joi, 11 decembrie 2014

Licitație pentru realizarea si implementarea la cheie a 3 multiplexuri naționale în vederea trecerii la televiziunea digitală terestră

Conform intenției anunțate anterior, SNR a demarat licitația pentru realizarea si implementarea la cheie a 3 multiplexuri nationale in vederea trecerii la televiziunea digitala terestra. Licitatia va cuprinde furnizarea si cumpararea de echipamente, servicii si lucrari conexe, mai exact echipamente Headend (inclusiv software pentru management si monitorizare), precum si de echipamente transport semnal pe suport SDH si IP, echipamente emisie (emitatoare, antene, combinere), upgrade echipamente existente, lucrari C+M, echipamente electroalim (grupuri, baterii, redresori).

Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice si este impartit pe loturi.

Detaliat, licitatia vizeaza pentru Lotul 1:

- upgradare echipamente existente: 46 emitatoare analogice, 6 emitatoare digitale DVB-T, reteaua de transport SDH, headend-ul proiectului pilot DVB-T, 50 antene UHF existente

- achizitia unor echipamente noi: 183 emitatoare si retranslatoare, 20 translatoare,3 emitatoare LP si 20 gapfillere de mica putere, 77 antene noi UHF, 30 antene noi pentru translatoare si gapfillere suplimentare, headend DVB-T2 pentru 3 x 16 programe SD, cu sistem de management, monitorizare centrala si în amplasament, billing, criptare, insertie date si programe auxiliare,echipamente de comunicatii pentru transportul fluxului de date 3 x TS DVB-T2 la amplasamente,echipamente de comutare si interconectare, echipamente SDH

- amenajare spatiu tehnic pentru Headend situat în cladirea sediului D.R. Bucuresti din sos. Oltenitei nr. 103, conform proiectului existent precum si alte lucrari de C+M necesare instalarii echipamentelor.

Valoare estimata pentru Lotul 1 este de 408.207.400 lei.

Lotul 2 cuprinde echipamente de electroalimentare ( 51 buc Grupuri electrogene, 26 sisteme baterii stationare, 54 sisteme redresori, servicii conexe), avand valoarea estimata de 20.327.600 lei.

In privinta condiitlor refertoare la contract, vor trebui depuse depozite valorice si garantii solicitate (dupa caz, garantia de participare si garantia de bună executie ).

In cadrul Propunerii tehnice pentru Lotul 1, operatorul economic se obliga:

- sa prezinte graficul de implementare a proiectului, grafic prin care accepta si respecta ca milestone data de 17.06.2015 data la care solutia la cheie pentru implementarea MUX-ului 1 sa fie functionala (conform PV acceptanta partiala semnat de ambele parti), astfel incat acoperirea retelei DVBT2 sa asigure un minim de 40% din suprafata/populatie.

- sa integreze si sa puna in functiune o solutie integrata –la cheie, pentru distributia semnalelor DVB-T2 in eter (emitatoare, antene, combinere), transportul terestru si managementul semnalelor DVB-T2 (Headend, transport SDH, transport IP, monitorizare si management central si in site), lucrari de C+M necesare pentru implementarea solutiilor enumerate mai sus, nu mai tarziu de data de 30.12.201

Finantarea se va face din surse atrase (credit furnizor). Valoarea totala estimata fara TVA este de 428.535.000 RON. Pretul contractului poate sa fie ajustat potrivit ratei medii a dobânzii pentru creditele în lei stabilita de catre Banca Nationala a României.

Durata contractului / acordului cadru / SAD sau termenul pentru finalizare este de 30 luni incepand de la data atribuirii contractului / emiterii ordinelor de incepere a serviciilor sau lucrarilor.

Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.


5 comentarii despre subiectul „Licitație pentru realizarea si implementarea la cheie a 3 multiplexuri naționale în vederea trecerii la televiziunea digitală terestră”:
Anonim

pai nu vad de ce sa grabesc acum ,parca trebuia pina acum sa veden ceva,stati usurel NU va mai grabiti sa nu stricati ceva.

Anonim

Am obosit eu de cand tot aud de televiziune digitala terestra....
Cica televiziunea digitala terestra e precum ozn-urile: Toata lumea vorbeste despre ea, dar nimeni nu a vazut-o...in functiune. Pana se implementeaza la noi o sa migreze complet televiziunea pe internet...

bogdan

astia si acum organizeaza licitatii?... pardon... spagi.... suntem singurii din europa care n-au asa ceva, termenul este finalu lu' 2015 si specific romanesc "avem o mica intarziere"

mradu

licitatia a fost...moarta!
asteptam dna-ul sa faca lumina, cine impiedica trecerea pana in iunie 2015 la digital free on air?! sa aflam cata spaga au dat cablistii ca sa impiedice aplicarea directivei europene???

Anonim

mradu, de unde stii tu ca s-a dat spaga? Ai dovezi ? Daca da, du-te la DNA si prezinta-le. Daca nu ai, mai bine te-ai autolimita in ce comentezi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile