luni, 7 iulie 2014

Teste HEVC 4K Ultra HD prin satelitul Astra 1L de la 19,2 Est

Prin satelitul Astra 1L de la pozitia orbitala 19,2 grade est sunt efectuate la data scrierii acestui articol teste 4K Ultra HD in compresie video HEVC, cu sunet E-AC3.

Am reusit receptia cu un tuner de satelit DVB-S2 Skystar 2 HD, folosind ca player DVB (software) ProgDVB 7.05.08. Codecurile folosite au fost cele de la LAV, atat pentru video HEVC, cat si pentru audio E-AC3.

Imaginea si sunetul sunt de o calitate exceptionala. Nu am reusit insa receptia cursivă decat a sunetului, imaginea fiind afisata cu 3-5 frame pe secunda. Pur si simplu sistemul PC folosit nu este suficient de performant: componenta deficitară era procesorul Quad Core la 3Ghz, care avea o utilizare de 100% (sistem de operare Windows 7 SP1 pe 64 bits ) in momentul comutarii pe acest canal de teste 4K HEVC. Codecul video nu este recunoscut de accelerarea hardware a placii video nVidia, deci placa video nu poate sa își aducă un aport important.

Bitrateul este de aproximativ 20 MB.

Datele de receptie ale testelor HEVC sunt: Satelit Astra 1L (19,2° Est), frecvența 10994, polarizare orizontala, SR 22000, FEC 9/10, DVB-S2/QPSK, ID-ul canalului: sid-00001, service ID: 1, PID video: 110 (HEVC/Ultra HD), PID audio: 120 (E-AC3), necriptat.


13 comentarii despre subiectul „Teste HEVC 4K Ultra HD prin satelitul Astra 1L de la 19,2 Est”:
Anonim

O inregistrare nu faci ?:D

HD Satelit România

Am incercat, dar dupa 5 secunde primesc eroare Dont Send, iar fisierul ts inregistrat nu este redat, pe mai multe playere video testate. Doar ProgDVB reda fisierele respective.

Aici ai 4 fisiere ( arhivate intr-o arhiva zip, trebuie sa le dezarhivezi initial ) de cateva secunde fiecare:

http://www65.zippyshare.com/v/86170506/file.html

Pentru redare, trebuie sa utilizezi ProgDVB:

http://files.progdvb.com/progdvb/ProgDVB7.05.8Pro.exe

Daca nu le reda fara codec, poti instala LAV Filters:

https://github.com/Nevcairiel/LAVFilters/releases

Anonim

Buna!...incearca smartdvb de aici http://www.smartdvb.net/sdvb/ plus pachetul cu codecuri de aici
http://www.starshare.org/dvblib/index.php?act=view&id=185 selecteaza CyberLink (PDVD14) (UHD) (13.05.2014) in smartdvb....la mine merge mult mai bine fata de lav...am i3,sta procesorul undeva la 90%.mult noroc!

Anonim

felicitari pentru captura

Stefan Apostol

poti sa redai pe PC cu ce ai avand instalat Shark007 Codecs pentru WIn 7/8 pe 32 sau 64

Anonim

deschide si cu gomplayer .

Iulian

am si eu o intrebare de ce nu merge si pe amiko alien 2+

DTH Fan

Amiko Alien 2+ nu are implementat codecul HEVC. Nici un receptor de satelit comercializat pentru publicul larg nu are deocamdata HEVC, indiferent cat de scump este. Singura solutie de receptie este reprezentata in acest moment de placile de satelit ( tunere de PC ) HD ( DVB-S2 ), cu codecuri corespunzatoare.

HD Satelit România

Multumesc tuturor pentru sfaturi :) Le voi testa.

Anonim

Se poate compila codecul HEVC pt rec. cu E2 pe viitor, eventual un viitor apropiat:)?

Anonim

Se poate compila daca exista sursa codecului. Problema este insa ca procesorul oricarui receptor HD actual nu are decodare hardware HEVC, deci decodarea imaginii 4K se va face prin codec software, iar procesorul nu va reusi sa decodeze software mai mult de 1 frame pe secunda. Deci imaginea va fi redata doar Full HD, nu 4K si doar la 1 frame pe secunda, nu la 60 fps.

Iulian

Salut Mai Am O intrebare Daca Pe Amiko Alien2+ merge un card orange TV

Anonim

Smartcardul de la Orange Tv functioneaza doar pe receptorul de la Orange Tv, deci nu functioneaza pe nici un alt receptor, nici pe Amiko Alien 2+.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile