luni, 11 august 2014

Ce legătură există între pisici, șoareci și hacking ?

Lasați uitării caii troieni, pisicile trebuie să vă îngrijoreze acum. :)

Inginerul de securitate Gene Bransfield a dezvoltat WarKitteh, un guler care se transformă felinele domestice în cercetași pentru hacking WiFi.

Accesoriul este inofensiv ca aspect, dar ascunde o placa Spark Core, care cartografiaza rețele fără fir și vulnerabilitățile lor, ori de câte ori animalul de companie se plimbă prin diverse zone din cartier.

Tehnologia pare sa aibă ca țintă in special vecinii care au șoareci în curte. Așadar, scăpați de șoricei, fiindca ar putea atrage pisica hackeriță. :)

Din fericire, inginerul nu are de gând să doteze cu gulerul în cauză pisicile de pe mapamond, cel puțin nu în curând. WarKitteh a fost dezvoltat ca o glumă si a fost prezentat la conferința de hacking Defcon.

Cu toate acestea, experimentul ce utilizează animale de companie pentru a ataca sau cerceta rețele Wifi servește ca ațentionare amicală, pentru a securiza mai bine rețeaua ta Wifi.

Inginerul a descoperit că mulți dintre vecinii săi de cartier fie aveau slab securizată rețeaua, fie nu era deloc securizată.

Nu e exclus însa ca un personaj cu intenții mai putin binevoitoare să împrumute ideea și să spioneze rețelele Wifi, folosind animale de companie.


Niciun comentariu despre subiectul „Ce legătură există între pisici, șoareci și hacking ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile