marți, 8 iulie 2014

Romtelecom / Cosmote au câștigat licitația proiectului RO-NET, ce va oferi internet pentru 783 localități

Ministerul pentru Societatea Informaţională a stabilit câştigătoare ofertele depuse de Romtelecom şi Cosmote pentru concensionarea lucrărilor de construire a unei reţele telecom în zone defavorizate RO-NET, contractul ridicându-se la 365,8 milioane de lei, TVA inclusă (83,1 milioane euro), anunță Mediafax.

La licitaţie au mai depus oferte şi asocierile Direct One-Electrogrup şi UPC România-Deloitte Audit-Connection Consulting.

Prin anunţul de concesiune, publicat pe www.e-licitatie.ro în noiembrie 2013, valoarea contractului a fost estimată la 369,5 milioane de lei, TVA inclusă.

Potrivit datelor din anunţul de atribuire, Romtelecom va furniza lucrările de proiectare, construcţie şi operare a infrastructurii de comunicaţii de bandă largă în regiunile 1, 2 şi 3 pentru suma de 156,7 milioane de lei, TVA inclusă.

Totodată, pentru suma de 209,1 milioane de lei, TVA inclusă, Cosmote România şi-a adjudecat lucrările de proiectare, construcţie şi operare a infrastructurii de comunicaţii de bandă largă în regiunile 4, 5, 6 şi 7.

Proiectul RO-NET constă în concesionarea lucrărilor de proiectare şi construire a unei infrastructuri naţionale de comunicaţii şi operarea acestei infrastructuri în vederea furnizării de servicii de comunicaţii în localităţile ţintă (zone defavorizate eligibile) din 35 de judeţe.

"Zonele nedeservite de infrastructura de bandă largă şi vizate prin această procedură de achiziţie publică sunt în număr de 783 localităţi. În total, în aceste zone albe sunt 137.000 gospodării şi 400.000 locuitori. Prin implementarea proiectului RO-NET, se estimează că se va dezvolta infrastructură de broadband cu echivalentul a 19.000 km de traseu de reţea de distribuţie", potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informaţională MSI.

Finalizarea reţelei este programată pentru anul 2015.

Câştigătorul licitaţiei va primi în concesiune reţeaua RO-NET pentru 18 ani, la sfârşitul cărora o poate cumpăra.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost realizat de consorţiul format din societăţile Confero Finance şi Cognos Bussines Consulting, valoarea contractului ridicându-se la 1,88 milioane de lei (2,33 milioane lei cu TVA inclusă), potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informaţională anunţate în februarie 2013.

Managementul proiectului va fi asigurat societăţile Aego Business Consulting şi European Funds Invest pentru 901.716 lei (1,12 milioane lei cu TVA inclusă) pentru 40 de luni, contract câştigat în urma unei licitaţii organizate în 2012.

Proiectul îşi propune să dezvolte o infrastructură de reţele electronice care sa asigure capabilităţile tehnice necesare furnizării de servicii de bandă largă în zonele rurale din România, care nu sunt în prezent deservite şi pentru care nu există planuri de investiţii private în următorii 3 ani (zone albe).

Obiectivul general urmărit de autorităţile române este de a îmbunătăţi disponibilitatea serviciilor în bandă largă pentru cetăţenii români şi întreprinderile din zonele rurale prin realizarea unei infrastructuri de bandă largă. Constituirea reţelelor backhaul în zone care nu sunt deservite în prezent va reduce costurile iniţiale de investiţii pentru operatorii comerciali şi îi va încuraja în extinderea acoperirii cu reţelele proprii a acestor zone rurale defavorizate comunicaţional creând facilităţi în oferirea de servicii la preţuri accesibile. În scopul de a reduce cheltuielile de investiţie iniţială, precum şi cheltuielile de operare ulterioare implementării, se propune ca autorităţile locale care deţin spaţii/sedii în zonele albe, să pună la dispoziţie spaţii de colocare şi distribuţie, beneficiind în schimbul acestor facilităţi de resurse de comunicare, destinate asigurării serviciilor de e-guvernare.


13 comentarii despre subiectul „Romtelecom / Cosmote au câștigat licitația proiectului RO-NET, ce va oferi internet pentru 783 localități”:
Unknown

Scrieti despre turneul pe care Dolce Sport il va transmite de pe 24 iulie - Guinness International Champions Cup ;)

Anonim

Puteti sa ne spuneti si ce localitati sau judete sunt vizate? Multumim!

Anonim

@Anonim Moldova, Dobrogea, Muntenia.

Anonim

Vor fi 35 de judete.

Anonim

Judetul Moldova, Dobrogea, Muntenia... am inteles.
Ce judet? Nu conteaza. Conteaza ca sunt 35.
M-am lamurit. Multumesc de raspunsuri. Judetele cu o forma de para... mai trebuia.

Anonim

Eu nu vreau sa caut raspunsul acolo, vreau raspunsul cu lista judetelor aici, ca mi-e lene sa citesc acolo !

cris

Pai mai prietene, sunt peste 700 de localitati eligibile, de asta inseamna peste 20 de pagini de comentarii.

Laurentiu

Uite aici toate localitatile, in lista pdf:

http://www13.zippyshare.com/v/71593603/file.html

Anonim

doua sunt sigur Moldova,Dobrogea si al treilea chiar nu mai stiu,incerc sa caut sal depistez.

DTH Fan

Anonim, ti-a dat Laurentiu link cu lista localitatilor eligibile pentru acest proiect, in format pdf. E chiar mai sus de comentariul tau.

Mircea

Sunt curios cu ce oferta vine Romtelecom din 14 iulie. Atunci isi schimba grila cu noi programe. Banuiesc ca vor veni cu oferte noi. Vor fi reduceri de preturi la contracte incheiate pe doi ani?

Anonim

sunt reduceri in forma de scumpiri

Anonim

Ce legatura au reducerile si scumpirile despre care comentati voi, cu proiectul RO-NET, care nici nu a fost realizat ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile