joi, 13 noiembrie 2014

Studiu Discovery: impactul și viitorul publicității tv

Un brand TV in care telespectatorii au incredere este un bun indicator al calitatii programelor pe care le vor urmari, sunt de parere 60% dintre telespectatorii din Romania care au participat la cel mai recent studiu Discovery, remis printr-un comunicat către HD Satelit.


Acest efect de halou se extinde de la programe spre materialele publicitare, iar consumatorii admit ca reclamele TV difuzate pe canalele in care au incredere au un impact mai puternic. Acelasi chestionar a relevat faptul ca, in pofida tendintei in crestere de vizionare a continutului pe mai multe ecrane in acelasi timp, cei mai multi dintre telespectatorii romani continua sa petreaca in fata televizorului intre 3 si 5 ore pe zi.

Acestea sunt cateva dintre concluziile noului studiu regional realizat de Discovery Networks in parteneriat cu The Future Foundation, care isi propune sa furnizeze o viziune de ansamblu asupra industriei publicitatii TV, investigand modul in care publicitarii se pot conecta cu consumatorii dincolo de metodele traditionale si ce tehnici vor fi cele mai eficiente in viitor. IntitulatThe Future of TV Advertising, studiul are la baza o componenta cantitativa, constand intr-un esantion de 3000 de repondenti din zece tari din regiunea Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa (CEEMEA) - Romania, Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Rusia, Africa de Sud, Turcia, Ucraina si Emiratele Arabe Unite – si o componenta calitativa, prin intermediul unor interviuri in profunzime cu experti din industrie din aceasta regiune. Pentru Romania, expertul participant la panel a fost Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer Orange.

Iata mai jos principalele concluzii ale studiului:

Reclamele TV sunt eficiente

- 80% dintre telespectatorii din Romania considera ca absenta reclamelor ar conduce la scaderea calitatii programelor TV, in contextul in care 40% dintre acestia petrec zilnic intre trei si cinci ore in fata televizorului.
- 3 telespectatori din 10 la nivelul regiunii sunt de acord ca plasarea de produse in timpul unui program ii convinge mai usor sa achizitioneze acel produs.

Inca nu a fost gasita durata optima a pauzelor publicitare

- In general, consumatorii din regiunea CEEMEA ar prefera ca pauzele publicitare sa fie mai lungi si mai putin frecvente.
- Furnizorii de continut TV trebuie sa gaseasca un echilibru intre ce isi doresc consumatorii si ce e util pentru branduri. Acest aspect este cu atat mai important cu cat raportul arata ca 70% din consumatori isi amintesc cel mult 5 reclame intr-o zi. Cel mai scazut procent la nivelul regiunii s-a inregistrat in Cehia si Polonia, unde 40% dintre repondenti isi pot aminti o singura reclama la finalul unei zile.

Brandurile TV de incredere sporesc gradul de implicare a publicului

- Aproape 60% din consumatorii din regiunea CEEMEA sunt de acord ca brandul canalului TV este un bun indicator al calitatii continutului oferit. Cifra creste la 70% in randul publicului din Africa de Sud.
- 1 telespectator din 3 este de acord ca materialele publicitare difuzate pe canalele in care publicul are incredere au un impact mai puternic.

Publicitatea TV este mai eficienta daca este difuzata pe mai multe ecrane

- 70% dintre romani considera ca difuzarea spoturilor publicitare pe mai multe canale in acelasi timp are un impact mai mare. Aproximativ acelasi procent a fos inregistrat in Africa de Sud, Turcia, Emiratele Arabe Unite si Bulgaria, telespectatorii fiind de acord asupra impactului sporit al campaniilor integrate.
- Rezultatele studiului arata ca 50% dintre telespectatorii chestionati au intrat online sa caute un anumit produs sau serviciu imediat dupa ce vazusera reclama respectiva la televizor. Cifra creste la 70% dintre telespectatori in Bulgaria.

Viitorul este personalizat

- 80% dintre participantii la studiu si-ar dori sa poata sari peste anumite reclame, pentru a alege sa le vizioneze pe cele pe care le considera relevante.
- 60% dintre romani sunt interesati sa urmareasca reclame adaptate profilului lor personal, tendinta confirmata la nivelul intregii regiuni.
- Jumatate dintre repondenti şi-ar dori sa poata actiona imediat dupa ce au vazut o reclama TV, prin intermediul unui buton de pe telecomanda care sa le permita sa achizitioneze direct produsul sau serviciul promovat.
- Peste 50% dintre consumatorii din Polonia, Emiratele Arabe Unite si Africa de Sud considera ca reclamele cele mai memorabile sunt cele care li se adreseaza direct, demonstrand beneficiile continutului personalizat – atat pentru telespectatori, cat si pentru branduri.

Studiul integral poate fi descarcat de pe www.discoveryinsights.com.

De asemenea, o dezbatere mai ampla in jurul studiului, la care vor participa experti din industrie, va avea loc in cadrul evenimentului “Mediafax Talks about The Future of TV Advertising” http://www.mediafaxtalks.ro/category/future-of-tv-advertising in data de 4 decembrie 2014.


2 comentarii despre subiectul „Studiu Discovery: impactul și viitorul publicității tv”:
Anonim

De asta mi-am luat receptor cu PVR sa nu ma intereseaze publicitatea lor.Inregistrez un film sau un documentar si derulez cu viteza 30X peste publicitate.Deci impact zero.

Mesaj editat de moderator: eliminat limbaj licentios.

Anonim

Publicitatea este pierdere de timp pretios pentru telespectator. Publicitatea reprezinta 90% din veniturile unei televiziuni. Cele 2 nu vor reusi niciodata sa "convietuiasca" in acelasi "pachet". Calitatera slaba a continutului posturilor TV alaturi de pauze de publicitate repetate, la fiecare 15 minute (tip model american) va duce in pamant postul, Deocamdata industria tv (internationala) refuza reformarea si regandirea grilelor si metodelor de a atrage un venit. Continua a se agata in vechile obiceiuri. Va avea o moarte usoara, asemeni industriei muzicale/multimedia.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile