vineri, 25 iulie 2014

BSkyB a confirmat că va cumpăra Sky Germania și Sky Italia

BSkyB a confirmat zvonurile privind preluarea companiilor europene de televiziune cu plată Sky Germania și Sky Italia. Cele trei companii Sky folosesc deja o platformă comună de tehnologie, iar fuziunea ar da nastere unui foarte puternic jucător pe piața drepturilor de conținut pentru sport, filme și seriale de televiziune.

BSkyB a prezentat rezultatele sale la sfârșitul anului financiar și extinderea sa în Europa, pentru de a deveni unul dintre cei mai mari operatori de televiziune cu plată din lume.

Performanța va fi realizată prin achiziționarea 100% a actiunilor Sky Italia și a unui pachet de control la Sky Germania (57,4%). Ambele companii achizitionate sunt în prezent deținute de 21st Century Fox, care detine o participatie de 39,1% in BSkyB.

Veniturile BSKyB a crescut cu 6,5% față de anul anterior, deși profitul operational a scazut cu 5,3%, din cauza investiților efectuate.

Sky va plăti 2,9 miliarde de lire sterline (în numerar) pentru Sky Germania și 2,452 miliarde lire sterline pentru Sky Italia( în numerar 2,07 miliarde lire sterline, plus transferul participatiei de 21% din National Geographic Channel, adica 382 milioane lire sterline).

BSkyB s-a oferit să cumpere si restul de acțiuni Sky Germania, tranzacționate public la 6,75 euro fiecare. În cazul în care acționarii minoritari Sky Germania decid să-și vândă actiunile, valoarea totală a celor două oferte ar putea atinge 7 miliarde de lire sterline.

Rezultatul acestei tranzactii va fi nastere unu megaoperator denumit "Sky Europe", cu 33000 de angajați și 20 de milioane de abonați in Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria și Italia. Sky a subliniat estimărilor IHS, care arata că 72% din abonatii italieni și 81% din abonații germani nu beneficiază încă de servicii de televiziune cu plată "extrem de atractive", acapararea acestor potentiali clienti fiind unul dintre motivele din spatele afacerii. Compania estimeaza ca va ajunge intr-un timp nu prea indelungat la peste 66 milioane abonati, mai ales prin lansarea de noi produse în mai multe teritorii.

Se așteaptă aprobarea autoritatilor de reglementare antitrust, care e posibil a fie acordata abia peste câteva luni.

BSkyB se așteaptă ca veniturile grupului să crească de la 7,6 miliarde de lire sterline la 11,2 miliarde de lire in anul urmator.

Speculații anterioare au aratat că Rupert Murdoch ( presedinte BSKYB si CEO-ul al 21st Century Fox ) ar fi incercat să facă o ofertă de 80 miliarde dolari pentru giganticul operator mass-media Time Warner din SUA, dar care a refuzat-o la inceputul acestei luni.


5 comentarii despre subiectul „BSkyB a confirmat că va cumpăra Sky Germania și Sky Italia”:
Anonim

Poate vom receptiona și noi Sky Europe.

Anonim

ce aiureala care sky europe ? habarnisti

Cosmin

Anonim de mai sus, ce exprimare incorenta ai.
BSkyB este compania cu cel mai mare si mai calitativ DTH European.
Acum vor fi trei DTH-uri de acest gen, sub un singur nume: Sky Europe.

Vezi aici ce canale are Sky Marea Britanie:

http://en.kingofsat.net/pack-skydigital.php

Aici Sly Italia:

http://ro.kingofsat.net/pack-skyitalia.php

Aici Sky Germania:

http://ro.kingofsat.net/pack-skygermany.php

Dupa ce le studiezi, sa imi spui daca macar se apropie vreun DTH romanesc de oferta Sky.

Daca ar veni Sky in Romania, ar scrie Game Over pe orice alt DTH romanesc.

Bineinteles ca nu va veni prea curand, romanii sunt un popor de oameni foarte needucati sau, ca sa fiu indulgent, 90% dintre noi nu ne diferentiem prea mult de animale.

Anonim

Stai linistit ca nu vine Sky in romania niciodata la ce preturi avem noi la abonamente,

Anonim

pai noi receptionam sky europe,dar habarnistii sunt habarnisti nu-i asa ? deci ne uitam de ani de zile cu placere la sky habarnistule !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile