sâmbătă, 13 septembrie 2014

Comisia Europeană a aprobat nașterea celui mai mare DTH din Europa

Comisia Europeană a aprobat planurile BskyB de a achiziționa de la de 21 Century Fox pachetul majoritar al Sky Deutschland și 100% din dreptul de proprietate asupra Sky Italia, deschizând calea pentru crearea celui mai mare operator de televiziune cu plată din Europa: Sky Europe.


Autoritățile de reglementare ale Comisiei Europene au decis că respectivele achizitii nu implică suprapuneri în activitățile grupurilor, care sunt limitate la diferite piețe naționale ( mai exact trei piețe distincte ) și deci nu ar avea un impact negativ asupra mediului competițional.

În ceea ce privește creșterea puterii de negociere pe care o entitate combinata ar avea-o vis-a-vis de furnizorii de conținut, Comisia Europeana a constatat că este puțin probabil ca fuziunea sa cauzeze modificări ale principiilor de acordare a licențelor de conținut, care se bazează în mod tradițional pe granițele naționale sau lingvistice ale serviciilor, in diverse piețe. Comisia Europeana a motivat ca titularii de drepturi oricum nu acceptă într-o măsură semnificativă practica de licențiere multi-teritorială.

Sky a obtinut de asemenea aprobarea necondiționată de la Autoritatea Federală de Concurență din Austria. Achiziționarea Sky Italia și a 57% din actiunile Sky Deutschland rămâne sub rezerva aprobării acționarilor BskyB și a altor autorități naționale de reglementare.

Mai multe detalii despre aceasta fuziune găsiți AICI si AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Comisia Europeană a aprobat nașterea celui mai mare DTH din Europa”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor. Pentru discuții despre alte subiecte, utilizați funcția de căutare.


AKTA (52) Digi (414) Focus Sat (218) FREESAT (22) iNES (17) Nextgen (68) Orange (174) Telekom (261) UPC (230) Vodafone (47)