joi, 19 iunie 2014

Care telespectatori din Europa văd primii golurile de la Cupa Mondială de Fotbal Brazilia 2014 ?

Telespectatorii care vizionează meciurile din Brazilia prin fluxurile primare de televiziune prin satelit vor afla primii cine este campioana mondială.

Prin satelit, între golul decisiv de pe stadion și vizionarea golului acasă, în față televizorului, este o diferență temporară de aproximativ trei secunde, dacă telespectatorul vizionează meciul la o calitate digitală Standard Definition (SD). Prelucrarea imaginilor HD durează aproximativ cu două secunde mai mult, dar imaginile arată cu siguranță mult mai bine.

Televiziunea prin cablu este puțin mai întârziată față de televiziunea prin satelit, în privința meciurilor de la Cupa Mondială. De asemenea, suporterii care urmăresc meciurile din Brazilia prin canale HD din rețeaua de cablu tv văd golurile puțin mai târziu decât cei care care vizonează prin canale de cablu tv SD.

De asemenea, pot exista și cazuri când imaginea de la televiziunea digitală prin cablu să ajungă mai rapid la telespectator decât cea de la unele televiziuni transmise de DTH-uri care au un mai lent lanț de prelucrare și retransmitere a fluxului audio-video. De exemplu, un DTH care preia un flux video primar de pe un satelit si apoi il retransmite din nou către alt satelit si este receptionat apoi de către telespectatori poate fi mai lent decât un operator cablu care preia transmisia primară din satelit si o difuzează prin fibră optică. Mai trebui luate în calcul și performanțele de prelucrare hardware, inclusiv cele ale receptoarelor. Însă niciunele din aceste distribuții prin DTH sau cablu tv ( inclusiv prin fibră optică ) nu va fi mai rapidă decât transmisia originală prin satelit, direct Brazilia - Europa, din cauză ca atât DTH-ul, cât si televiziunea prin cablu adaugă trasee si prelucrări suplimentare ale semnalului, consumatore de timp.

Undeva la mijloc sunt telespectatorii care recepționează programele de televiziune digitală terestră. Pot exista însă și situații cu până la opt secunde de întarziere a transmisiei digitale terestre față de momentul golurilor din Brazilia.

Fanii care urmăresc meciurile prin streamuri de pe internet au cel mai mare dezavantaj, din cauză că imaginea digitalizată este întârziată în cache-ul serverului și apoi din nou în calculatorul client, în buffer. Se poate întâmpla ca un al doilea gol să fi fost deja marcat, în timp ce fanii așteaptă încă să vadă prin streaming online primul gol.

Telespectatorii care vizionează meciurile de la Cupa Mondială prin intermediul smartphone-urilor sunt ultimii care vad golurile.

În cazul in care conexiunea la internet mobil este mai lentă decât rețeaua wireless de acasă, utilizatorii de smartphone vor trebui să aștepte cel puțin 40 de secunde până vor vedea golul. Potrivit WDR ( Westdeutscher Rundfunk ), între golul din Brazilia și vizionarea acestuia pe dispozitivele mobile poate sa existe o diferență temporară chiar și de 100 secunde.

Articol oferit de către SES Astra prin intermediul Grayling Romania. Traducere și alte informații: HD Satelit.


Niciun comentariu despre subiectul „Care telespectatori din Europa văd primii golurile de la Cupa Mondială de Fotbal Brazilia 2014 ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile