marți, 23 decembrie 2014

Telekom România oferă servicii de cablu tv digital și analogic

Am primit de la doi colegi de hobby ( ambii din Bucuresti ) informatia ca beneficiaza de servicii de televiziune de tipul cablu tv, de la compania Telekom Romania. Nu este vorba de servicii de cablu tv oferite prin NextGen ( companie tot a fostului Romtelecom ) si nici de tv prin protocol IP. Mai primisem anterior informatii ca Telekom TV ( si fostul Romtelecom) ofera servicii de televiziune prin cablu ( deci nu doar tv prin protocol IP, care este denumit acum Tv Interactiv ), dar nu le-am dat importanță.

Unul dintre colegii de hobby are televiziune digitala, telefonie fixa si internet cu banda de 1 GB ( viteza valabila probabil doar in zonele in care exista infrastructura necesara ), la pretul de 79 lei (oferta cu voucher 400 lei pentru Germanos, dupa cum ne-a anuntat ). Celalat coleg,  cu abonament doar la telefonie fixa, beneficiaza de televiziune analogica in mod gratuit.

Contractele sunt semnate cu Telekom Romania, iar brandul de pe receptor este Telekom.

Oferta de televiziune prin cablu de la Telekom Romania nu este atat de popularizata, incat e posibil sa fie experimetala SAU doar in anumite zone din Romania.

Fibra optică e până în locuință.

Modemul este Huawei HG 8247H, iar telefonul este Siemens Ap 220. Receiverul DVB-C este unul cu solutie integrata STiH273 (procesor pentru receivere HD de cablu si terestre, cu demodulator integrat si controler pentru stand-by cu consum redus). Receiverul este posibil produs de compania Skyworth.

UPDATE 16 septembrie 2015: oferta a devenit publica. Detalii gasiti aici.


35 de comentarii despre subiectul „Telekom România oferă servicii de cablu tv digital și analogic”:
Anonim

NU este experiment.

Anonim

Dar nici prea public nu e. E bine ca se confirma totusi. Eu nu auzisem de asa ceva pana acum la Telekom.

DINU

sa-nteleg ca este ceva asemanator cu ce are RCS&RDS in zona de case cu fibra optica direct in Gpon

Unknown

Este acelasi router Huawei ca la RCS la abo de 1Gbps. Ofera si CI+ ?

Anonim

Dacă accesați https://www.telekom.ro/fix/acoperire și introduceți adresa sau nr. de telefon, apare și rubrica „Tehnologie CATV” cu serviciile (in)disponibile. Deci există oficial.

Anonim

receptorul este synaps ?(cel negru)

Anonim

O fi publica, dar nu e promovata oferta. De ce oare ?

Anonim

pentru zona com. Zănești-Neamț se pare că avem de așteptat mult și bine fibră optică

Anonim

E publica dar nu e promovata intrucat zona acoperita este foarte mica. Pentru ce sa-ti faci publica oferta prin tv ori alte medii daca cei care pot beneficia sunt foarte putini. Mai bine le dai pliante celor din zona si gata.

Citez:"Clienţi eligibili: Opţiunea 1 Gbps este disponibilă doar pentru clienţii Telekom din zonele acoperite de fibră optică FTTH ce deţin un abonament Internet L.
...
Acoperire
Tehnologia FTTH este disponibilă în 13 oraşe: Arad, Iaşi, Cluj-Napoca, Bucureşti, Suceava, Baia Mare, Botoşani, Constanţa, Craiova, Braşov, Galaţi, Deva, Timişoara"

https://www.telekom.ro/fix/net-1-gbps.html

Si probabil nici in toate aceste orase ci pe zone e link-ul mai sus dat de altcineva pentru a verifica acoperirea.

Interesant este ca uploadul e de 200Mbps... maxim desigur.

Anonim

Eu ma refeream la cablu tv, asta e subiectul pricipal al stirii. Unde scrie pe situl Telekom.ro despre oferta de cablu tv ? De aia spuneam ca e prima data cand aud de cablu tv de la Telekom, din cauza ca nu e promovata pe situl lor, din cauza ca nu e peste tot, asa cum zici si tu. De IPTV si de net de 1GB stiam, ca sunt promovate, asa cum zici tu. Dar de cablu digital unde scrie ? Nu e o pagina clara dedicata, ca la IPTV sau net de 1GB, pe situl telekom.ro.

Anonim

Citez din articol: "Acesta este dispozitivul Huawei, in care intra fibra optica si din care iese semnal de cablu, internet prin cablu, probabil si internet Wireless"

Deci e vorba de cablu de fibra optica pana in casa si cablu coaxial din Huawei. Poti sa zici ca nu e cablu? Asa nici RCS-RDS n-au cablu tv in sensul clasic cel coaxial. Au fibra optica pana-n casa si de acolo ai net, cablu coaxial clasic spre tv-uri,etc.

cristi7

Asa se numeste, cablu tv, cum vrei sa se numeasca, fibra tv ? :) Este vorba despre tehnologia folosita dupa fibra, nu conteaza ca ajunge fibra in casa - si e foarte bine ca e fibra pana in casa - si de acolo din modem pleaca respectivul cablu tv spre receiver, care este DVB-C sau ca modemul e pe scara blocului ori pe stalp si de acolo pleaca cablu tv. Tehnologia, atata timp cat foloseste receptor DVB-C sau tuner DVB-C la televizor ori semnal modulat pe frecvente prin cablu, se numeste cablu tv. Daca foloseau receiver IPTV, se numea IPTV. La fel e si la RCS, tot fibra vine, apoi din acel aparat iese semnal pe cablu tv, analogic si digital. Asa ca da, e foarte corect, tehnologia folosita la consumator fiind DVB-C si RF, este cablu tv digital si analogic. In plus, se folosesc anumite standarde DVB-C, cum ar fi FEC, modulatie QAM, care sunt specifice tehnologiei de cablu tv digital. Poate s-ar fi numit fibra tv, daca ajungea fibra si intra direct in televizor, dar nu cred ca are televizorul tau intrare de fibra optica, compatibila cu datele transmise prin acea fibra. Cablul tv, chiar analogic, poate sa aiba undeva in lant si alte modalitati de transmisie a informatiei de la studioul tv la tine acasa. Dar hai sa nu deraiem subiectul cu discutii tehnice, Cablu tv este termenul folosit la astfel de servicii la toti operatorii din Romania si din lume, daca folosesc tehnologia DVB-C la finalul lantulului de transmisie a serviciilor tv, indiferent de modalitatile intermediare ale transmisiei.

Anonim

Au inceput si astia cu cablu si internet prin fibra?

mradu

unde e in Bucuresti 1 GB prin fibra?! Ce abonament? Cat costa? Pe cate luni?
TV prin fibra e acelasi nextgen, doar ca nu se precizeaza la contractele noi asta...acum e totul telekom.

Anonim

79 lei e luna cu tv si telefon la Telekom, unde e fibra in Bucuresti. Faci cerere pe site si te contacteaza.

Anonim

Nu e Nextgen, a bagat un tovaras deal meu saptamana trecut la Nextgen si tot Nextgen scrie in contract, chiar l-am intrebat.

Anonim

ce tip de Huawei foloseste.Craciu Fericit

Anonim

Ma gandesc ca in oferta asta de la Telekom e modelul care scrie la finalul stirii, adica Huawei HG 8247H.

SANDU

este aceeasi tehnologie cu cea a RCS-RDS la case, fibra optica pana-n casa omului si de acolo Gpon care "distribuie" serviciile transmise prin fibra. Are avantajul ca, daca nu platesti abonamentul nu mai trebuie sa vina nimeni sa te deconecteze de la panoul scarii sau cel de pe strada, te deconecteaza automat din serverele lor.. Serviciile sunt active cele care au led-ul aprins pe frontalu Gpon. Cred ca o sa fie viitorul comunicatiilor, standardele cabluri coaxiale si de retea pana-n domiciliu clientului or sa dispara

Unknown

da dar la rds n-ai ip fix

Anonim

Ba ai ai IP fix la RCS, poti sa ceri contracost. Dar poti folosi serviciul gratuit gen dyndns pe care il ofera gratuit prin contul Digicare, daca ai vreo camera web sau ceva similar la care iti trebuie IP fix. Oricum, eu unul nu vreau IP fix, ca daca mai est banat pe undeva, nu mai iintri, asa cu IP mobil nu ai grija asta.

Unknown

MERITAAAA BUCURESTI SECTOR 5 BAGATI CA MERITA AM CAMERE SUPRAVEGHERE FOLOSESC IP STATIC MERGE BRICI !!!!! MERITA!!!!

Anonim

nu cred ca sa prins atat in speed test eu nu prind mentionez ca am acelasi pachet de mai sus am fibra am aceiasi aparatura si nimic stau si in bucuresti mai mult de 300 mb download si 150 mb upload nu vad si plus de asta mai am si o problema cu unele programe de la tv de exemplu dolce sport 2 hd imi merge in reluare cand ma uit la un meci de fotbal nu inteleg nimic la fel si cu programu viasat history hd la fel nu intelegi nimic din acele documentare dar in rest celelalte programe hd si cele normale imi merg bine

Anonim

Inseamna ca ai tu probleme locale, daca altii nu le au. Eu de exemplu nu am problemele mentionate de tine. Suna si rezolvati-le.

Anonim

am sunat la ei ieri le-am explicat problema care o intampin si mi-au spus ca ma suna azi la 15.30 sa imi spuna daca sa remediat situatia sau nu asta in privinta internetului de 1 gbps si in privinta acelor programe sa deschis o sesizare si ca se rezolva dar nu mi sa comunicat in cate zile,saptamanii,lunii sau anii se remediaza aceasta situatie in legatura cu programele

Anonim

Care aveți un astfel de receptor puteți spune dacă pe HDMI aveți sunet Dolby Digital (eventual și pe ce canale)?
Întrebare identică pentru cei cu IPTV (va trebui în curând să aleg unul dintre servicii). La IPTV se poate pune router sau spliter spre receptor ?
Mulțumiri.

Anonim

Stiti cumva ce canale sunt necriptate pe DVB-C?
Ma intereseaza mai mult Dolce Sport 1 HD, 2 HD, BBC Earth HD. Oare astea sunt criptate?
Multumesc.

Anonim

Recent ,Telekom mi-a nstalat Net FO (ftth) pe un GPON Huawei HG-8247H ,ce dispune si de un port CATV ,pe care ,din curiozitate l-am testat,conectand un cablu coaxial la tv-ul meu Samsung ,m-a surprins sa constat ca a receptionat peste o suta de programe tv.analogice si doar cateva DTV ,intebarea ar fi : daca solicit acel card CI+ pot receptiona si celelalte programe la calitatea DTV ?

Anonim

Probabil ca da, dar va fi necesar sa inchei contract aditional si platesti abonament si de cablu tv digital, ca altfel Telekom nu iti ofera acel modul CI+ si nici smarcardul.

Jan C.

Mi-ar putea recomanda si mie cineva un tuner tv compatibil telekom? Aceasta.... "mega" firma este singurul distribuitor de tv cablu la care NU SE POTRIVESTE NICIUN TUNER TV realizat de catre o firma...rezonabila. Toate au aceasta caracteristica "Nu functioneaza in reteaua telekom". De ce?... Poate pentru ca telekom nu se incadreaza printre distribuitorii de semnal care sa poata fi luati in seama de catre producatorii seriosi (???). Intrebarea e daca nu cumva e cazul sa ma orientez catre o alta firma distribuitoare de cablu... Asadar, telekom, windows 8.1 (nu ca ar conta... ). Multumesc!

Anonim

Dar canalele digitale sunt criptate sau la liber ? Ai verificat asta si daca da, cum ai verificat ? Ca daca sunt criptate, nu ai ce sa faci cu tunerul.

Ilbiscione

Amai incercat cineva sa conecteze un cablu coaxial de la modem la TV?

Anonim

Da. am conectat si prinde cateva analog. TV-ul nu are tuner DVB-C asa ca nu am incercat mai mult.
Nu pot spune cum se prinde furnizorul daca ai conectat sau nu un echipament TV si daca profiti de semnal fara sa platesti in plus serviciul. (daca ai modem in custodie doar pt internet.)

Anonim

Am si eu echipamentl asta dar nu receptionez nici un canal tv , led-ul catv este stins . Oare le-a expirat perioada de trial si trebuie activat serviciul de la ei ?

Anonim

Da, trebuie sa suni la ei si sa lamuresti problema legata de abonamentul pe care il platesti.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile