plateste o singura data pe prima factura, iar canalele sunt:
KiKa HD
Arte HD
Anixe HD
Bibel TV HD
Servus TV HD
3sat HD
ZDF HD
ZDF_neo HD
ZDF Kultur HD
Das Erste HD
WDR
SDW BW HD
BR HD
ZDFinfo HD
RT HD
RT HD
Phoenix HD
QVC Deutschland
HSE 24
Astra 3d Demo
CNBC Europe
Bloomberg Europe
BFM- Business
Nickelodeon Germany
Disney Germany
RIC
Alice
ARTE Deutsch
TVP Kultura
RTL NITRO
CCTV 9 Documentary
Comedy Central Germany
Einsfestival
Eins Plus
TV Polonia
RTS SAT
Telesur
TV Galicia
Sophia TV
Cubavision Internacional
Record Internacional
Arirang TV
NHK World
A TV
Franken Fernsehen
CCTV F
TV5 Monde Europe
Algerie 3
Canal Algérie
TRT Türk
TVE International
ProSieben
Kabel 1
SAT1
RTL
RTL 2
Super RTL
VOX
TLC
Sixx
BVN
TVP Historia
Fashion TV
Fashion One
Imusic1
Volksmusik TV
Melodie Express
Viva
d17
Folx TV
Andalucia TV
München TV
Mainfranken
TV Oberfranken
TVA-OTV
Niederbayern
TV8 Mont Blanc
TBN Enlace
TRWAM
Die Neue Zeit TV
Intv
Eurosport Germany
Tagesschau 24
Phoenix
TVP info
Canale
I24 News Français
Al Jazeera Satellite Channel
Al Jazeera English
France 24
France 24
CCTV NEWS
BBC World News
Canal 24 Horas
CNN
N-TV
Euronews
BFM
Sky news
Cannel 21

Anonim

Ai enumerat canalele FTA de pe Astra :) Intrebarea este daca chiar va fi in oferta si ceva canale codate la 3 euro (cum se zvoneste, insa daca am inteles bine acest lucru se va intampla mai tarziu/din toamna0

Anonim

Kittul de instalare (include si instalarea) este disponibil deja in magazine pentru 15 euro. Suma se plateste pe factura urmatoare. Ofera doar acces la canale FTA de pe 19.2

Anonim

nu inteleg de ce trebuie sa asteptati pe cei de la oranj sa va dea acordu pentru instalare celui deai doilea lenebeu asta o poate face orcine se pricepe de instalat antene cu conditia sa aveti al doilea lenebeu ,suportu de sustinere al celui deal doilea lenebeu si DISQ si bine inteles aparatu (disaivaru)la care sa fie HD ,nustiu daca am inteleles eu bine se zvoneste sa se plateasca o suma pentru canalele la liber de pe celalant satelit ,e o mare greseala sa faceti asa ceva

Alexyss

O, sa aibe de lucru la greu cei de la tehnic cand vor avea cateva sute de sesizari zilnice din cauza receptiei proaste sau deloc pe timp de furtuna, sa nu mai zic de cei neavizati care vor umbla la , lnb-uri ori setari in receiver sa " regleze" mai bine, oricum, o belea in plus pentru Orange, un disecq il poate face orice amator daca are conditii bune! ( antena suficient de mare incat sa permita receptia simultana a, mai multor sateliti ) altfel...pe coaja de antena de la Orange vor fi numai probleme, sa nu mai zic de faptul ca, programele free to air sunt schimbatoare, iar cea mai mare parte din ele sunt umplutura de 2 lei, chiar nu vad sensul acestui multifeed, decat daca, ar avea Orange un nou pachet de programe pe Astra 19.2 E!

Anonim

Pe timp de furtuna nu se poate receptiona semnal "intreg" nici cu antena de 1,5 metri in diamentru.Pe timp de furtuna daca tii tv-ul in priza ,est posibil sa trazneasca intr-un transformator sau stalp,socul vine pe retea si iti sparge electrocasnicele din casa.

Anonim

Astia in loc sa bage canale lipsa din grila gen HBO, Paramount Chanel, Diva Universal, Universal Chanel, Boomerang, CN, VH1 Clasic, Look plus, Look Tv ( meciuri), baga umpluturi la care nu se uita decat cunoscatorii de limba germana. Rusine Orange!

Anonim

Pentru mine nu sunt umpluturi, ci sunt calitate in adevaratul sens al cuvantului. Si nu le baga Orange Tv, ci ofera o posibilitate suplimnetara de receptie fara abonament a peste 100 de canale SD si HD de pe satelitul Astra 19,2 est.

Anonim

Cam mare distanta de la 19,2 la 31,5. Eu le am pe o antena de 1,10m,din cate stiu Orange au antene mult mai mici,oare se va receptiona bine ?

Anonim

Antenele Orange nu sunt offset ca a ta, ci sunt dreptunghiulare, cum se vede si in imaginea aia din articol. Asa ca antenele astea ajuta mai bine la receptia multifeed.

Anonim

Oare antenele orange ar merge si pe combinatia 31 E si 9 E? Adica cel de al doilea LNB sa fie setat pe 9 grade est?

Anonim

Poate sa centrezi antena pe 19,2 grade est sau 23,5 grade si sa pui doua LNB-uri pe laterale. Nu prea imi dau seama de rezultate, doar sa faci teste. Desi cred ca va fi o inrautatire considerabila de semnal pe Orange Tv cu o astfel de combinatie sau chiar eventual sa nu mai prinzi niciunul dintre cei doi sateliti. O solutie sigura ar fi sa iti rotesti antena cu un motor H-H si sa receptionezi astfel nu doar doi sateliti, ci pe toti cei receptionabili in Romania ( peste 10 pozitii, peste 1000 de canale ), cu semnal maxim (dar nu toti simultan), ci cu pauze de cateva secunde pana la vreo maxim 10-15 secunde, pana rotesti antena de pe un satelit pe altul.

Anonim

Eu nu cred ca este posibila instalarea pozitiilor 31 si 19 pe antena aia micuta de la Orange. Am instalat destul antene multifeed offset si toroidale.

Anonim

Pai cum nu e posibil, cand eu deja am instalate doua LNB-uri, pe 19,2 si 31,5 est, pe antena de la Orange Tv, si functioneaza receptia ? Si multi altii au instalat deja. :-)

Antena de la Orange Tv nu e nici offset, nici toroidala. E dreptunghiulara.

Mircea

Te rog frumos, spune-mi si mie, antena dreptunghiulara este mai buna decat celelalte ? As vrea sa-mi spui daca pe timp de ploaie ai probleme cu semnalu, tinand cont de faptul ca ai montate 2 LNB-uri! Multumesc anticipat pentru raspuns !

Anonim

Nu e cu mult mai buna decat una offset de dimensiuni similare. E mai buna insa pentru mutifeed, ca e mai lată decat una offset cu aceeasi inaltime.

Anonim

in faza actuala , receptoarele orange nu pot face diferenta la scanare
intre criptate si necriptate , o munca titanica pt mine ca si instalator , asa cum aste realizat kitul , macar daca se putea scana pe mod automat , sauuuu daca cel putin puteai sterge cripatele care ii intra omului si trebuie sa le caute mereu , cel mai bine pt client ar fi fost sa aiba inca o antena pozitionata pe acest satelit si atunci ar fi beneficiat de semnal full, un diseq, cu 4 intrari si asa mai departe

Anonim

Salutare, imi poate spune cineva daca receptoarele de la Orange pot receptiona canalele necripatate de pe satelitul Intelsat1002?
Multumesc

Anonim

Pai daca poti introduce manual frecvente sau daca are deja memorate frecventele de pe 0,8 / 1 grade Vest, de pe satelitii Intelsat /Thor, atunci se poate, dar banuiesc ca va trebui sa reorientezi antena, nu stiu daca antena de la Orange permite multifeed cu receptie buna pe 0, 8 Vest, cand este orientata pe 31,5 Est, adica pe satelitul unde transmite Orange. Eventual iti dai seama de asta doar prin teste. Pentru receptie FTA iti recomand un receptor ieftin HD, de exemplu cel mai ieftin Amiko HD si un motor HH, vei receptiona cateva mii de canale necodate, inclusiv cateva zeci romanesti, investitie totala sub 100 euro. Sau daca permite receptorul Orange sa introduci manual noi frecvente si sateliti, e necesar numai motorul HH, vreo 50 euro, pe care montezi antena Orange, desi nu stiu daca se descurca cu motorasul HH receptorul Orange, nu am un astfel de receptor de la Orange...

Anonim

Merci de raspuns, intrebam de satelitul Intelsat/Thor pentru ca acolo sunt ceva canale romanesti necodate. Am nevoie de un receptor cu care sa pot face receptia canalelor necodate, deocamdata nu am unul si ma interesam de cele de la Orange daca se pot introduce frecvente (ca la cele de la Digi/RDS) pentru ca sunt ieftine la mana a doua, poate sa fie si SD nu este obligatoriu HD. Vreau sa fac o investitie de maxim 50-60 lei pentru ca dispun de antena si alte cele, mai am nevoie de receptor pentru al pune undeva la tara si al folosi ocazional. Orice pareri despre receptoare care au sau la care se pot introduce frecvente sunt bine venite.
Merci

Anonim

Este bun orice receptor HD la mana a doua, care NU ESTE de la vreun operator, cu exceptia Freesat sau Focus Sat, care sunt in general receptoare normale. In niciun caz sa nu cumperi receptor la mana a doua care este dedicat pentru Digi TV, Dolce Tv sau Orange, daca vrei receptie de canale necodate, sunt foarte limitate sau total limitate in aceasta receptie. Obligatoriu receptorul trebuie sa fie HD, nu SD, deoarece extrem de multe programe necodate, inclusiv romanesti, sunt transmise in DVB-S2, care functioneaza doar cu receptoare HD, chiar daca respectivul canal este SD. Trebuie totusi sa iti spun ca nu gasesti asa multe canale necodate romanesti pe un singur satelit, iar staine neodate sunt doar pe 2 sateliti mai interesante, adica Astra 19,2 Est si Hotbird 13 est. Pe Thor nu prea ai ce sa vezi necodat.

Anonim

Pentru canale românești, mai interesant ar fi 16E. Iar dacă reușești să faci un multifeed 13-16-19 E te-ai scos. Receptor obligatoriu DVB-S2! Renunță la ideea motorului HH. E mai greu de montat, ai timp între mutările pe alt satelit etc. Cu mai multe LNB-uri comutarea canalelor se face absolut normal, fără întârziere, chiar dacă le ai în listă amestecate în funcție de satelit.

Anonim

Si eu am motor HH. Asa este, motorul HH nu e usor de montat, eu am montat la el vreo 4 ore, dar receptionez toti satelitii care se prind in Romania, nu doar cativa. Plus ca il am de vreo 4 ani si nici o problema, iar schimbarea de pe un satelit pe altul dureaza mai putin de o secunda pentru fiecare grad diferenta, deci e aproape insesizabila pentru sateliti cum ai dat tu exemplu, plus avantajul ca receptionezi de zeci de ori mai multe programe decat un sistem multifeed, care garantez ca pentru un incepator e la fel de greu montat, poate chiar mai greu de montat, decat un sistem HH. In plus, la un sistem multifeed, semnalul e mai slab la receptie pe satelitii care nu sunt in focarul principal. Oricum e clar pierde multe canale SD daca nu foloseste un receptor HD.

fany

Cred ca respectivul nu e asa pasionat de sateliti, omul vrea doar cateva canale romanesti cu investitie minima, nu cred ca e dispus sa investeasca in mai multe LNB, in comutatoare Disesq si nici in motor HH. Asa ca un receptor second hand DVB-S2 ( sau HD, cum ziceti voi ) pe la 50-100 lei, cu antena orientata pe 16 grade est sau, daca e pasionat de Romania Tv, pe 1 grad vest, e suficient:

http://ro.kingofsat.net/find2.php?pos=&cl=&num_pays=24&num_genre=&num_crypt=1&num_standard=&ordre=freq

Anonim

Salutare, multumesc de pareri, intradevar nu vreau sa investesc prea mult pentru ca in locatia respectiva folosesc deja un abonament la telekom si am epuizat toate cele 4 receptoare care pot fi luate pe acelasi abonament. Ma interesa daca cu receptoarele de la Orange se poate receptiona canale FTA de pe alti sateliti pentru ca as putea cumpara unul cu 50 de lei, de antena/LNB dispun si am si comutator disesq daca va fi nevoie. M-am oprit la cele de la Orange pentru ca sunt HD (si cu investitie minima), cele care nu sunt de la anumiti operatori sunt mai scumpe... Nu ma intereseaza foarte multe canale, acesta urmeaza sa il pun intr-o anexa si folosit mai rar. As mai monta totusi o antena in viitora daca as sti cu sigurata ca functioneaza si pe alti sateliti pentru canalele BBC(1, 2, 3, ...)

Anonim

Uită de BBC!!! Spoturile sateliților de la 28E care transmit BBC nu acoperă România. Bine, dacă ai antenă de 3-4 metri s-ar putea să îi prinzi :) Înainte de a vedea ce poți recepționa, te uiți să vezi dacă e posibil în locația ta: SatBeams/Footprints, apoi la listele de pe KingOfSat și spoturile aferente. De exemplu, BBC emite pe 28 E pe spotul UK. Ia verifică-l pe SatBeams...

Anonim

Ok, daca nu se pote receptiona BBC nui problema, subiectul principal era legat de receptoarele de la Orange, daca pot receptiona canale FTA de pe alti sateliti care acopera Romania.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile