miercuri, 20 august 2014

Simulcast de televiziune terestră digitală și analogică, începând cu 1 septembrie 2014, în Serbia

Transmisiile de televiziune terestră vor functiona simultan in Serbia, incepand cu 1 septembrie 2014, atat in sistem digital, cat si in sistem analogic, potrivit Ministerului Comerțului și Telecomunicațiilor din Serbiei.

Primele emițătoare analogice vor fi oprite pe 1 martie 2015, iar Serbia ar trebui să finalizeze tranziția la televziunea digitala terestra până la jumătatea anului 2015.

Regulamentul privind tranziția de la televiziunea analogica la cea digitală, publicat în Monitorul Oficial al Serbiei, prezintă lista de frecvență pentru zonele geografice in care vor fi emise primele trei multiplexuri, precum si modalitatile de acces la multiplexuri, dar și dezvoltarea în continuare a rețelei inițiale, prin care au fost testate emisiile digitale terestre ( exemplificate in urmatoarele doua imagini).

Regulamentul defineste de asemenea ca minim 95% din populație sa aiba semnal de la primul multiplex, iar minim 90% din populatie de la al doilea si al treilea multiplex.

Licitatiile pentru implementarea sistemului de televiziune digitala terestra in Serbia au fost anunțate inca din luna februarie 2014.

Proiectul a fost estimat la un cost de 30,7 milioane euro, fonduri necesare pentu achiziționarea de echipamente dedicate înființării unei rețele naționale, prin care să fie emise trei multiplexuri de televiziune digitală terestră.

Cel mai evident impact al televiziunii digitale terestre va fi optiunea dominantă de alegere a acesteia de catre telespectatori, într-o piață în care mai mult de jumătate (53%) din gospodăriile casnice au încă acces la doar câteva canale.

Interesante pentru teste ale pasionatilor receptiei din Romania sunt probabil emitatoarele de la Vrsac si Subotica, mai apropiate ca distanta de granița țării noastre.

Canalele transmise in digital terestru sunt RTS1, RTS2, RTSHD, Prva, RTS Digital in format 16:9 si B92, Pink, Studio B, RTV 1, Happy in format 4:3. Pentru emisie se foloseste DVB-T2 ( deci receptia nu va functiona cu receptoare DVB-T sau televizoare DVB-T, care nu sunt compatibile cu DVB-T2.


10 comentarii despre subiectul „Simulcast de televiziune terestră digitală și analogică, începând cu 1 septembrie 2014, în Serbia”:
Anonim

rRomania? Poate in anul 4210 dupa a treia venire a domnului

Anonim

Daca estidin sud-vestul Romaniei si chiar esti pasionat, poti testa sa vezi daca receptionezi ceva, cu antene Yagi UIF. Nu trebuie sa astepti dupa Romania.

Anonim

la romani pe cand ? in 2020

Laurentiu

Până cel mai tarziu pe 15 iunie 2015 se va lansa in Romania Multiplexul 1, conform legislatiei romanesti.

Anonim

Cablisti asi fac de cap iar ,cit de curind apare iar pe micile ecrane sa ne mai spuna ministrul ca a mai pus o piulita la antena ,ce va spuneam aici pe blog ca anul acesta NU va fi nimic ,e un an electoral,probabil la anul ,dar va fi ceva minuscul de a arunca praf in ochii noua si celor de la UE.A steptam cu mare interes sa vedem ce va fii.

Anonim

Televiziunea terestre este absolut neinteresanta intr-o tara in care 95 % din gospodarii au televiziunea prin cablu ori prin satelit. Nu e o afacere comerciale pentru nimeni...dar trebuie facuta tranzictia, asa cere Uniunea Europeana. Piete similare Romaniei sunt Belgia sau Olanda unde s-a facut demult tranzictia de dragul legii, pentru ca acolo in continuare aproape toata populatia e uita la televizor cu cablu sau satelit.

Laurentiu

Depinde de țară si oferta de programe. Există țări in care televiziunea digitala terestra are milioane de telespectatori in fiecare stat, mai ales prin tarile vestice ca Spania, Italia, Anglia etc:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/10/idf-2013-despre-emitatoare-si.html

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/03/televiziunea-digitala-terestra-cucerit.html

Anonim

In tarile ca Spania si Italia televiziunea digitala terestra a cucerit pentru ca piata de satelit ori cablu are un numar foarte mici de utilizatori. In Italia nu exista aproape televiziunea prin cablu si oferta de satelit este numai SKY

Anonim

DTH Sky Italia face de 10 ori mai mult decat toate DTH-urile romanesti la un loc, ca si grila si numar de programe de calitate :) In Spania la fel, DTH Digital+.... :) Si totusi televiziunea digitala terestra are succes enorm. In Anglia e Freeview DVB-T2, are 11 milioane de telespectatori. :) Ideea e sa va informati si apoi veti vedea ca televiziunea digitala terestra e un real succes in unele state europene.

Anonim

In lugoj se receptioneaza 12 canale tv pe canalul 49 varset cu
semnal oscilant de la 12 % pana la 85%

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile