miercuri, 27 august 2014

Fondul Monetar Internațional renunță la website-ul dedicat României

"Site-ul www.fmi.ro a fost inchis. Informatii privind relatia Romania - FMI pot fi accesate la adresa: http://www.imf.org/external/country/ROU/index.htm."

Acesta este textul afisat pe websiteul fmi.ro.

Cauza inchiderii ar fi atacurile repetate ale hackerilor, urmând ca relatia cu tara noastra sa fie administrata doar pe pagina IMF.org, anunță hymerion.ro, care mai precizează că latura negativa a acestei decizii este lipsa documentele in limba romana pe pagina IMF.org,unde apar numai in limba engleza.

S-a considerat ca este mult mai sigur si mai simplu din punct de vedere al administrarii ca Washingtonul să se ocupe si de pagina reprezentand Romania, asa cum de fapt se intampla si in cazul celorlalte birouri din lume. In plus era acelasi format cu pagina FMI Washington, au declarat surse apropiate situatiei pentru hymerion.ro, care au mai precizat: "Oricum, fmi.ro era singurul site din cele 188 de state membre, el fiind inceput inca din anul 2000. Pentru mentinerea lui a fost facuta multa munca suplimentara, traducerea documentelor fiind facuta de multe ori in regim de voluntariat. Probabil s-a considerat ca e mai sigur si mai simplu fara pagină dedicată, pe care sa fie urcate si documentele in limba tarii in care derulezi programe de asistenta. De cealalta parte, Washingtonul vrea sa scape poate de teama atacurilor asupra site-ului”, mai spun persoane apropiate situatiei, pentru sursa citată.

Site-ul FMI.ro al biroului Fondului Monetar International in Romania a fost atacat in luna februarie 2012 de hackeri care se recomandau ca reprezentand miscarea Anonymous si gruparea Antisec, la doua zile dupa un atac similar asupra ANRE.ro. In urma cu cateva luni a existat un atac similar, dupa care s-a luat decizia de inchidere definitiva a siteului, mai precizeaza hymerion.ro.


Un comentariu despre subiectul „Fondul Monetar Internațional renunță la website-ul dedicat României”:
Anonim

Cred ca l-au inchis datorita "hackerilor "din politica si conducerea Romaniele :))

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile