marți, 6 ianuarie 2015

USB 3.1 Type-C a fost prezentat la CES 2015

La CES 2015, USB Implementers Forum si Intel au prezentat USB de tip C, precum si scurtă, dar impresionantă demonstratie a performantei USB 3.1 Type-C, iar MSI a anuntat primele sale laptopuri de gaming și placi de baza care suporta acest nou standard de conectare.

Dacă doriti mai multe detalii despre USB de tip C, gasiti AICI si AICI.

Pentru a recapitula rapid, pe lângă de faptul că la Type-C nu trebuie să vă faceți griji cu privire la care parte a cablului o veti conecta si cum o veti conecta ( este reversibil), de asemenea standardul USB 3.1 oferă o viteza de top de 10Gbps, de două ori viteza actuală de USB 3.0.

Pentru demonstratie s-au utilizat două hardiskuri Samsung SSD 840 Evo într-o configurare RAID 0.

Conectate la un calculator printr-o conexiune de tip C, testul de referință a arătat o viteză susținută de peste 800Mbps, pentru scriere si citire.

Înainte de USB 3.1, acest tip de viteză a fost disponibil doar cu o conexiune Thunderbolt.

USB-ul de tip C poate efectua de asemenea alimentare cu tensiune mult mai mare decât prin USB 3.0, deschizand posibilitatea ca multe dispozitive mobile si chiar laptop-uri sa fie alimentate prin cablul USB în loc de un adaptor de alimentare separat.

Nokia N1 este prima tabletă de pe piață care utilizează de porturi USB de tip C, iar MSI a anuntat primele notebook-uri pentru jocuri, GT72, și prima placa de baza, X99A Gaming 9 ACK, care vor avea incluse porturi USB 3.1 de tip C. Ambele produse vor fi livrate in magazine până în luna martie a acestui an.


3 comentarii despre subiectul „USB 3.1 Type-C a fost prezentat la CES 2015”:
Dinu

ce-a mai evoluat si tehnica asta, acum 100 de ani n-aveam televizor si acum nu stii la ce sa te mai uiti. traiasca Roswell :))

Anonim

:))) Iti dai seama ca e suspect ca tehnica omenirii nu a evoluat in zeci de mii de ani cat a evoluat in ultima suta de ani.

ROmanul

Mda si daca tot se vorbeste despre evolutia tehnicii... zicea cineva ceva de genul ca daca si masinile ar fi evoluat precum puterea procesoarelor ar trebui sa mergem mii de km cu doar cateva grame de benzina...
Si de fapt tehnologia nu tehnica a evoluat. Ca daca-ti faci casa tot ca acum 100 ani se fac. Ca nu mai taie lemnul cu fierastraul de mana ci foloseste circular, ori fierul se taie cu flexul nu cum panza de bomfaier e alta treaba. De fapt incep sa cred in teoriile conspirationiste care spun ca tehnologia a evoluat ca sa fim mai usor monitorizati. Sa se stie unde suntem, unde mergem, ce cumparam, ce vorbim, cu cine, ce site-uri accesam, si pe facebook ne facem si dosar singuri la securitate. Cu poze cu tot. Foarte putin din tehnologie este folosita in favoarea oamenilor si imbunatatirea vietii oamenilor de zi cu zi. Nu ma refer la divertisment. Ma refer la cum se ara pamantul, cum se cresc animalele, cum se fabrica hainele, etc. Foarte slabut. In schimb dosare electronice la sanatate, la politie, la ... masa si tasu...

Ceva e suspect cu siguranta.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile