miercuri, 27 august 2014

Încă două arestări, în colaborare cu Irdeto

Doi suspecți au fost arestați, după un raid in Cairo al unitatii egiptene de combatere a infracționalității informatice. Actiunea a fost rezultatul unei investigații comune a unor operatori de televiziune cu plată din Africa, a specialistilor in securitate de la Irdeto și a Ministerului egiptean de Interne. Cei doi suspecți au fost arestati preventiv, în așteptarea deciziei instanței de judecată, anunță IRDETO printr-un comunicat.

Arestările marcheaza punctul culminant al uneia dintre cele mai mari investigații privind furnizarea de metode neautorizate de acces la servicii tv cu plată, o formă de piratare a programelor de televiziune cu plată, prezentă pe scară largă la nivel mondial.

Irdeto a declarat că in urma raidului au fost descoperite mai multe componente electronice, un server, 40 de smartcarduri, mai multe receptoare, cititoare de smartcarduri și alte echipamente conexe, utilizate de obicei în cadrul unor operațiuni de partajare ilegală a accesului la canale de televiziune cu plată.

O sumă de bani cash de peste 230.000 dolari SUA a fost de asemenea confiscată în timpul raidului. Toate echipamentele confiscate vor fi analizate de către Unitatea de combatere a infractiunilor informatice din Egipt. Pe baza noilor informatii obtinute vor urma alte arestări.

Rory O'Connor, VP Servicii Irdeto, a declarat: "Atâta timp cât există consumatori dispuși să plătească pentru vizionarea de conținut in mod ilegal, pirații vor continua să încerce compromiterea sistemelor de criptare și sa obțină profit din această activitate. Irdeto rămâne dedicată identificării și combaterii activitatilor infracționale organizate, prin care sunt încălca măsurile de securitate ale clientilor nostri si prin care se castigă profit financiar, ca urmare a piratarii conținutului. Împreună cu operatorii de televiziune cu plată și autoritățile locale, vom lupta necontenit impotriva acestui tip operațiuni ilegale."

Unul dintre clientii cheie ai Irdeto este din Africa de Sud, respectiv platforma de televiziune cu plată MultiChoice.


Top 5 articole în ultimele 7 zile