joi, 26 februarie 2015

Câte butoane ale telecomenzii utilizezi ?

Conform unui studiu pe care l-am primit de la ADB Global, telespectatorii nu utilizeaza in general toate butoanele telecomenzii, ci doar o mică parte dintre acestea, de obicei doar 7 butoane.

Cercetarea a fost efectuata in Polonia, avand subiect de studiu telespectatori adulti cu varsta cuprinsă intre 18-85 de ani si confirmă faptul că utilizatorii finali prefera simplitatea si usurinta de utilizare, atunci când utilizează telecomanda televizorului sau receptorului de cablu, satelit etc.

80% dintre utilizatorii de televizoare cunosc și utilizeaza doar 7 butoane de pe telecomanda, fără să știe ce rol au celelalte 20-40 de butoane. Respondenții au aratat că utilizeaza butoanele de selectare in sus si in jos ale canalelor, de control al volumului ( mai mare sau mai mic ), de comutare a sursei de intrare cu semnal, de confirmarea a alegerii ( sau butonul OK ) și butonul de pornire si oprire.

Doar 15% din telespectatori utilizeaza alte butoane și doar 2% din respondenți cunosc toate funcțiile butoanelor de pe telecomandă.

Studiul mai arata ca 99% dintre telespectatorii folosesc televizorul in special pentru a viziona canale de televiziune, 87% utilizeaza si EPG-ul ( ghidul electronic de programe ), 21% il utilizeaza pentru a viziona videoclipuri de pe YouTube, 15% pentru inregistrari DVR sau redare continut de pe memorii USB si doar 4% pentru navigare pe diverse website-uri.

Rezultatele cercetarii au mai arata ca persoanele peste 60 de ani au dificultăți in utilizarea tehnologiei moderne, fiind familiarizate cu televizoare vechi, fără telecomenzi sau chiar alb-negru. Majoritatea au specificat ca important la utilizarea unui televizor este un numărul cat mai mare de canale, iar functii inteligente cum ar fi DVR, VOD sau multi-screen sunt inutile.

Telespectatorii mai tineri au raspuns ca utilizeaza in general televizorul pentru a afisa continutul redat de un un Xbox, PlayStation sau un computer, folosindu-l in general ca un monitor, fără a utiliza alte funcții avansate ale televizorului. Pentru ei, ceea ce contează este calitatea imaginii, timpul de reactie si calitatea sunetului.


Niciun comentariu despre subiectul „Câte butoane ale telecomenzii utilizezi ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile