miercuri, 10 septembrie 2014

Lycamobile, un nou operator de telefonie mobilă în România?

Lycamobile, unul dintre cei mai mari operatori din lume de telefonie mobilă virtuală, avand sediul principal în Marea Britanie si peste 30 milioane de utilizatori, va intra in curând pe piața comunicațiilor mobile din România, anunță economica.net.

Rețeaua de de telefonie mobilă virtuală operează în Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie. Brandul Lycamobile este diferit de marca Lycatel și operează cu diferite entități juridice naționale. Cea mai mare parte a veniturilor Lycamobile este generat de cartelele SIM Lycamobile.

Compania opereaza de asemenea sub marca "GT Mobile", care concurează în multe din aceleași piețe chiar cu marca Lycamobile, oferind diferite prețuri și opțiuni.

Surse din piață au declarat pentru economica.net că operatorul Lycamobile va functiona pe piața locală pe baza retelei Cosmote, viitorul Telekom Mobile România. In acest sens, LYCAMOBILE S.R.L a primit in data de 3 iulie 2014 autorizația de furnizor de servicii de comunicații din partea ANCOM.

In Romania, Lycamobile va furniza servicii de voce, dar si de date, atat pe baza de abonament, cat si de cartela prepay.

Fara sa detina o licenta si o infrastructura proprie, Lycamobile, care intra pe o piata cu acoperire peste 130 % a serviciilor mobile, va trebui sa ofere preturi mai mici decat cele ale competitorilor clasici ( Orange, Vodafone România, Telekom Mobile România, RCS&RDS - DigiMobil, iar în curând 2K Telecom, care va lansa serviciile de comunicații mobile prin intermediul unei rețele 4G).

În urma atribuirii noilor licențe de comunicații mobile din 2012, doar Telekom România, RCS&RDS și 2K Telecom au acceptat să găzduiască operatorii mobili virtuali, mai anunță sursa citată.


7 comentarii despre subiectul „Lycamobile, un nou operator de telefonie mobilă în România?”:
Anonim

Operatorul acesta e numai bun in cazul in care vrem sa vorbim cu cineva drag din strainatate si sa nu ne omoare costurile cartelei. Sa fie primit, sa vina si Lebara, dar nu vad in viitorul apropiat ca Telenor sa investeasca la noi... Nu inca.

Anonim

Nu se stie, poate va avea oferte bune si pe national.

Anonim

Eu am fost în trecere prin Ungaria și Telenor împărțea telefoane gratuite într-o piață. Nu înțeleg limba dar mă gândesc că se lansează Telenor acolo sau o fi preluat vre-un operator local.

Darwin

LOL... Telenor a preluat Pannon in 2003, iar in 2010 au schimbat numele. Digi ofera net mobil prin reteaua lor.

Anonim

Din 10 septembrie se tot vorbeşte despre Lycamobile, noul operator care va intra în curând pe piaţa din Romania. Din septembrie este tot în curând, de fapt ce înseamna în curand.

Anonim

Inseamna de cand se hotaraste Lycamobile sa ofere efectiv servicii in Romania. Daca economica.net au spus ca in curand, probabil stiu ei ceva, dar nu depinde de ei, ci de Lycamobile, cand si cum se hotarasc sa se lanseze efectiv in Romania. Probabil sunt multe aspecte si aprobari de luat, despre care noi , ca simpli comentatori, nu ne dam seama.

Cosmote confirmă parteneriatul cu Lycamobile

"Confirmam parteneriatul intre COSMOTE Romania si unul dintre cei mai importanti operatori MVNO etnici, Lycamobile. Operatorul ofera apeluri internationale pentru peste 30 de milioane de client din 17 tari (inclusiv in Spania, Italia, Marea Britanie sau Germania, unde sunt comunitati de romani numeroase)" spun reprezentanţii Cosmote.

"Prin acest parteneriat, vom putea sa deservim mai bine acest segment de clienti – romanii care lucreaza si traiesc in tarile in care operatorul Lycamobile precum si familiile si prietenii lor de acasa. Astfel, ne mentinem angajamentul de a imbunatati contant serviciile catre cat mai multe segmente de clienti, fie direct, fie prin intermediul unor parteneri experimentati, precum operatorii etnici MVNO" se arată în răspunsul Cosmote la solicitarea ECONOMICA.NET.

Unknown

Cum pot activa și eu internetul în Franța, dați-mi un număr cu planul tarifar

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile