luni, 7 iulie 2014

Satelitul Astra 1G a părăsit poziția 31,5 grade Est, însă aventura sa continuă

După ce a fost înlocuit la pozitia orbitala 31,5 grade Est cu mult mai modernul satelit Astra 5B, satelitul Astra 1G a început sa fie mutat către o altă pozitie.

Satelitul Astra 1G implineste anul acesta 17 ani. Este cel mai vechi satelit Astra functional. A fost lansat pe orbita în anul 1997, cu o racheta Proton.

Locatia sa inițială a fost la 19,2 grade Est, unde a facut parte din constelația de sateliti Astra.

După ce în februarie 2009 a fost inlocuit cu alt satelit, Astra 1G a ajuns la poziția 23,5 grade Est.

În 2010 a fost transferat la 31,5 grade Est, înlocuind satelitul Astra 5A, care "căzuse" de pe orbită în anul 2009. În ciuda vechimii sale, Astra 1G si-a oferit aproape impecabil serviciile la această poziție orbitală, până în această primăvară, când a încetat transmisiile sale (inclusiv pentru DTH-ul Orange Tv România ). Aceste transmisii au fost preluate de către Astra 5B. Dar misiunea satelitului pe orbita geostaționară nu s-a incheiat, resursele nefiind complet epuizate, după cum s-a dovedit.

Recent, satelitul a început sa fie mutat spre Est. În 4 iulie 2014, satelitul se afla deja la 34 grade Est, în drumul său spre pozitia orbitala 59.84 grade Est, unde va oferi servicii impreuna cu satelitul vecin Intelsat-904, aflat la poziția 60 grade Est. Viteza de deplasare a satelitului este de 0,65 grade pe zi. Astfel, veteranul Astra 1G va ajunge în poziția dorită peste aproximativ o lună și ceva.

Astra 1G poate oferi in continuare transmisii prin mai multe transpondere in banda Ku. Scopul noii misiuni a satelitului Astra 1G, la noua poziție orbitală, este de a adăuga capacitati semnificative de transmisie din locatia unde operează si Intelsat-904. E posibil ca Astra 1G sa isi schimbe denumirea sub care va functiona la 59,84 grade Est. Pozitia orbitala este în mod activ utilizată pentru Rusia și Kazahstan.


4 comentarii despre subiectul „Satelitul Astra 1G a părăsit poziția 31,5 grade Est, însă aventura sa continuă”:
Mircea

De 3 zile Giga tv este in revizie tehnica! Iar a dat faliment. Cel putin asa cred.

Anonim

din 5 iulie ora 13:00 giga tv a fost afectat

Anonim

cred ca sa inchis giga tv-ul iar cred ca sa mai inchis pe 17 decembrie 2013

Doru

A crescut semnalul pe Astra 5B de cand a plecat Astra 1 G de acolo.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile