miercuri, 4 iunie 2014

Telefoanele și tabletele vor proiecta videoclipuri pe o suprafață cu diagonala de 1,2 metri, dar și imagini holografice

Compania Ostendo Technologies Inc din Carlsbad, California și-a petrecut ultimii nouă ani dezvoltând tehnologia unor componente care proiectează clipuri video clare si luminoase, dar și holograme ( imagini 3D care nu necesită ochelari specializati ).

Proiectoarele miniaturale vor fi utilizate ca si componenete in constructia smartphone-urilor și tabletelor.

Si alte companii au demonstrat ca pot proiecta imagini care par a fi holograme, dar acestea implică dispozitive de proiecție mari, care utilizeaza un sistem de oglinzi, iar holograma rezultată are un unghi de vizualizare limitat. De exemplu, imaginea realistă a rapper-ul Tupac Shakur, care a aparut pe scena festivalului de muzică Coachella, în 2012, a fost o combinatie de grafica pe calculator și proiecție video, ce s-a bazat de fapt pe o tehnologie concepută prima dată în secolul al XIX-lea.

Insă proiectoarele Ostendo au dimensiunea sub 1 cm si sunt controlate de un procesor, care reglează culoarea, luminozitatea și unghiul fiecărui fascicul de lumină, pentru peste un milion de pixeli, incat holograma este clara si poate fi vizualizata din orice unghi.

Cipsetul, suficient de mic pentru a încăpea într-un smartphone, este capabil de asemenea să proiecteze continut video clar si luminos pe o suprafață cu diagonala de peste 120 cm. Un mozaic de astfel de chipseturi alaturate pot proiecta imagini mult mai mari și mai complexe.

Prima variantă comercială a acestui de cip, care este programata să fie livrată către producători începand cu anul viitor, va fi capabilă să proiecteze clar si contrastat doar filme si videoclipuri 2D, pe o diagonala de peste 1 metru. Insă următoarea versiune va avea capacitatea de a proiecta imagini holografice.


Niciun comentariu despre subiectul „Telefoanele și tabletele vor proiecta videoclipuri pe o suprafață cu diagonala de 1,2 metri, dar și imagini holografice”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile