joi, 13 noiembrie 2014

Primul concert difuzat 4K Ultra HD în direct prin satelit

Printr-un satelit al flotei SES Astra de la pozitia orbitala 19,2 grade Est va fi difuzat primul concert din lume transmis in direct în Ultra HD (3840 x 2160 pixeli), standard HEVC, la 50 fps și o adâncime de culoare de 10 biți, anunță compania SES într-un comunicat.

Compania SES, în colaborare cu Samsung Electronics, a anuntat difuzarea in direct a concertului trupei de rock americane Linkin Park, pe 19 noiembrie 2014, exclusiv prin intermediul canalului demonstrativ 4K al SES Astra.

Transmisiunea în direct va începe seara și va putea fi receptionata bineinteles si de posesorii de televizoare Samsung cu ecrane Ultra HD, la care au conectat o antena de satelit orientata catre 19,2 grade Est.

Linkin Park este una dintre cele mai de succes trupe de rock. La turneul actual, trupa va include in concert hit-uri consacrate, dar și piesele de pe ultimul lor album, "The Hunting Party", cu un spectacol vizual uimitor.

"Suntem onorati că Samsung a ales să colaboreze cu SES pentru a difuza un concert in direct, exclusiv prin canalul nostru demonstrativ 4K. Difuzarea unui concert in direct va marca un alt punct de referință în dezvoltarea sistemului Ultra HD și va deschide calea pentru mai mult conținut live 4K, ce va fi transmis în direct prin sateliti în următorii ani", a declarat Ferdinand Kayser, Director Comercial la SES.

Frecventa prin care va fi transmis concertul va fi probabil una dintre urmatoarele:

- satelitul Astra 1L, frecventa 11406, polarizare verticala, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 8PSK.

- satelit Astra 1KR, frecventa 11141.25, polarizare orizontala, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2 8PSK.

- Satelit Astra 1N, frecventa 10993.75, polarizare orizontala, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S2 8PSK


3 comentarii despre subiectul „Primul concert difuzat 4K Ultra HD în direct prin satelit”:
George

Se va lansa Dolce Sport 4K si Digi Sport 4K.

DTH Fan

Asta e o afirmatie ? Ca vad punct la final. Sau e o intrebare ? Totusi, sa iti raspund. E posibil ca in viitor, peste fmulti ani sau mai devreme, sa fie lansat Dolce Sport 4K si Digi Sport 4K. In viitorul apropiat, adica 3-5 ani nu vad plauzibile astfel de lansari.

Revenind la subiect, ca nu are rost sa o dam in offtopic de la acest subiect interesant, sper ca respectivul concert sa fie transmis necriptat. Oricum, 99% cred ca va fi necriptat.

Anonim

Am vazut concertul pe LG 65UB980V . Foarte tare.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile