vineri, 5 septembrie 2014

Interceptoarele de ascultare a convorbirilor telefonice arată exact ca antenele pentru telefonia mobilă

Ca răspuns la scurgerile de informatii din ultimul an, privind supravegherea pe care o efectueaza guvernele asupra telecomunicatiilor, dar in mod neautorizat explicit de catre un judecator, a crescut numărul de telefoane ultra-securizate, care pretind ca asigură intimitatea convorbirilor. Un astfel de telefon este CryptoPhone 500 de la ESD, care este construit pe platforma unui Samsung Galaxy S3.

Într-un articol recent al Popular Science se anunta ca au fost descoperite de catre cititorii din SUA ai publicatiei de stiinta un numar de 17 turnuri de falsă emisie pentru telefonia mobila, doar în luna iulie 2014, antene care sunt de fapt de interceptare, dupa cum au admis si autoritatile.

Nu e clar cine adminsitreaza așa-numitele "interceptoare", dar departamentele de politie din 15 state americane au recunoscut ca utilizeaza dispozitive similare, cunoscute sub numele de "pisici de mare."

Directorul ESD a specificat că nu este clar cine este responsabil, dar ca "o mulțime de astfel de interceptoare se afla si deasupra bazelor militare americane."

In aceste baze militare, turnurile de interceptare, care arata pentru ochiul neavizat exact ca niste antene de emisie pentru telefoane mobile, sunt conectate la computere capabile sa ocolească ușor si imediat metodele de criptare standard ale telefoanelor.

Pentru a verifica modul în care diferite telefoane reactioneaza la ascultare, compania a testat, cu aprobarea fortelor armate, la o astfel de unitate militara, un iPhone, im Galaxy S4 și un CryptoPhone.

În timp ce cele două telefoane obisnuite abia au afisat o mica schimbare ( au comutat pentru scurt timp reteaua de la 4G la 3G), telefonul ultra-criptat "a luminat ca un brad de Crăciun", in momentul cand a fost activată ascultarea.

Autoritatile nu au fost oferit informații detaliate cu privire la cine controleaza interceptoarele de convorbiri telefonice, altele decat cele ale armatei, ceea ce a stârnit o paranoia din ce in ce mai mare în rândul unor utilizatori de telefoane mobile din SUA, ce au inceput sa studieze atent orice schimbare a functionarii telefonelor in convorbiri.


Niciun comentariu despre subiectul „Interceptoarele de ascultare a convorbirilor telefonice arată exact ca antenele pentru telefonia mobilă”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile