miercuri, 28 ianuarie 2015

Youtube setează ca implicit playerul video HTML5

Acum 4 ani, Youtube si-a manifestat sprijinul timpuriu pentru HTML5. La acea vreme, au existat limitări ale limbajului HTML5, mai ales ca nu avea suport pentru Adaptive Bitrate (ABR), care ar fi permis rularea de videoclipuri cu mai puțin timp necesar pentru incarcarea bufferului.

În ultimii patru ani, Youtube a colaborat cu furnizorii de browsere web și cu comunitatile dedicate pentru a rezolva aceste lacune, iar de acum, YouTube utilizează HTML5 implicit în Chrome, IE 11, Safari 8 și în versiunile beta ale Firefox, in locul Flash Player-ului.

Beneficiile HTML5 se extind dincolo de browsere web, fiind utilizat si în televizoare inteligente și alte dispozitive de streaming.

Iata cateva tehnologii cheie care au permis acest pas important:

Extensiile MediaSource

Adaptive Bitrate (ABR) pentru streaming permite să fie adaptata rapid rezoluția și bitrate-ul la schimbarea condițiilor de rețea. ABR a redus buffer-ul de tampon cu peste 50% la nivel global și cu 80% pe rețelele puternic aglomerate. Extensiile MediaSource permit de asemenea live streaming în consolele de jocuri, cum ar fi Xbox si PS4, dar si pe dispozitive cum ar fi Chromecast și în browsere web.

Codecul video VP9

HTML5 vă permite să profitați de codecul VP9, care oferă rezoluții video mari, in acelasi timp cu reducerea cu o medie de 35% lățimii de bandă de internet consumată. Aceste fișiere video mai mici permit accesarea de continut 4K și HD la 60fps, iar redarea incepe cu 15-80 % mai repede. Youtube a distribuit miliarde de clipuri video utilizand codecul VP9.

Extensiile de criptare media și de criptare comună

În trecut, alegerea platformei de livrare (Flash, Silverlight, etc.) și tehnologia de protecție a continutului (Access, PlayReady) au fost strâns legate. Protecția conținutului a fost profund integrată în platforma de livrare și chiar în formatul de fișier. Extensiile de criptate media separa activitatea de protecție a conținutului de metoda de livrare, permițând furnizorilor de conținut sa utilizeze un singur player video HTML5 pentru o gamă largă de platforme. Combinate cu criptare comună, se pot susține tehnologii multiple de protecție a conținutului pe diferite platforme, cu un singur set de resurse, ceea ce ajuta serverele YouTube sa ofere videoclipuri mai rapid si mai cursiv.

WebRTC

YouTube permite oricui să împărtășească pe internet videoclipuri preinregistrate sau transmisii în direct. WebRTC permite platformei Youtube realizarea unui plugin gratuit pentru Google Hangouts, oferind astfel instrumente de difuzare direct din browser.

Ecran Complet

Folosind noile API-uri pentru intreg ecranul ale HTML5, YouTube este în măsură să ofere o experiență captivantă de vizualizare pe tot ecranul, prin standardul UI HTML.

Mutarea încorporărilor la iframe

Având în vedere progresele HTML5, Youtube incurajeaza pe cei care reposteaza videoclipurile pe paginile proprii web să folosească API-ul < iframe > API, care utilizeaza în mod inteligent orice tehnologie de client.

De aceste progrese a beneficiat nu doar YouTube, ci si întreaga industrie. Alți furnizori de conținut, cum ar fi Netflix și Vimeo, precum și companii precum Microsoft și Apple au îmbrățișat HTML5 și au fost colaboratori cheie ale succesului său. Prin furnizarea unei platforme standard deschise, HTML5 a permis de asemenea noi clase de dispozitive, cum ar fi Chromebook și Chromecast.


Un comentariu despre subiectul „Youtube setează ca implicit playerul video HTML5”:
Anonim

BRAVO.
Eu utilizez browser HTML5 pentru a vedea IPTV pe mobil (windows 8.1). Magazinul nu e asa dezvoltat in aplicatii ca la android....dar merge in lispa XBMC!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile