marți, 17 iunie 2014

Directorul TVR spune că legea prevede doar patru canale: TVR 1, TVR 2, TVR Internaţional şi staţiile locale. "Restul sunt în afara legii."

Stelian Tănase, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că TVR News, TVR 3, TVR HD şi TVR Moldova sunt în afara Legii 41 de funcţionare şi organizare a SRTv, sugerând că este posibilă închiderea lor, însă nu a fost luată o decizie în acest sens.

"Legea 41 prevede doar patru canale, 1, 2, TVR Internaţional şi staţiile locale. Restul sunt în afara legii. Luăm în calcul să revenim la cadrul legal, aşa cum a fost el desenat de Parlament, în 1994. Despre TVR News nu se spune nimic, despre TVR 3 nu se spune nimic, despre TVR HD şi TVR Moldova nu se spune nimic şi legea-i lege. Dar sunt discuţii între noi, nu s-a luat nicio decizie", a declarat Stelian Tănase.

Întrebat dacă ia în calcul închiderea acestor televiziuni, care nu apar menţionate în Legea 41, Stelian Tănase a răspuns: "Luăm în calcul respectarea legii, atât. O să vedem, discuţiile sunt abia la început, între noi. Sunt propuneri. Cineva a propus, noi ne gândim. Încă nu s-a pus nici la vot în Comitetul Director sau în Consiliul de Administraţie. Doar sunt discuţii pe coridor între noi".

Stelian Tănase a fost votat, luni seară, de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, acesta primind 339 de voturi "pentru" şi 45 "împotrivă".

Iniţial, Stelian Tănase a fost numit director general interimar al TVR. El a fost numit în această funcţie, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.


14 comentarii despre subiectul „Directorul TVR spune că legea prevede doar patru canale: TVR 1, TVR 2, TVR Internaţional şi staţiile locale. "Restul sunt în afara legii."”:
Anonim

Sa ramana TVR (redenumit din TVR 1) si TVR HD dupa parerea mea si bineinteles statiile locale ale TVR.

Anonim

Tvr hd trebuie sa ramana. Mai bine desfiinteaza tvr 1...

Anonim

Mai bine ar desfiinta toata Televiziunea,deoarece tot pe pierderi merge...si asa am scapa si noi de taxa aia nenorocita din factura de Energie electrica !!!

Unknown

Daca desfinteaza TVR HD sau ars rau de tot

Anonim

Eu am auzit ca programele TVR (alea care or mai ramane) or sa fie transmise alb/negru. mai putin stirile despre Stelian Tanase care vor ramane colorate.

VS - Vaslui

Cam pe toate posturile Tvr e cam acelasi content, adica ce se da pe Tvr 1 se da si pe Tvr Hd, Tvr International si pe Tvr Moldova la fel si cu Tvr 2 (evident cu mici exceptii), Pe Tvr 3 se dau retransmisii de pe regionale, Tvr News e o retransmisie nereusita a euronews ( cateodata nu avem parte nici de titrare la unele emisiuni retransmise) + stirile de pe Tvr 1 , iar daca se inchide nu observa nimeni... (mai bine lasau Tvr Cultural)

Parerea mea e ca ar trebui sa restructureze posturile in felul urmator:
Sa dispara Tvr HD, Tvr News, Tvr Moldova si Tvr 3.
Sa ramana Tvr 1 si Tvr 2 dar sa fie transmise in SD cat si HD, Tvr International care sa tina locul si lui Tvr Moldova (o grila adaptabila romanilor si moldovenilor) si Tvr regionale.

Anonim

Tvr1 si Tvr2 in HD ar fi ok , restul sa le inchida

Anonim

TVR-ul o sa existe atata timp cat noi prostimea o sa cotizam la ei.JOS TVR!!!

Anonim

TVR HD e bun si pentru ca nu are reclame :)

beny

@Anonim 18 iunie 2014, 10:40, jos prostimea care comenteaza fără să gândească !

Cristian-Mihai

NU TOATĂ LUMEA DIN ROMANIA ARE TELEVIZOARE PERFORMANTE BRE OAMENI BUNI.ȘI PÎNĂ LA URMA CE LEGI SE RESPECTĂ LA NOI???

Anonim

Maine se discută la CNA modificarea licentelor TVR 1, TVR 2, TVR 3, Studiourile teritoriale ale SRTV,

Anonim

Sa transmita TVR1 si TVR2 in HD si gata. De fapt ar fi mai bine sa le inchida de tot ori sa plateasca doar cine doreste sa le vada.

Anonim

Pentru Cristian-Mihai: asa-i, nu toata lumea are televizoare performante dar asta n-are nici o legatura cu faptul ca tvr-ul transmite HD ori nu. Se poate prelua o transmisiune HD si transmite analogic ori altfel sa se poata receptiona de oricine cu orice televizor. E adevarat ca nu mai e la calitatea HD dar se vede ca si SD. Si pana la urma nu sta tehnologia si evolutia in loc din cauza catorva... Firmele de cablu de exemplu dau gratuit mediaboxul cu care pot receptiona transmisiunile digitale si cei cu televizoare obisnuite asa ca nu inteleg in ce consta problema ta.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile