miercuri, 27 august 2014

Stelian Tănase: "La primăvară se închide TVR, dar o redeschidem după o lună, cu o nouă schemă, cum s-a întâmplat şi în Grecia"

Stelian Tănase a făcut aceste afirmaţii în timpul audierii sale în Comisia de Cultură din Senat, în contextul în care a vorbit despre relaţia pe care o are conducerea TVR cu sindicatele din această instituţie.

Tănase a precizat că, dacă nu se va găsi un mod de a dialoga cu sindicatele, TVR nu va supravieţui financiar. "(...) dacă nu se întâmplă nimic şi rămânem doar aşa să ne acuzăm unii pe alţii, la primăvară se închide TVR. Nu va putea supravieţui financiar. Orice scamatorii sau îngăduinţă am avea de la un Guvern sau altul, se închide. Lucru cu care sunt de acord, dar să o deschidem după o lună, cu o nouă schemă, cum s-a întâmplat şi în Grecia şi în alte ţări. Dacă nu găsim cu sindicatele un mod de a dialoga şi de practica soluţii economice, nu văd nicio ieşire. Cred că ultima discuţie între liderii sindicali la care a participat şi domnul Dumitru Costin (preşedintele Blocului Naţional Sindical, n.r.) să fie de bun augur şi să trecem spre soluţii, nu înspre confruntare", a spus Stelian Tănase, citat de către Mediafax.

Pe de altă parte, probabil din cauză că programele difuzate sunt de alta factura si se adreseaza unui public restrans si nu unuia comercial, incasarile din publicitate sunt mai mici decat cele din taxa radio-tv.

TVR preferă majorarea taxei radio-tv si renuntarea la difuzarea de publicitate, constientizând că este foarte greu să atragă clienti pentru publicitate suficentă, in conditiile in care nu realizeaza programe atractive pentru publicul român tipic, prea putin interesat de programe educative sau culturale, iar audientele sunt mai mici decat cele ale televiziunii pentru copii Disney Junior.

Irina Radu, director de programe al TVR le-a spus senatorilor ca in ciuda ratingului scazut canalele TVR au totusi emisiuni de succes, anunță stiripesurse.ro. Explicatia a fost intrerupta de către presedintele Comisiei, senatorul Severin Georgica, care le-a replicat celor de la TVR ca potrivit ultimelor audiente, TVR-ul a fost depasit chiar si de canalul dedicat copiilor Disney Junior: “Nu e nici o rusine, pentru ca sunt multi copii in tara asta”, a spus Severin Georgica.

“Sigur ca nu e nici o rusine, dar am incercat sa ne mențimen intr-un cadru acceptabil si sa nu facem rabat de la o anumita linie. Plus ca noi aveam si anumite obligatii', pe care celalalte statii nu le au”, a replicat Irina Radu, directorul de programe al TVR care a spus despre TVR 2 ca există chiar o gluma intre angajatii postului public de televiziune: “Mai jos oricum nu se poate !”, mai precizeaza sursa citată.


19 comentarii despre subiectul „Stelian Tănase: "La primăvară se închide TVR, dar o redeschidem după o lună, cu o nouă schemă, cum s-a întâmplat şi în Grecia"”:
Anonim

mai bine l-ar inchide ca oricum nu-i simte lipsa nimeni. un lucru daca nu merge bine ori renunti la el, ori il dai (in cazul de fatza il privatizezi). mai tot s-a privatizat numai harbul ala de TVR nu. Daca pana acum se mai uitau moshii si babele din varful dealului la ei ca nu aveau cablu sa vad ce or sa faca peste 1-2 ani cand se va trece la digital... de unde or sa aiba aia bani de plasme si decodoare digitale ca sa-i vada... or sa ramana si fara audienta care le-a mai ramas

Anonim

Nu se poate inchide definitiv. Televiziunea publica este garantata prin Constitutia Romaniei.

Anonim

Si daca este garantata prin constitutie ce? nu se poate inchide pentru restructurare ?
Am mai spus de nenumarate ori ca atata timp cat se merege pe pierderi ,orice societate trebuie sa reduca cheltuielile si nu sa mareasca fuga taxa ....ce-ar mai fi daca toata lumea ar scoate taxa pe propie raspundere de pe factura de energie,atunci ce-ar mai face TVR ?....

Anonim

UNDE SCRIE IN CONSTITUTIE ASA CEVA? ORI LUCREZI ACOLO SI TI-E FRICA CA TE DAU AFARA ? :))

Anonim

In primul rand, nu scrie doar cu majuscule, ca nu ai 3 ani.

In alt doilea rand, uite unde scrie in Constitutie:

"Drepturile şi libertăţile fundamentale
ARTICOLUL 31
Dreptul la informaţie
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.
(3) Dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională.
(4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.
(5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică."

Fara existenta unei televizuni publice, nu este garantat dreptul la informare, fiindca nu oricine este abonat la un operator de cablu /satelit. De aceea si in viitoaree multiplexuri digitale, televiziunile publice din Romania vor fi transmise necriptat si vor acoperi cea mai mare parte di Romania.

Pentru a repecta acest articol din Constitutie.

Si nu, nu lucrez la TVR, asa vreau eu. Sunt chiar somer si am nevoie de acest TVR, pe care il receptionez cu antena de camera, chiar si sub motivatia constitutionala a dreptului la informare.

Anonim

Problema cu televiziunea nationala este ca e singura care mai au programe de calitate. Restul televiziunilor romanesti ( poate ca o mica exceptie Digi 24 ) transmit circ pentru poporul din ce in ce mai analfabet, incult si deci manipulabil. Din cauza ca este astfel, poporul inapoiat român nu are cum sa iubeasca emisiunile TVR si deci TVR nu are audienta. Eu nu cred ca TVR e de vina in incercarea de a tine stacheta ridicata, ci poporul roman e vinovatul si ar trebui sa fie desfintata incultura si rautatea acestui neam. Dar aceasta nu se poate face decat prin educatie si doar pentru generatiile viitoare, ce vor fi peste 20 de ani. Si asta daca incepem acum, prin taierea răului de la radacina si nu comentand comentarii fara valoare, care ne afunda si mai mult in mizerie.

Bineinteles, nu se de acord cu marirea taxei TV, trebuie sa caute o cale de mijloc, sa atraga si publicitate, sa ofere si canale la fel de calitative in contnuare. Cresterea taxei radio-tv este similara cu o capitulare a televiziunii nationale in fata mass-mediei concurente, care se bazeaza pe incultura poporului.

Anonim

Prietene Anonim te contrazici singur nu vad absolut nicaieri in constitutie ca TVR-ul este garantat de lege:
(5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. --->>> Inseamna ca trebuie sa invete sa se descurce singure nu sa ceara o noua marire de abonament din cauza managementului defectuos al TVR-ului cu rating cum spun domnii din CNA mai mic decat Disney Junior
(4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice. ---->>> autoritatile statului nu sunt OBLIGATE ca stirile de interes national sa le publice pe TVR
Mai toate institutiile statului au fost privatizate, Electrica, Distrigaz, Petrom ... de ce nu si TVRul? cele privatizate probabil nu erau trecute in Constitutie si nu prezentau interes national????

Acum pe bune, trebuie ca cetateni ai Romaniei sa ne cerem drepturile, iar in cazul TVR ... sa vedem si noi pe ce cheltuie ei banul public... probabil pe cei peste 8000 lei care le ia Dinescu pe 2 emisiuni de 2 lei sau pe cei 4000 lei care este salariu unui incepator in TVR

Batalia pe digital o sa-i bage in faliment si eu personal bani in plus la abonamentul TVR-ului n-am chef sa mai dau

Anonim

Din cauza unei gandiri ca a ta traiesc românii greu: privatizam tot si apoi suntem sclavi in tara noastra. Uite ce bine traiesc norvegienii, ca s-au opus privatizarii petrolului.

Eu nu stiu ce salarii au ei la TVR si stiu ca e autonoma, insa te intreb: cum este garantat dreptul meu la informare, daca sunt somer si nu am bani de cablu tv, iar pentru net trebuie sa ies in curte si sa stau langa gard, sa prind net de la wirelessul vecinului, cat timp l-o mai uita neparolat ? Deci, care e mijlocul care imi asigura mie dreptul la informare, care nu am venituri, in cazul ca posturile publice de media se inchid ?

Anonim

Norvegienii au simtul raspunderii banului public... acolo daca se incalca o lege imediat se face ancheta, dosar penal si judecata cu executare pedeapsa si confiscare ce sa furat din banul public. Daca noi ca cetateni romani nu suntem in stare sa ni-l gestionam atunci este logic sa vina un strain sa ni-l gestioneze si sa ne faca slugi ca noi HABAR N-AVEM
Referitor la lipsa banilor, traiesti in capitalism, descurcate singur, du-te la munca, invata o meserie, fiecare om se naste cu o meserie pe care trebuie sa si-o descopere, nu i-o da Dumnezeu in mana iar cine decsopera meseria N-O SA SE PLANGA NICIODATA CA N-ARE BANI
Eu pana sa ajung la un venit sigur am invatat 7 meserii pana mi s-a potrivit una si din ea traiesc, n-am stat acasa sa ma plang ca n-am bani. Exact de situatia asta am ajuns slugile strainilor si fac astia ce vor cu tara noastra
Se vede ca esti roman, pana nu da unul pomana netul sau tv-ul nu te simti bine in Romania :))

Anonim

Pai m-as duce la munca, daca nu as trai intr-un judet in care 90% din populatie nu are loc de munca, dar autoritatile prezinta somaj de 7%, dar de fapt cei 7% reprezentand pe cei care efectiv primesc somaj si nu pe cei care nu au un loc de munca. Am urmat doua facultati la stat, una pe timpul comunismului , iar alta imediat dupa Revolutie, iar acum muncesc cu ziua pe la vecinii ai caror copii sunt la munca in straintate, de abia reusind sa imi castig banii pentru mancare si curent electric. Nu am cablu tv si internet, asta ar insemna sa nu mai mananc paine. In concluzie, daca sunt sarac si nu am posibilitatea sa castig bani, esti de acord sa imi fie incalcat dreptul la informare, prin inchiderea mijloacelor de media publice, pe care le prind cu antena de camera? Pari un om citit, nu cred ca promovezi incalcarea drepturilor constitutionale, in speta dreptul la informare. Am dreptate ?

Anonim

Si credeti ca daca maresc astia de la TVR abonamentul o sa aveti programele lor gratis?
Cand or sa intre pe digital o sa vedeti numai "purici" pe ecran...o sa trebuiasca sa bagati bani in aparatura digitala si practic TVR-ul va incalca dreptul la informare la foarte multi oamnei ca n-or sa mearga cu analogic si digital prea mult timp in paralel.
Adevarul este ca e greu in viata, locuri de munca putine si alea date pe sub mana, iar daca persoana este mai in varsta un loc de munca este.... IMPOSIBIL... Asta-i Romania

PS - acum banuiesc ca stati langa gard ca sa aveti net? :D.. glumeam

Anonim

Cred ca nu ai citit cu atentie tot ce am scris anterior. Am scris anterior astfel:

"Bineinteles, nu sunt de acord cu marirea taxei TV, trebuie sa caute o cale de mijloc, sa atraga si publicitate, sa ofere si canale la fel de calitative in continuare. Cresterea taxei radio-tv este similara cu o capitulare a televiziunii nationale in fata mass-mediei concurente."

Deci NU, nu sunt de acord cu marirea taxei radio-tv, ca o platesc si eu ! Si NU, nu sunt de acord nici cu inchiderea Televiziunii Romane ! Asta e dorinta mea: sa nu o inchida, sa nu mareasca taxa, dar sa caute alte solutii: sa scada salariile, sa angajeze pe altii daca cei actuali nu vor sa munceasca pe bani mai putini, sa renunte sa mai cumpere filme scumpe, ci mai bine mai ieftine, dar mai de calitate si alte metode de scadere a cheltuielilor si astfel poate sa scada, nu sa creasca taxa radio-tv si deci sa nu se inchida televizunea nationala.

Orcum pe net vad mai multe canale acum, ma mai uit la Digi 24 si mai multe altele pe net, da merg intrerupt ca laptopul asta l-am luat din targul de masini cu 50 ron si e vechi. Dar nu pot sa le vad in casa , ca nu intra semnalul la netul vecinului si trebuie sa le vad pe antena de camera TVR1`si TVR 2 pe televizor si unul local de are mai mult teletext de acela cu mica publicitate.

A, si asa este, chiar langa gard stau, ca am o masa cu un scaun aici langa gard si aici a semnal. Dar ma inteapa deja tantarii, nu mai stau, seara buna !

Anonim

O vor inchide si vor emite antenele lui voiculescu de acolo ....rusine,rusine...

DAN

Sa se inchida TVRul sau sa se privatizeze. Si asa n-ai ce sa vezi la ele iar inchiderea posturilor TVR ar insemna bani in plus la buget si neplata unor incompetenti cu rating mai mic decat un post de copii

titi

Tvr ul este pe principiul unde nu-i cap vai de picioare! Daca totul este politizat iar relicvele care isi dau prime din banii nostri s-au isi cumpara masinii in valoare de sute de mii de euro, cum pana mea sa nu-se duca la vale TVR, daca ar urma exemplul Rai -ului ar fi fost in top , se stie ca televiziunea publica italiana este in topul celor mai urmarite televiziuni si ii depaseste si pe cei de la canale 5. La rai se fac emisiuni cu audienta si au si publicitate pe cand la noi cele care fac audienta sunt incomode si date afara din grila!!
Apropo de cineva care spunea ca vrem pe gratis da vrem pe gratis pentru ca la italieni televiziunile importante pe digital sunt gratuite daca vrei fotbal si filme non stop te abonezi la mediaset premium.
Si de unde sti tu acel Anomim ca omul nu incercat si altceva tu ai fost un norocos dar altii nu sunt asa de norocosi ca tine!! este o rusine sa lucrezi cu ziua ca sa castigi un ban! ? Decat codas la oras mai bine fruntas la tara!!
La noi totul este politic cei competenti sunt incomozi si dati la o parte iar cei care pupa si au culoare politica sunt promovati !! Un loc de munca in ziua de azi este un lux !!

Cu privire la TVR ar trebui sa de-a afara functinarii care nu fac nimic si sug ban public bani de la noi si sa aduca manageri buni si sa nu mai fie politizata televiziunea publica!

Anonim

la tvr sunt niste emisiuni bune, gen "natura si sanatate", "vreau sa fiu sanatos" etc si e o televiziune mai buna decat restul ( pt ca e tv public ), apoi euforia cu "dr oz"

DOREL DIN VARFU' DEALULUI

Sa se inchida TVR-ul sau sa se privatizeze si sa mai terminam sa ne plangem sa ducem in spate toti incompetentii sub principiul "noi nu ne mai vindem tara ca suntem patrioti".
O aberatie de televizune, cu programe ramase din anii '90 in care majoritatea angajatilor de acolo sunt relicve ramase de pe timpul lu' Ceasca (cred ca exceptie fac prezentatorii si nepotismele celor care au murit intre timp) si tinute acolo ca sa iasa la pensie ca meresc astia mereu varsta de pensionare.
Ori vrem sa avem o televiziune publica cu programe de calitate si o privatizam fiind mandrii ca romani sa avem programe publice cu emisuni de calitate, ori dam in continuare ca "prostii" bani din taxa radio-tv si platim incompetenta, nepotismele, parvenismul.
Calitatea un post radio sau tv privat sau public se vede din taxele care le percepe, daca-s ZERO inseamna ca are o politica de marketing si management performanta desi piermite sa fie retransmise GRATIS. Cine cere bani pentru vizualizare inseamna ca mai devreme sau mai tarziu o sa fie un ESEC, esec care in cazul TVR-ului toti se fac ca nu exista si plangem de mila TVR-ului ca nu ne mai poate oferi emisiuni de 2 lei

Anonim

Pai daca tu intelegi prin programe de calitate pe cele care fac audienta la alte televiziuni private, mai bine NU !

DANI

SA SE INCHIDA TVR-UL CA IN AFARA SA MANANCE BANII PUBLICI NU-I BUN DE NIMIC. EMISIUNI VECHI SI DINOZAURI RAMASI DE PE VREMEA LU' CEASCA SUNT SI MANANCA BANII ACOLO, MAI PLEACA CATE UNUL CAND LE CANTA POPA SAU CAND SE MAI GASESTE UN NEPOTISM

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile