vineri, 2 ianuarie 2015

Tizen, noul sistem de operare al televizoarelor smart de la Samsung

Sistemul de operare Tizen ( bazat pe un kernel Linux si o librarie GNU C ce implementeaza Linux API ) va rula pe toate televizoarele smart din 2015 ale companiei Samsung, a anunțat producatorul coreean de electronice.


"Noua platformă Samsung a fost proiectată pentru a oferi o experiență de divertisment integrată, care este în același timp simplificată și eficientă", a precizat Samsung, specificand că televizoarele smart cu Tizen vor fi capabile să caute automat dispozitivele mobile Samsung din apropierea lor și sa se conecteze la acestea, in scopul de a permite transferul de conținut in ambele directii.
"Utilizatorii vot putea urmări emisiunile live pe dispozitivele lor mobile, oriunde în rețeaua lor de acasă, chiar și atunci când televizorul este oprit. Tizen va fi un sistem de operare complet", a anunțat Samsung.


Singurele dispozitive care rulează deocamdată Tizen sunt doar câteva ceasuri smart Samsung și unele dintre camerele digitale ale companiei.


Kim Hyun-Suk, șef al diviziei tv de la Samsung, a declarat luna trecută că un televizor cu sistem de operare Tizen va fi prezentat la CES 2015. Compania a prezentat un prototip la Conferința Dezvoltatorilor Tizen din 2014 de la San Francisco, al cărui meniu il puteti studia în imaginile de mai sus.

Sistemul de operare Tizen nu va ajunge insa pe televizoarele Samsung produse inainte de anul 2015. Acestea vor beneficia in continuare de update-urile necesare, insa nu de update la Tizen.


5 comentarii despre subiectul „Tizen, noul sistem de operare al televizoarelor smart de la Samsung”:
ROmanul

Mai bun e un android pe ele.

Seby

Au avut android... in 2012 (la fel si LG). Poate au mers prea bine tv-urile cu android si de aceea au renuntat in 2013 la ele :) (atat samsung cat si lg)

Anonim

Seby, stii tu ca Samsung a avut in 2012 televizoare cu Android ? Ce modele? Ca ma faci curios. Sau mai degraba nu stii ce vorbesti ?

Televizoare cu Android a lansat Philips si as cumpara maine daca as avea bani. Un televizor cu Android este cel mai smart televizor posibil la ora actuala. Si vorbesc de televizor cu Android, nu de televizoare banale in care introduci stickuri USB Android, cu performante hardware de toata jena.
Android e varful tehnologic actual pentru latura smart a televizoarelor.

Televizoare smart actuale fara Android nu au decat cateva apliatii utile, restul sunt numai abureli de aplicatii, total inutile si destul de putine, raportate la numarul de aplicatii Android, care sunt de zeci de mii de ori mai multe.

Anonim

Bine punctat !!!

Stefan Danut

http://www.mi.com/en/mitv

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor. Pentru discuții despre alte subiecte, utilizați funcția de căutare.


AKTA (52) Digi (415) Focus Sat (218) FREESAT (22) iNES (17) Nextgen (68) Orange (174) Telekom (261) UPC (230) Vodafone (47)