vineri, 12 septembrie 2014

Card SD de 512 GB de la SanDisk

SanDisk lanseaza un card SD cu spatiu de stocare de 512 GB (o jumatate de TB), cea mai mare capacitate la un SD Card de până acum.

Cardul, care este denumit SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I si are mărimea unui timbru poștal, va avea pretul de vânzare de 800 dolari. Pe le se vor putea scrie date cu viteze de pana la 90 MB/secunda si citi date cu viteze de pana la 95MB/secunda.

Lansarea vine un deceniu după ce firma a lansat un card SD de 512 MB, deci mai mic de 1000 de ori.

Expertii cred ca astfel de carduri SD ar putea ajunge in cele din urmă sa stocheze până la 2 terabytes (TB) de date, aproximativ 2000 GB.

Noul card va putea astfel sa stocheze fara probleme mai multe filme 4K Ultra HD.

"4K Ultra HD este un exemplu de o tehnologie care ne-a determinat să dezvoltam noi soluții de stocare, capabile sa pastreze fișiere de dimensiuni masive", a declarat Dinesh Bahal, vice-presedinte de marketing produse la SanDisk.

Cardul SD este unul dintre mijloacele cele mai utilizate pentru stocare, populare in randul utilizatorilor de camere digitale, camere video și dispozitive mobile.

Card-ul de 512 GB ar putea stoca fara probleme zeci de ore de materiale video Full HD sau peste 100 de ore de continut video HD 720p.


Un comentariu despre subiectul „Card SD de 512 GB de la SanDisk”:
Anonim

Am si acum cardul de 512MB pe care am dat acum muuulti ani peste 7 milioane de lei cum erau atunci.
Inca merge la aparatul digital de atunci (HP) care culmea mai merge foarte bine... adica la performantele de atunci cu ecran micutz. Ce vremuri nene...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile