vineri, 8 august 2014

OTE: A crescut cu 6,8% numărul de abonați Romtelecom la serviciile de televiziune cu plată

OTE a prezentat rezultatele financiare pentru al doilea trimetru al anului 2014, menționând o crestere a venitului net cu 21,2%, comparativ cu trimestrul al doilea din anul 2013, chiar daca veniturile totale au scazut la 950.6 milioane euro, comparativ cu aproximativ un miliard euro cu un an mai devreme.

Comentând rezultatele celui al doilea trimestru OTE, Michael Tsamaz, Președinte și CEO, a remarcat: "OTE a obtinut o performanță solidă în al doilea trimestru al anului, optimizând nivelul veniturilor nete, în ciuda impactului pe care l-a avut reducerea tarifelor de interconectare în România, precum și presiunea concurențială intensă." Cresterea puternică a veniturilor OTE s-a datorat în special stabilizarii economiei grecești si performantelor de pe aceasta piață, in special în privinta liniilor fixe.

În cadrul operațiunilor de telefonie fixă ​​din România, veniturile au crescut cu 0,7% în trimestrul al doilea din 2014 ( comparativ cu trimestrul al doilea din 2013 ), un al treilea trimestru consecutiv de creștere.

Scăderea cu 8,8% a veniturilor din servicii mobile în trimestrul al doilea ( comparativ cu trimestrul al doilea din 2013 ) reflectă reducerile abrupte ale costurilor de interconectare, implementate în aprilie 2014, precizează OTE, care mai arată că dacă nu ar fi existat impactul acestor reduceri, Cosmote România ar fi avut un alt trimestru de creștere a veniturilor.


La mijlocul anului 2014, baza totala de clienti a Cosmote România a fost de aproape 6 milioane (dintre care 26,2% sunt abonați), în scadere cu 0,6%, comparativ cu un an mai devreme. Numărul de clienți business a crescut cu 10,1%, comparativ cu trimestrul al doilea din anul 2013.

Veniturile mai mari ale Romtelecom din servicii de televiziune cu plată si internet au compensat însă declinul veniturilor acumulate din serviciile de telefonie mobilă. La sfârșitul trimestrului al doilea din 2014, numărul total de clienți Romtelecom la internet in bandă largă era mai mare cu 1,5% ( ajungând la un total de 1.244.563 abonati la servicii de internet broadband ), iar numarul de abonați la televiziune era mai mare cu 6,8% ( ajungând la un total de 1.384.100 abonati la servicii DTH, tv prin protocol IP si tv cablu ), comparativ cu trimestrul al doilea din 2013.

OTE arată că ambele cresteri reprezintă progrese semnificative în capacitatea Romtelecom de a-și păstra baza de clienti, în ciuda concurenței intense. Amprenta urbana de televiziune prin cablu a continuat să se extindă, permițând ca mai multe gospodării din marile orașe din România sa aiba acces la ofertele Romtelecom.

Veniturile din exploatare au crescut semnificativ, ca urmare a vânzărilor de active, în special proprietăți imobiliare neutilizate.


Niciun comentariu despre subiectul „OTE: A crescut cu 6,8% numărul de abonați Romtelecom la serviciile de televiziune cu plată”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile