joi, 7 august 2014

Cum controlezi PC-ul cu ajutorul gesturilor

Haptix (în prezent Ractiv) a promis anterior un nou senzor ieftin, care transformă orice suprafata intr-un controler PC multi-touch. De astăzi compania a inceput livrarile la nivel mondial.

Controlerul de 75 dolari ( plus 10 dolari transportul international) a primit un nouă denumire, Touch+, precum si un redesign elegant. Însă se folosește de aceleași concepte de bază ale proiectul inițial Kickstarter, care a fost finanțat acum 1 an.


Cum functionează? Se fixeaza senzorul pe un suport de birou sau pe un laptop ori alta suprafata de prindere, iar camerele sale video duble transformă mișcările degetelor în gesturi recunoscute de computer. Cele două camere urmaresc de asemenea pozițiile in trei dimensiuni ale degetelor și permit functia de multitouch, prin detectarea mișcării pe verticală a degetele.

Touch+ este conceput pentru a completa dactilografierea, așa că se suspendă temporar când tastați și își reia funcționalitatea când sunteți gata să-l utilizați din nou.

De asemenea, mișcând degetele deasupra tastaturii, poți să te joci un shooter first-person. Sau poti schița în Photoshop cu ajutorul suprafetei biroului, ca și cum ai utiliza o tablă de desen.

Touch+ nu are nevoie de aplicații particularizate. Dupa ce l-ati despachetat, e suficient sa îl conectati la PC. Apoi îl puteți folosi ca un înlocuitor pentru touch screen sau mouse, în orice program.

Suplimentar, puteți crea sau instala extensii care permit mai multe funcționalități în alte programe, cum ar fi comenzi speciale prin gesturi particularizate.

Cu siguranță nu este un dispozitiv pentru toti utilizatorii de computere, dar ar putea fi dumneavoastră (dacă preferați să nu cumparati un ecran tactil sau un dispozitiv de urmarire a mișcărilor mâinilor în aer, așa cum este Leap Motion ), obținând astfel o metodă de control inedită si diferită față de un mouse sau touchpad.

Touch+ functionează cu sistemele de operare Windows si OSX, iar in viitor va primi suport si pentru Linux.

Conectarea se face prin cablu USB 2.0, dar si de tip USB 3.0, care adăuga anumite funcționalitati, cum ar fi "depth mapping".


Niciun comentariu despre subiectul „Cum controlezi PC-ul cu ajutorul gesturilor”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile