miercuri, 14 ianuarie 2015

Samsung cumpără BlackBerry ?

Samsung Electronics a abordat recent compania BlackBerry Ltd pentru a o cumpara cu 7.5 miliarde dolari, în scopul de a avea acces la portofoliul său de brevete, conform unei persoane familiare afacerii, citate de Reuters. Samsung ar fi propus o gamă inițială de preț de 13.35 - 15.49 dolari pe actiune, ceea ce reprezinta un bonus de 38 - 60% peste pretul de tranzactionare curent al BlackBerry, conform sursei citate.


Directori de la cele două societăți s-ar întâlnit săptămâna trecută pentru a discuta o potențială tranzacție, iar conversațiile ar fi fost private.

Actiunile Blackberry au crescut cu peste 30% la Bursa dîn New York, la aflarea zvonurilor.

Prețul de ofertă ar implica o valoare de 6 miliarde miliarde de dolari pentru BlackBerry, presupunând conversia de 1,25 miliarde dolari din datoria convertibilă.

BlackBerry a anunțat un parteneriat de securitate de profil înalt cu Samsung în luna noiembrie 2014. Parteneriatul va face mariajul platformei de securitate BlackBerry cu software-ul de securitate propriu Samsung, utilizat pentru dispozitivele Galaxy.

BlackBerry a anunțat încă din 2013 că va lua în considerare o posibilă vanzare, iar mai multe rapoarte au speculat despre posibilele companii interesate de achizitie.

Reprezentanții BlackBerry au refuzat sa comenteze zvonurile, in timp ce Samsung nu a putut fi contactat imediat de catre Reuters.

UPDATE 15 ianuarie 2014: Compania BlackBerry a negat oficial că ar fi fost implicata în discuții privind vanzarea acesteia catre Samsung. Firma coreeană a declarat de asemenea că astfel de discuții nu au avut loc.

Reuters a raportat, miercuri, că Samsung doreste sa achizitioneze Blackberry cu 7.5 miliarde dolari, dar spre sfârșitul zilei Blackberry a emis o declarație oficială în care a negat orice fel de negocieri între cele două companii in acesta privinta.

Firma canadiană a declarat că deși era conștientă de zvonurile cu privire la o posibilă ofertă de achizitie de catre Samsung, "nu este angajata în discuții cu Samsung cu privire la o oferta de cumpărare a BlackBerry."

Câteva ore mai târziu, Samsung a susținut declarația BlackBerry, spunând pur și simplu că "rapoartele mass-media privind achizitia sunt nefondate".


Niciun comentariu despre subiectul „Samsung cumpără BlackBerry ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor. Pentru discuții despre alte subiecte, utilizați funcția de căutare.


AKTA (52) Digi (418) Focus Sat (220) FREESAT (22) iNES (17) Nextgen (69) Orange (174) Telekom (262) UPC (230) Vodafone (47)