miercuri, 9 iulie 2014

RCS-RDS investește 1,5 milioane euro în Oltchim ?

Creditorii Oltchim au aprobat, până la urmă, contractarea unui credit de 15 milioane de euro de la consorţiul de companii chineze interesat să preia combinatul vâlcean, precum şi asocierea în participaţiune cu RCS&RDS, a declarat avocatul Gheorghe Piperea pentru Bursa.ro.


 
"Oltchim va primi de la RCS&RDS suma de 1,5 milioane de euro şi, în schimb, vom încheia cu compania un acord de asociere în participaţiune ca să putem majora producţia combinatului. Vrem să redeschidem secţia de oxoalcooli. RCS&RDS îşi va recupera banii din încasările Oltchim", a mai precizat avocatul Piperea, care este unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim.

Acesta nu a oferit alte detalii despre asocierea cu RCS&RDS, dar a precizat că Alro şi Bulrom, care sunt clienţii societăţii, au acceptat să plătească în avans pentru produsele achiziţionate în perioada următoare: "În total, în afară de împrumutul de la consorţiul de companii chineze, am reuşit să mai atragem încă aproximativ 9 milioane de euro. Banii vor veni în tranşe şi îi vom utiliza la majorarea capacităţii de producţie".

La finele lunii iunie, creditorii Oltchim au respins ofertele de creditare aduse de administratorii combinatului. La vremea respectivă, Gheorghe Piperea a explicat: "Majoritatea creditorilor a dat vot pozitiv dar cu condiţii. Noi a trebuit să-l considerăm vot negativ conform legislaţiei în vigoare. Vom relua votul pentru ca pre-contractele de împrumut să se adapteze la cerinţele creditorilor, iar AAAS să îşi ajusteze poziţia. Desigur, ne vom întâlni înainte şi cu creditorii şi cu cei care sunt dispuşi să împrumute Oltchim".

Deşi RCS-RDS mai are incursiuni în afara domeniului telecomunicaţiilor, investind în mai multe parcuri fotovoltaice, decizia grupului de a susţine financiar Oltchim este extrem de curioasă.

Cu cele aproximativ 25 milioane de euro împrumutate, Oltchim ar putea majora producţia la circa 50% începând din această vară, conform unor estimări ale specialiştilor din combinat.

Privatizarea Oltchim a fost amânată de patru ori, licitaţia urmând să fie reluată în decembrie. De Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza, dar, mai nou şi proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) - Ciech Chemical, potrivit declaraţiilor lui Bogdan Stănescu, administratorul special al societăţii vâlcene. Oltchim se află în insolvenţă de mai bine de un an.


6 comentarii despre subiectul „RCS-RDS investește 1,5 milioane euro în Oltchim ?”:
Anonim

dar bani pentru liga 1 nu are

Anonim

Pentru Liga 1 i-ar trebui 3 milioane de euro lunar, vreo 30-40 milioane anual. Pai cu 1,5 milioane ar achizitoina difuzarea meciurilor doar pentru doua saptamani :)) Ce e mai important pentru comapnia RCS? Meciuri difuzate doua saptamani din obosita Liga 1 romaneasca ( deci vreo 18 meciuri in total ) sau sa investeasca intr-un combinat chimic ?

Anonim

! mai bine investea RCS&RDS in a baga mai multe canale tv de calitate gen de documentare , filme , muzica , etc ca stau cam slabut la televiziuni prin cablu tv analog , digital , HD , 3D ( nau de loc ) .

Cosmin

Anonim, daca nu te pricepi la tehnica, vorbesti prostii: cand baga televiziuni pe analogic, trebuie sa scoata canale de pe digital. Baga o televiziune pe analogic, trebuie sa scoata 5-7 de pe digital. Televiziunile pe analogic ar trebui definitiv eliminate, iar cei care mai au televizoare cu tub sau fara tuner DVB-C, sa foloseasca receptoare de cablu digital. Daca elimina televiziunile transmise analogic, vor putea sa mai adauge in grila digitala in plus peste 100 de canale SD, HD sau chiar si unul 3D , fara investiitii suplimentare.

Anonim

E foarte bine ca RCS se diversifica si investeste in mai multe domenii, mai ales ca exista deja clienti pentru produsele a caror fabricatie o sustine. De acolo vor veni bani, care vor putea fi investiti inzecit in reteaua tv, daca se doreste. Ganditi economic pe termen lung, asa cum gandeste si RCS, nu doar la afaceri de pe o luna pe alta.

Anonim

Look TV da faliment, ca n-are de unde sa plateasca acel contract cu FRF, doar din banii de la UPC.
RDS-RCS preia contractul de la FRF si o sa vedem LIGA doar la RCS.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile