miercuri, 4 iunie 2014

Ungaria dorește impozitarea încasărilor brute din publicitate cu până la 40%

Două posturi importante din Ungaria, RTL Klub și TV2, și-au exprimat indignarea privind planurile guvernului de a introduce un impozit nou de publicitate.

Un nou proiect de lege a fost înaintat parlamentului de către Fidesz, ca parte a politicii economice a noului cabinet al prim-ministrului Viktor Orbán.

Proiectul vizează impozitarea veniturilor totale si nu a profiturilor, iar taxele pentru furnizorii de servicii mass-media pot ajunge până la 40%. Conform proiectului, legea ar intra in vigoare pe 20 august 2014.

Canalul TV2 este de părere că dacă va fi aprobată noua taxa de publicitate, aceasta va avea consecințe imprevizibile pentru compabiile mass-media, în special în segmentul de televiziune. Radiodifuzorul, care este societate 100% maghiară, estimează că i se va diminua profitul cu până la aproape 6 milioane de euro în fiecare an.

De asemenea, si televiziunea RTL Klub apreciază că noua taxă de publicitate este o încercare brutală a guvernului de a incapacita un mediu de afaceri care "a reusit sa fie independent față de autorități in ultimii 17 ani". RTL Klub adaugă că și dacă ar trebui să plătească un impozit de 50% pe cifra de afaceri, impactul pozitiv asupra bugetului de stat ar rămâne in continuare nesemnificativ.

Noua lege propusă a fost criticată și de către Asociația maghiară de publicitate (HAA) , care a precizat de asemenea ca impozitul amintit ar putea avea efecte catastrofale asupra industriei tv, in care cifra de afaceri este relativ similară cu încasările din publicitate, ce sunt obiectul exorbitantei taxe.


Un comentariu despre subiectul „Ungaria dorește impozitarea încasărilor brute din publicitate cu până la 40%”:
Anonim

da, vor sa duca in faliment mariile televiziuni comerciale care nu le slujesc: RTL si TV2. In Ungaria se petrece politic un atac impotriva televiziunilor cu alta perspectiva ca al lor. Un deja vu ca in romania, daca nu-ti place o inchizi, sau macar faci o incercare.
satmanian

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile