miercuri, 25 iunie 2014

OTE cumpără DTH-ul Nova ?

OTE pregătește o ofertă alternativă pentru operatorul de telecomunicatii Forthnet, care detine si platforma grecească DTH ( televiziune cu plata prin satelit ) Nova, ce emite 60 canale prin satelitii Hotbird Eutelsat de la pozitia orbitala 13 grade Est. In grila se regasesc si canale HD, precum si o televiziune 3D. Sistemul de criptare folosit este Irdeto 2. De asemenea, este permis accesul si la alte ateva sute de canale FTA necriptate, transmise la aceeasi pozitie orbitala. In anul 2012, Nova Grecia avea aproape 400.000 de abonati.

Michalis Tsamaz, presedinte si CEO, a declarat că "se evaluează situația" de la Forthnet și "se efectuează negocierile necesare".

Această declarație confirmă zvonurile anterioare, care arătau că OTE este în discuții cu o creditor străin, care să il ajute să facă o ofertă pentru DTH-ul Nova.

Tsamaz a vorbit si despre necesitatea consolidării în continuare a pieței de telecomunicații din Grecia.

OTE oferă în piața sa de origine un serviciu tv prin protocol IP denumit OTE TV și este prezent in Romania prin Romtelecom, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de televiziune cu plată.

Forthnet este deținută în principal de către Emirates Telecommunications International - ETI (44%), împreună cu OTE, Vodafone și Wind Hellas ( sub 40%).


Un comentariu despre subiectul „OTE cumpără DTH-ul Nova ?”:
Anonim

Doar au vandut participatia la Dolce(romtelecom)...........

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile