luni, 22 decembrie 2014

CNA a amânat obligativitatea introducerii televiziunii Moldova 1 în grilele de programe ale operatorilor de tv cablu din România

În baza Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, semnat la Chişinău la 31 martie 2014 şi aprobat prin Hotărârea Guvernului Nr. 505 din 18 iunie 2014, Consiliul Naţional al Audiovizualului hotarase în şedinţa publică din data de 02.09.2014 includerea serviciului de programe Moldova 1 în lista serviciilor de programe de televiziune ce se retransmit în regim must carry, conform dispoziţiilor art. 82 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.


Întrunit în şedinţa publică din data de 18.12.2014, Consiliul Naţional al Audiovizualului a constatat că serviciul de programe Moldova 1 nu poate fi recepţionat liber pe teritoriul României, fiind transmis criptat prin satelit şi a hotărât amânarea introducerii acestuia în structura ofertei de servicii de programe retransmise, în vederea respectării prevederilor art. 82 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, până la rezolvarea de către Compania “Teleradio-Moldova” a problemelor ce vizează transmisia programului Moldova 1.


3 comentarii despre subiectul „CNA a amânat obligativitatea introducerii televiziunii Moldova 1 în grilele de programe ale operatorilor de tv cablu din România”:
Anonim

Doamne câtă incompetență în CNA-ul ăla... Le-au trebuit 3 luni și jumătate (2 septembrie - 18 decembrie) să-și dea seama că transmisia Moldova 1 prin Thor 6 e codată Conax. Nu există pe acolo nici o minte mai luminată care să știe folosi un receptor de satelit sau măcar să se uite pe siteuri gen lyngsat sau kingofsat. Dar nici nu precizează dacă Moldova 1 a oferit sau nu a oferit cartele Conax companiilor de cablu ori dacă vor alege o altă modalitate de preluare a semnalului.

Anonim

Uite ce am primit pe mail de la Moldova 1

Va salut,actualul serviciu de programe moldova 1 nu detine dreptul de autor si cele conexe si pentru Romania la un sir de productie achizitionata; in pachetul srl focus sat.ro moldova 1 este doar pentru receptie individuala prin cartela de acces. Pina la crearea versiunii externe a programului M1+ nu putem da nimanui acord de retransmisie.Recent va fi informat CNA RO despre necesitatea modificarii procedurii de intrare in vigoare a hotaririi nr.505 a G. Romaniei

cu consideratie,director tehnic TRM Ion Verbeniuc

Anonim

Tare asta :) CNA a obligat la transmisia televiziunii Moldova 1 la operatorii de cablu tv din Romania, dar Moldova 1 nu putea sa-si dea acordul, din cauza ca nu avea drepturi de difuzare in exteriorul Moldovei pentru unele programe, probabil filme si meciuri. :)))))

Totusi, "in pachetul srl focus sat.ro moldova 1 este doar pentru receptie individuala prin cartela de acces", asadar acolo au drepturi de difuzare in exteriorul Moldovei. Deci este un canal dualist,domnule, care poate sa fie doua lucruri deodata, adica si sa nu aiba drepturi de autor pentru Romania prin cablu tv, dar si sa aiba drepturi de autor pentru Romania, prin Focus Sat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile