luni, 18 august 2014

OM ONE, prima boxă audio care levitează

OM/ONE este primul difuzor audio dintr-o incintă ( mai exact o boxă audio ) care va levita la propiu, la o înălțime de 3 centimetri.

Această boxă audio are diametrul de 9 cm si senzor touch de pornire/oprire si oferă 15 ore de redare continuă a sunetului.

Este alimentată de un acumulator reincarcabil lithiu-ion, are Bluetooth v4.0 si functionează la o distanta de până la 10 metri de playerul de sunet.

Baza asigură levitarea difuzorului sferic si ofera un port USB pentru alimentarea acestuia.

Tot ce trebuie sa faceti este sa conectati telefonul sau alt player prin Bluetooth la boxă și sa redati muzica. De asemenea, volumul poate fi controlat de la distanță. Cu software dedicate, puteti purta convorbiri prin intermediul boxei "plutitioare", gratie microfonului inclus în aceasta.

Realizatorii acesteia pretind ca sunetul este de o mai bună calitate, deoarece sunt eliminate diferite rezonanțe care l-ar distorsiona, așa cum se întâmplă la difuzoarele fixe.

Difuzorul este portabil, poate fi luat la plimbarea prin parc. Însă în parc doar redă sunetele, dar nu levitează ( pentru ca este necesară si baza alimentată la 12 Volti, pentru a asigura levitarea).

Incărcarea acumulatorului inclus in boxă dureaza aproximativ 3 ore si este efectuată printr-un cablu USB conectat la bază.

Daca se doreste sunet stereo, se conecteaza doua astfel de boxe la acelasi dispozitiv de redare. Sincronizarea se face automat in modul stereo, la conectarea celei de-a doua boxe OM/ONE.

Proiectul a primit fondurile necesare ( 100.000 dolari ) in 12 ore de la lansarea prezentarii, prin intermediul serviciului de cofinanțare Tilt ( asemănător cu Kickstarter ). Insa în acest moment finantarea depaseste deja 400.000 dolari.

Cei care au finantat proiectul vor primi boxa OM/ONE Audio la pretul de 179 dolari, iar cei care doresc sa o precomande trebuir sa plateasca 199 dolari, plus taxele de transport de 10-20 dolari.

UPDATE 25 ianuarie 2016: Japonezii oferă acum arbori bonsai plutitori.


4 comentarii despre subiectul „OM ONE, prima boxă audio care levitează”:
Anonim

Bizarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
satmanian

Anonim

@Satmanian, nu e nimic bizar. E doar tehnologie. Este un gadget foarte interesant, l-as cumpara imediat daca as avea 200 de dolari de cheltuit pentru placerile mele tehnice.

Gadgetworld

Nu stiu cu ce te ajuta faptul ca leviteaza? Cred ca mai important la boxele portabile este sunetul, pe acesta ar trebui sa se focuseze dezvoltatorii...

Anonim

@Gadgetworld, pai e foarte interesant ca leviteaza. Mie chiar imi place si o voi cumpara. Mai ales ca vad ca ai un site cu gadgeturi, ar trebuie sa fie interesant si pentru tine. Eu cred ca efectul wauuuuu va fi mai mare la mine in birou cu boxa care leviteaza decat daca as atrage atentia vizitatorilor, redand niste muzica in niste boxe cu sunet ultra extra fidelity. De sunet de calitate se ocupa alte nișe, cele audio HIFi, nu cele de gadgeturi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile