joi, 28 august 2014

Forțele Poliției au pătruns în locuința unui jucător de Counter-Strike : "Terrorists Win !" ( video )

Locuinta unui pasionat de jocuri video din apropiere de Denver, SUA, a fost percheziționată în mod dramatic de polițisti înarmați, iar incidentul a fost transmis online în direct.

Jordan Mathewson, cunoscut sub numele online de Kootra, juca popularul Counter-Strike, atunci când mai mulți ofițeri au intrat în cameră și l-au arestat. Potrivit ABC News, el a fost eliberat ulterior fără să plateasca vreo cauțiune, fiindca totul pare că a fost o farsă jucata politistilor de catre un alt jucator. Ofițerii au declarat că vor incerca să identifice pe autorul acestui apel, care a indus in eroare forțele de Politie.

"Apelantul a pretins ca a impuscat doi colegi, ca a luat ostatici pe alții și a amenințat că-i împușcă si pe acestia. El a amenintat că în cazul în care ofițerii vor intra, va răspunde armat. Însă nu au existat victime si nicio dovada de schimb de focuri. În cazul în care ancheta stabilește, după procedurile legale, că incidentul de astăzi a fost o farsă, cei implicați vor fi urmăriti penal cu cea mai mare strictete a legii", a precizat într-un comunicat Departamentul de Poliție Littleton.

Este obisnuit cu jucatorii sa transmita prin streaming audio-video online imaginea lor in direct, pentru ceilalti jucatori. La un moment dat, jucatorul Mathewson a spus partenerilor de CounterStrike că i se pare ca a fost forțata intrarea clădirii. Câteva momente mai târziu, mai mulți ofițeri înarmați au intră în cameră, strigând la Mathewson să se aplece la sol, pentru a fi încătușat, iar apoi a fost percheziționat.

Videoclipul incidentului a fost postat pe YouTube. Mathewson poate fi auzit spunând forelor de Poliție: "Eu am stat acolo si mă jucam și cred că un glumeț s-a gândit că ar fi amuzant să vă sune."

Fenomenul se numeste "swatting" si este o problemă tot mai mare pentru poliția din SUA, care primeste apeluri mincinoase, dar care par suficient de grave să provoace intervenția unei echipe SWAT, dotata cu arme speciale si care aplica tactici speciale. Mai multe cazuri in care jucatori au efectuat astfel de apeluri au fost raportate în acest an. Poliția Littleton a avertizat că farsele ar putea avea consecințe grave.

"Din fericire, nu au existat victime astăzi. Dar puternicul răspuns si resursele consumate pot mări posibilitatea ca oameni nevinovați să fie răniți sau uciși din greșeală, fără să mai vorbim de resursele consumate", a mentionat Politia.

Din cauza incidentului, jocul a continuat fără ca Mathewson sa mai ia parte la competitie. La finalul partidei, din joc s-a auzit o voce: "Teroriștii au câștigat !" ( "Terrorists Win" este o exclamatie de final, specifică jocului Counter Strike).


Un comentariu despre subiectul „Forțele Poliției au pătruns în locuința unui jucător de Counter-Strike : "Terrorists Win !" ( video )”:
Anonim

hahahhaha tare asta

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile