joi, 10 iulie 2014

Google va investi în companii europene

Google va investi suma de 100 milioane dolari în companii promițătoare din Europa.

Mai exact, fondurile vor fi "investite în cele mai bune idei de la cei mai buni antreprenori europeni. Noi credem scena din Europa are un potențial enorm. Am văzut noi companii convingătoare in Londra, Paris, Berlin, regiunea nordică și chiar mai departe", a precizat Bill Maris, partener de administrare la Google Ventures, care supravegheaza proiectul.

Noua operațiune va avea sediul în apropierea cartierului Silicon Roundabout din Londra, dar Google este deschis în continuare la extindere geografică.

Noul fond va fi o extensie a Google Ventures din SUA și va fi condus de o echipă care include mai multi investitori. Eze Vidra, care a înființat "Google Campus " în Londra, un incubator de companii de tehnologie, este de asemenea partener.

Acest fond, înființat în urmă cu cinci ani, a investit sume uriase de bani în peste 250 de companii, inclusiv compania de taxi Uber si producatorul de electronice de larg consum Nest, precum și in întreprinderile care promovează o mai bună asistență medicală, dar si in cele care oferă la prețuri accesibile metode de generare a energiei solare.

Google a spus ca nu poate prezice exact ce tip de companii vor primi finanțare din Europa, dar că investițiile vor fi bazate pe rentabilitate financiară, mai degrabă decât pe dezvoltare strategică. Google a mai precizat ca investitiile se vor indrepta în special spre tehnologie și științele vieții.


2 comentarii despre subiectul „Google va investi în companii europene”:
Camere supraveghere

Ce sa mai faca si astia cu atatia bani?

Anonim

Eu stiu... Poate ii investesc in camere de supraveghere. AI vrea ? :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile