marți, 27 ianuarie 2015

Orange a lansat platforma M2M Control

Începând de astăzi, companiile din România își vor putea monitoriza și gestiona flotele de SIM-uri machine-to-machine prin intermediul platformei M2M Control de la Orange, anunta compania intr-un comunicat.

Tehnologiile M2M permit comunicarea directă prin intermediul rețelelor mobile între diferite echipamente, fără intervenția unui operator uman, asigurându-se automatizarea și optimizarea proceselor de lucru în domenii variate, precum furnizarea de utilități, sănătate, servicii financiare, comerț, transport, logistică, securitate sau producție.

Dezvoltată pe baza unei îndelungate experiențe în țări precum Franța, Slovacia sau Spania, platforma M2M Control permite gestionarea SIM-urilor utilizate în cadrul flotei, a profilurilor și a nivelului de acces al acestora. De asemenea, face posibilă verificarea conectivității echipamentelor în timp real, fie că sunt folosite în țară sau în străinătate, și oferă acces securizat la informațiile generate de echipamente, inclusiv poziția dispozitivelor prin localizarea în rețea și reprezentarea grafică pe hartă a acestora.

“Avantajele folosirii unui sistem de management al flotei M2M sunt vizibile în tot mai multe industrii și includ eficientizarea proceselor de lucru, raportarea în timp real și îmbunătățirea controlului, precum și scăderea costurilor totale de operare. De exemplu, o companie specializată în distribuția de utilități (electricitate, apă, gaz, agent termic) are la dispoziție un set de instrumente care facilitează monitorizarea și controlul distribuției atât în rețea, cât și la beneficiar, controlând resursele, optimizând costurile și reducând timpul de reacție.” a declarat Florin Popa, Business to Business Director în cadrul Orange România.

Platforma M2M Control aduce pe piața românească o suită de noutăți care permit o mai bună integrare și utilizare a automatizării și tehnologiilor de control în procesele operaționale. Funcționalitățile portalului pot fi integrare în aplicațiile interne ale companiilor, prin intermediul unor API-uri personalizate. Colectarea de informații în timp real este asigurată atât în țară, cât și în străinătate, ceea ce permite detectarea imediată a unor alarme, precum și un timp scurt de intervenție în cazul unor avarii. Pentru a fi compatibile cu orice dispozitiv, SIM-urile dedicate M2M sunt disponibile într-o gamă completă de formate (clasic, nano, micro), inclusiv formatul MFF2 - integrat în echipament în procesul de producție - conceput special pentru medii industriale dificile din punct de vedere al temperaturii, prafului, vibrațiilor, coroziune, salinitate sau umiditate.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Orange .


Un comentariu despre subiectul „ Orange a lansat platforma M2M Control”:
Anonim

Şi ne-am plâns că ne urmărea securitatea lu' Ceauşescu.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile