miercuri, 6 august 2014

Modificare a Legii Audiovizualului: Exclusivitatea unei televiziuni nu mai e chiar exclusivă ?

Parlamentul României a adoptat legea Nr. 95 din 1 iulie 2014 pentru modificarea art. 86 din Legea audiovizualului, care va avea următorul cuprins:

"ART. 86

(1) Oricare radiodifuzor aflat sub jurisdicţia României sau a unui alt stat membru al Uniunii Europene are acces, în condiţii corecte, rezonabile şi nediscriminatorii, la evenimente de mare interes pentru public, transmise în exclusivitate de către un radiodifuzor aflat sub jurisdicţia României, în scopul realizării de reportaje scurte de ştiri, cu respectarea prevederilor art. 85.

(2) În cazul radiodifuzorilor aflaţi sub jurisdicţia aceluiaşi stat membru al Uniunii Europene cu radiodifuzorul care a obţinut drepturi de exclusivitate asupra evenimentului, accesul în scopul realizării de reportaje scurte de ştiri se solicită radiodifuzorului respectiv."

Mai simplu explicat, probabil orice televiziune din Uniunea Europeana poate filma si realiza reportaje scurte de ştiri asupra unui eveniment pentru care are exclusivitate un radiodifuzor din Romania. Daca ambii radiodifuzori ( de exemplu televiziunea care realizeaza reportajul si cea care are drept de exclusivitate ) sunt din Romania, trebuie solicitat acordul radiodifuzorului care detine exclusivitatea. Nu se specifica expres daca radiodifuzorul ce detine exclusivitatea poate refuza aceasta solicitare. De asemenea, nu se intelege exact dacă "accesul la evenimente de mare interes" presupune intrarea intr-o locatie ( de exemplu la un meci de fotbal ) a cameramanilor televizunii concurente sau dacă televizunea concurenta poate doar sa preia imagini din programele "transmise în exclusivitate de către un radiodifuzor aflat sub jurisdicţia României".

Oricum, este un articol de lege alambicat, cum sunt de obicei legile in Romania, perfecte pentru diverse interpretari.


Un comentariu despre subiectul „Modificare a Legii Audiovizualului: Exclusivitatea unei televiziuni nu mai e chiar exclusivă ?”:
Anonim

La noi care are bani sta in picioare

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile