miercuri, 25 februarie 2015

Cum să recepționezi gratuit și legal mii de canale tv

În primul rând, acest articol nu este un tutorial detaliat, nu este dedicat profesionistilor, nici avansatilor si nici incepatorilor in receptia televiziunilor prin satelit, ci doar celor care nu au avut tangență cu receptia satelit sau au fost doar abonati la un DTH ( televiziune prin satelit cu plată ) și nu au fost interesati sau nu au stiut ca prin diversi alti sateliti se pot receptiona legal mii de canale necriptate de televiziune.


Ideea acestui articol are la bază zecile de intrebari pe aceasta temă, primite de-a lungul timpului de la diversi cititori, existând foarte multe persoane care nu cred sau nu stiu ca prin satelit se poate receptiona fara abonament si legal o oferta extraordinar de diversificata de canale de televiziune si radio. Tocmai aceasta lipsă de informare, care deseori ne-a surprins si ne surprinde in continuare, ne-a motivat sa publicam acest articol generalist. De aceea, ne-am propus sa facem puțină lumină si sa atragem atentia asupra acestei posibilitati, promovand receptia satelit ca sursă de informare internationala si de diverstisment media, fără a fi necesara plata unui abonament.

Daca sunteti exclusiv interesati de receptia canalelor romanesti prin satelit, acest tutorial nu se adreseaza pentru dvs, din cauza ca televiziunile romanesti transmise necriptat prin satelit sunt putine ( aproximativ 10-15 canale ). Lista acestora poate fi studiata aici. Insa daca doriti sa receptionati mii de canale internationale, gratuit si legal, un adevărată diversitate de culturi de la care cu siguranta se poate invata ceva, articolul de mai jos este exact ceea ce cautati.

In Europa, inclusiv in Romania, se pot receptiona canale de televiziune si radio prin mai multi sateliti, receptionabili cu antene de mici dimensiuni, sub 1 metru diametru.

Intre aceste mii de canale se pot receptiona si cateva zeci de televiziuni HD, inclusiv una demonstrativa 3D.

Canalele tv emit din diverse tări europene, dar si de pe alte continente, au pista audio simplă sau multilingvă, in limba italiana, franceza, spaniola, turcă, engleza, germana, poloneza, araba si/sau multe altele, inclusiv cateva televiziuni in limba română.

Exista mai multe posibilitati de a receptiona mai multi sateliti ( de exemplu printr-un sistem multifeed sau multi LNB), dar cea mai simpla metoda pentru cei care nu au avut tangență cu lumea satelitilor este utilizarea unui motor ( montură ) HH, care își aduce cu bine aportul in lanțul de receptie a tututor satelitilor ce au semnal in locatia antenei. Acest motor, in comunicatie directa cu receptorul, roteste antena pe satelitul dorit, automat si precis, de exemplu selectand din lista de canale o televiziune de pe alt satelit. Rotirea este foarte silentioasă si dureaza intre 3 si 20 secunde, in functie de distanta dintre satelitul destinatar si satelitul initial. Pe un satelit pot exista de la cateva zeci de canale necriptate pana la sute de canale tv necodate.

Investitia minima in echipamentul de receptie este de aproximativ 500 lei ( 110 euro la data scrierii articolului ), insa nu veti mai plati ulterior niciun fel de abonament pentru cele cateva mii de canale digitale receptionate.

Aveti nevoie de:

- o antena de satelit offset de minim 80-90 cm, care costa 75-120 lei ( bineinteles, cu cat e mai mare, cu atat e mai bine, dar costă mai mult ).
- un LNB "universal", care costa 20 - 50 lei.
- un cablu coaxial, cu lungimea in functie de distanta dintre antena si receptor, la care mai adaugati suplimentar 2-3 metri ( 0,5 - 1 leu / metru liniar )
- 4 conectori ( pret 2 - 5 lei in total )
- un receiver DVB-S2 ( receptor de satelit HD ce nu apartine de vreun operator DTH din Romania sau din alte țări, pentru a nu avea blocata receptia canalelor necodate ). Astfel de receptoare au preturi incepand cu 190 lei. Nu mai este necesar acest receptor, daca detineti deja un televizor cu tuner DVB-S2 incorporat sau un receptor de la un operator DTH care permite receptia altor sateliti si a canalelor FTA ( necriptate ). Receptorul trebuie sa fie compatibil cu tehnologia USALS, pentru o utilizare mai simpla a motorului HH.
- un motor ( montură ) HH, care permite rotirea automata a antenei pe satelitul selectat din telecomanda receptorului ( motorul HH costa aproximativ 180 lei ).

Echipamentele pot sa fie achizitionate prin comandă plasată la unul dintre magazinele online din Romania, dedicate comercializarii produselor destinate receptiei satelit.

Mai aveti nevoie de cineva priceput sa va monteze si regleze antena si motorul HH, eventual sa introduca ceva setari la receptor, sa scaneze canale, sa introduca unele frecvente cu ajutorul telecomenzii sau sa seteze in meniul USALS latitudinea si longitudinea locatiei dvs etc. Oricum, ca idee generala, dupa orientarea antenei si pozitionarea corecta a motorului HH, aveti nevoie sa introduceti in receptor, in meniul USALS, coordonatele geografice ale locatiei dvs, sa activati rotirea HH si apoi sa scanati sateltii receptionabili. Va recomandam sa incepeti cu scanarea unor sateliti precum cei SES Astra de la 19,2 grade Est sau Hotbird Eutelsat de la 13 grade Est ( preferabil satelitii dintre pozitiile orbitale 5 grade Vest si 42 grade Est; multi dintre acestia, vreo 15-20, au semnal bun sau foarte bun in Romania). Lista completa a satelitilor, a frecventelor si a canalelor tv transmise pe acestia o gasiti pe websiteuri precum kingofsat.net, lyngsat.com si multe altele. Cumulat, pe toti acesti satelti veti receptiona mii de canale tv digitale, printre care fiecare va gasi ceva interesant sau inedit pentru sine sau familia sa.

Aceasta este libertatea media care vine din cer. Vizionare plăcută !


83 de comentarii despre subiectul „Cum să recepționezi gratuit și legal mii de canale tv”:
Anonim

Multumim !

Alexyss

Vin si eu cu un articol ce a, aparut si in revista infosatelit scris de mine si testat atat de mine cat si de alti useri in urma cu ani de zile cand eram preocupat exclusiov de receptia sat, tot ceea ce este scris in acest articol este functional 100%, admin o sa puna si o foto facuta de unul din userii ce au testat cu succes acest test al meu fotografie ce a fost trimisa prin mesageria facebook , iata despre ce este vorba:

Bun.... deci sa ma fac inteles mai bine; sistemul fix cu 3lnb-uri poate functiona cu un H-H dar din cele 3 lnb-uri doar unul va fi activ pe tot arcul descris de montura,ex de la 75E la 30 W doar lnb-ul din centru va fi functional restul de 2 lnb-uri vor fi active doar intr-un anumit unghi,ex; se monteaza la o antena fixa cu un singur lnb o montura H-H si dorim sa prindem mai multi sateliti deodata,comandam monturii din telecomanda receiverului sa se pozitioneze oe SIRIUS 5E si apoi vom monta inca 2 lnb-uri pentru intelsat 1002 1W si hotbird 13 E de mentionat ca aceste 2 lnb-uri vor functiona numai in acest unghi,pozitionarea monturii pe alt satelit va anula orce semnal de pe cele 2 lnb-uri activ raminind doar lnb-ul central, pot fi facute si alte configuratii,de ex; SIRIUS-HOTBIRD-EUTELSAT 16E,si ex,pot continua fiecare e liber sa faca ce configurare doreste daca aveti nelamuriri postati intrebarile in aceasta sectiune,mentionez ca toate raspunsurile oferite de mine sunt mai intii probate si aplicate de mine personal deci;FUNCTIONABILE 100%

Viper Alex

[img]http://4.bp.blogspot.com/-GfqUIw5g5hk/VO4he9p1gTI/AAAAAAAAnw8/_tLxpTXX7fE/s1600/hh.jpg[/img]

Anonim

Interesant, nu m-am gandit la o asa combinatie !

Anonim

Interesant articolul! Ar trebui să urmeze unul cu topul celor mai „interesanți” sateliți cu programe free pentru cei care în loc de antenă cu motor preferă mai multe antene sau montaje multifeed. De asemenea mie mi s-ar părea interesant și un articol despre recepția sateliților de la 28.2E în România (cam ce se prinde cu antena de mărimea nu știu care), canale care ar putea fi de interes, deoarece sunt vorbite în engleză.

Antene de 90 cm se găsesc și la 57 de lei. http://www.tehnicb.ro/antene_satelit.htm

Anonim

Salutam.
Pe mine ma interesa combinatia 1W cu 16 E in varianta 2 lnb fixe .

Anonim

Pai monteaza doua LNB-uri, poate merge...

Anonim

As adauga si eu aici un pont. Pentru doritorii de canale straine prin satelit, pentru ca oferta de cablu pentru canalele romanesti este cu mult mai generoasa decat cea de satelit, exista urmatoarea varianta: un RECEPTOR DE CABLU SI SATELIT ( COMBO). De exemplu eu mi-am cumparat Amiko HD 8260+ care decodeaza CI+ cu camul si cartela de la firmele noastre de cablu (UPC, Digi), semnalul de satelit dar si cel de cablu digital terestru (DVB S2, DVB C si DVB T2). Asadar, libertate la canale digitale codate si necodate, cablu si satelit concomitent. Pret accesibil!

Anonim

Pe o antena Triax 110 cm prind bine de la 4W la19,2E cu lnb-uri Fixe,dar atentie cu Centrul pe 10 E.

Anonim

Daca stie cineva, spuneti-mi si mie va rog, cu acest sistem (de 500 lei), pot receptiona canale (HD) care transmit liga campionilor?

Anonim

Se prind, dar sunt codate, ca nu au voie sa difuzeze meciurile din Liga Campionilor prin canale necodate, ca ar prinde toata Europa si nu ar mai cumpara alte televiziuni drepturile de difuzare. Poate sunt transmise doar unele meciuri, cateodata, transmise prin unele canale necodate, dar probabil sunt raritati si oricum nu cred ca stie nimeni programul la miile de canele necodate care sunt prin satelit. Ca sunt mii de canele, nu sute si nici zeci.

Alexyss


Anonim
26 februarie 2015, 15:15
De receptionat le receptionezi canalele HD sportive, dar...le poti vizualiza doar daca ai un abonament sau o subscriptie valida.

Iasmin

Cred ca ar functiona doar daca stam la ultimul etaj sau la casa nu si la etajul 1

Iasmin

daca functioneaza acesta ar fi prima investitie. Ce parere aveti?

Anonim

cea mai rentabila instalatie este cu montura hh si poti receptiona toti sateliti antena trebuie sa fie macar de 90 cm si receptor dvb-S2

Anonim

Iasmin, bineinteles ca functioneaza, sunt mii de oamenii care folosesc astfel de sisteme de receptie in Romania. Am si eu si prind vreo 5500 de programe. Motorul HH se invarte foarte repede. Investitia isi merita fiecare banuț pentru cine e interesat de programe straine.
Nu conteaza ca stai la casa sau bloc, important sa o poti monta, la casa chiar si pe pamant jos, pe o teava, deci cum ar fi la bloc la parter.
Trebuie doar sa ai vizibilitate la vreo 45 de grade fata de orizontala, spre Sud. Eu am antena la etajul 1, pe terasa. Dar am vizibilitate spre sud, nu sunt obstacole in fata la mai multe de 40 grade fata de orizontala. Blocuri cu 5 etaje sunt abia peste drum, nu incurca la mine.

Iasmin

Sa înțeleg ca funcționează si intre alte blocuri de la etajul 1?

Iasmin

Am înțeles, mulțumesc frumos, asta va fi prima investiție când voi avea suficienți bănuți. O seara faina

Iasmin

Mai am o intrebare, spre sud si nord nu o pot monta doar est, vest. Pot prinde și așa anumite programe si care ar fi partea mai buna dintre acestea doua? Mulțumesc

Anonim

Nu poti decat spre Sud sa orientezi antena. De exemplu, satelitul de la 23,3 grade Est e cam direct spre Sudul busolei. Toti satelitii se receptioneza cam spre sud, cu 25 grade plus spre Est sau Vest de la Sudul pe care ti-l arata busola. Daca nu ai liber spre Sudul busolei +/- 25 grade, nu receptionezi nimic prin satelit.

Iasmin

Atunci voi încerca sa o pun in partea de est a blocului, prinsa de ceva suport ca o îndepărtez de pereți îndreptată spre sud, sigur nu va avea +- 25 g dar va avea +25g est. Ce parere ai? Ms

Anonim

Cred ca daca se va incadra intre 0 grade SUD si 25 grade Est DUPA BUSOLA, e OK, vei prinde cativa sateliti, eventual Astra 28.2 est, unde sunt cateva canale englezesti interesante. Daca se va incadra peste 25 grade Est, de exemplu 25-50 grade Est dupa busola, nu vei prinde nimic. Ca sa fiu sigur ca nu gresesc, mai bine studiaza problema cu calculatoarele si aplicatiile de aici:

http://www.dishpointer.com/ ( are harta exact cu directia )

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/03/satellite-director-aplicatie-pentru.html

http://goo.gl/xj3OlZ

Iasmin

Mersi frumos, o seara făină

Anonim

la un tv samsung UE65KU6172 cu dvb s2 merge sa ii punt o antena cu motor h-h sau mai trebuie si altceva? cu multumiri

Anonim

Daca televizorul e compatibil cu motorul HH, adica are in meniu setarea de motor diseqc 1.2, precum si posibilitatea sa introduci coordonatele geografice ale locatiei tale, nu mai trebuie nimic. Doar conectezi motorul direct la tv, iar la motor conectezi LNB-ul. Apoi reglezi corect motorul HH manual din suruburi ( chemi un instalator de antene daca nu stii sa reglezi un motor HH, aceasta operatiune se face o singura data). Apoi televizorul va roti automat antena pe satelitul dorit, atunci cand schimbi din telecomanda televizorului pe alt canal de pe alt satelit.

Anonim

In meniu nu am gasit nimic de ''MOTOR diseqc 1.2'' doar diseqc 1.2 si usals , trebuie sa fie o functie de motor.

Anonim

diseqc 1.2 si USALS e exact ce trebuie, sunt exact tehnologiilor folosite pentru rotirea automata a motor-ului HH :)

Anonim

Multumesc frumos.

Anonim

Se mai pot prinde posturi internationale? Nu sunt criptate? italiene? franceze?

Anonim

Pe satelitii receptionabili in Europa se pot receptiona gratuit mii de canale internationale, inclusiv HD, chiar si germane, franceze, italiene etc.

Anonim

Am un motor HH antenă satelit ,nu m-ai primeşte semnal de LNB ledu nu mai palpaie:ce pot dai fac?nu pot controla antena Mulţumesc Bucurestí

Anonim

Verifica toate conexiunile daca sunt corecte sau au oxidat. Daca nu e de la conexiuni, incearca si cu alt LNB. Daca nici asa nu merge, e defect motorul HH sau receptorul.

badmania98

Sau alimentatorul de la Receiver da rateuri.

Unknown

m-ati convins am cumparat o antena de 38 cm de pe siteul http://www.tehnicb.ro pt tir ,sunt sofer si am facut rost de un reciver la liber la 12 v si o sa ma uit la posturi roanesti si straine multumesc frumos pt explicatiile de mai sus

Anonim

Dacă am aceste funcții la tv respectiv DISECQ. frecventa LNB. receptor de impulsuri. putere LNB.Unicable.și tip momor. Oare aș putea recepționa ceva direct pe rețeaua de cablu cu ceva setări corecte.rețeaua mea se numește AKTA

Anonim

Acelea sunt setari pentru satelit, se receptioneaza cu ajutorul lor canale din sateliti, adica semnal care vine din cer, cu ajutorul unei antene de satelit. Acele setari nu au nicio legatura cu vreun operator de cablu, deci nici cu AKTA. Cumpara-ti antena de satelit cu LNV, daca televizorul are tuner DVB-S2, conecteaza-o la intrarea de LNB a televizorului, si vei receptiona canale emise de sateliti, nu prin AKTA.

Anonim

Am avut abonament telekom,pe antenna satelit.Pentru ca nu au adus cablu in zona , am renuntat si am facut abonament la Digi. Au luat decodorul ,dar au lasat antenacu Lnb-ul.Cum as putea sa o folosesc pentru receptive FTA,sau altele.

Anonim

Conectezi LNB-ul de la antena la un televizor cu tuner DVB-S2 sau iti cumperi un receptor de satelit DVB-S2 si il conectezi la acesta.

Anonim

Salut am o antrbare.Cum conectez motoru de la antena cu lnb si decodorul digi tv?

Anonim

Cablul de la LNB il conectezi la intrarea de LNB a motorului HH, iar iesirea de LNB a motorul HH o conectezi la intrarea de LNB a receptorului.

Dar probabil te vei chinui degeaba, deoarece e posibil ca receptorul de la Digi sa nu fie compatibil cu motor HH si nici nu stiu daca receptorul de satelit de la Digi permite receptia FTA a canalelor care nu sunt in grila Digi Tv.

Receptia FTA nu se face cu mare succes cu receptoare primite de la operatorii din Romania, ci cu receptoare FTA cumparate din magazine online dedicate receptie satelit, adica receptoare care nu au softul de receptie multi-satelit blocat de operatori.

Anonim

ok ms am anteles dar daca folosesc un receptor la liber fara abonament cum reglez sami caute satelitii care ai vreau?Multumesc

Anonim

eu sunt plecat din tara si vreau sa receptionez 3 sateliti pentru dolce orange si digi pe aceiasi antena.Ce ami recomanzi sa fac,de aia am antrebat de motor am crezut ca reusesc asa

Anonim

Dupa ce faci conexiunile si iti regleaza cineva motorul HH ( e mult mai complicat decat reglarea antenei pe un singur satelit ),introduci in meniul receptorului compatibil longitudinea si latitudinea locatiei unde e amplasata antena si apoi incepi sa scanezi toti satelitii receptionabili in locatia ta, daca toate reglajele sunt ok. Apoi, dupa scanare, cand schimbi din telecomanda pe un canal de pe alt satelit, se roteste antena si se opreste automat pe satelitul unde e noul program.

Anonim

Poti incerca cu 3 LNB-uri montate pe aceeasi antena, cu trei cabluri diferite conectate la fiecare receptor, dar e cam mare distanta dintre sateliti prin care transmit Digi si Dolce ( Telekom in prezent), deci e posibil sa fie pierderi de semnal ori la receptia Digi, ori la receptia Dolce, in functie de cum orientezi antena. Daca nuvei reusi astfel, cel mai eficient cu doua antena, una ( cea pe care o ai deja acum ) orientata catre satelitul Digi de la 1 grad Vest, iar alta cu doua LNB-uri, orientate catre Orange la 31,5 grade Est si Dolce la 39 grade Est.

Anonim

Multumesc.Eu reglez si montez antene aici an germania dar se pare ca mai am multe de anvatat

Anonim

Invatam unii de la altii, asa e bine.

sorin

Salut.Cine poate sa ami spuna cum sa resetez un motor de antena Premium x Model PXM-SLED.Multumesc

Anonim

Nu detin modelul tau de motor HH, dar teoretic pot sa existe mai multe posibilitati de resetare:
- un orificiu pe motor prin care introduci un obiect subtire si il resetezi
- daca butonul de reset se afla in carcasa, trebuie desfacuta carcasa motorul ca sa poti accesa butonul de reset
- un receptor de satelit conectat la motor, receptor care are in meniu functie de resetare a motorului

PS: Probabil, daca poti, trebuie sa aduci motorul la pozitia cea mai sudica, raportat la localitatea ta, inaintea de reset. Daca mai ai manualul motorului, cu siguranta ca vei gasi detalii exacte in acesta.

sorin

Multumesc am reusit sa al resetez sa al aduc la pozitia zero.Dar nu reusesc sa gasesc un tabel pentru unghiul de azimut si elevatie.Am ancercat pe Saltex .ro dar nu ami calculeaza probabil pentru ca eu sunt an germania si nu ami gaseste localitatea

Anonim

Alege Germania si vezi aproximativ dupa Berlin.

sorin

Ok am reusit si asta dar cum reglez motorul pentru satelitii din romania.Pozitia 0 din gradatia lui este ok sau trebuie sa ma orientez dupa altceva?

Anonim

E mai complicat sa reglezi un HH. Te sfatuiesc sa cauti pe Google dupa expresia reglare motor HH, vei gasii indicatii pe forumuri, ca nu e simplu reglajul. Nu se rezvolva cu doua explicatii, sunt o multime de etape de facut. Eu iti voi da cateva informatii de baza. Pozitia zero nu inseamna satelitul de la zero grade, ci satelitul cel mai sudic pentru locatia ta, care are probabil alte grade. Cand te afli in pozitia zero, LNB-ul trebuie sa fie drept, antena fixata puternic in perete sau pe o teava care nu se misca absolut deloc, si sa fie vertical suportul, precum si LNB-ul. Reglezi elevatia acelui satelit cel mai sudic, si dupa ce prinzi semnal pe acel satelit, faci reglaje fine si strangi verificand sa nu pierzi semnalul. Si apoi alte etape in receptor. Urmareste cu atentie cateva indicatii in clipul video de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=-k_yhxmGlEA

Sorin

Mersi mult am anteles ideia.Trebuiue sa pun antena la motor pe 0 grade dar daca pozitia mea este latitudine 47,74166 N si longitudine 8,96897 E care este cel mai sudic satelit si atunci antena mai ramane pe 0 grade sau o reglez manual dupa acel satelit? Multumesc

Anonim

Mai e o metoda daca nu stii care e satelitul sudic. Pune vertical totul perfect la milimetru si apoi seteaza din receptor ca aia e pozitia zero. Apoi introdu in receptor la latitudinea si longitudiena localitatii tale si roteste din receptor antena pe un satelit ( de exemplu pe Astra 19,2 grade Est ). Apoi regleaza antena pe Astra perfect, fara sa o mai rotesti, si apoi ar trebui sa iti intre si ceilalti sateliti.

Anonim

Mi-am construit o casa in care o sa am 4-5 tv-uri.As dori sa nu depind de nici un furnizor de semnal tv. Mai am 3 antene cu lnb uri uitate de cei de la Telekom si 2 receivere. Nu insist sa folosesc echipamentele lor. Ce ma sfatuiti sa fac si ce fel de investitie ar fi buna si fara alte costuri de abonamente,cartele etc?

Anonim

Daca esti interesat de canale romanesti, nu prea exista alternativa gratuita de canale romanesti necodate si de calitate prin satelit. Daca esti interesat de canale straine, oferta e intr-adevar extraordinara, chiar mii de canale necodate. Dar repet, daca esti interesat de canale romanesti, poti renunta la idee. Sunt doar cateva zeci romaensti necodate si in general de mana a doua sau a treia.

Anonim

In orice caz, ai nevoie de o statie multswitch, surse alimentare LNB-uri sau alta solutie de impartire a semnalului, de exemplu:

http://www.antech.ro/?cat=p&page=19

Cere oferta si solutie tehnica de la Antech.

Unknown

Salutare tuturor. am si eu o problema ce nu reusesc sa o rezolv, si anume, am un receptor amiko mini hd nou, lighean de la telekom modelul mai mare pt. hd fixata cred eu pe astra 1 g dar nu reusesc sa receptionez protv inter. desi in dreptul protv.ului am semnal 90 si calitate 70, Am fost cu receptorul la cineva cu orange si acolo imi mergea fara probleme, lnb.uri am 2 mai vechi cei drept, am observat o chestie ciudata ca desi protv int. are semnal si nu merge multe posturi care pe antena orange aveau semnal la mine nu au, Intrebarea mea e unde gresesc? aceeasi putere de semnal e si pe astra 2a 28.2e si pe astra 1 hk 19.2e (pe unele tp.uri) Cum procedez sa fixez antena doar pe astra 1g si atat, sau pe ce tp sa fixez decodorul dupa care sa reglez antena stiu eu, tp.ul din centrul satelitului gen. Pe tipul asta de decodor pot regla antena dupa tp (o anumita frecventa) dar daca o reglez dupa un tp nu mai am semnal pe altu si invers si intre timp am semnal de la alti sateliti diferiti departe mult ca si pozitie... Pana acum am reglat antena dupa frecventa protv international fiind salvat in memorie stb pe antena orange la un vecin. Va multumesc anticipat

Unknown

Am uitat sa zic faptul ca pot viziona multe programe straine, nemtesti in general chiar si hd,de pe satelitul astra 1g si de pe astra 2a ciudat e faptul ca de exemplu sophia tv sau fernhsen tv le receptionez pe astra 1g dar nu merg si pe astra 2a 28.2e merg foarte bine unde gresesc de le amestec in halul asta?

Anonim

Spui ca receptionezi Sophia Tv pe Astra 1G ? Pai Sophia TV nu exista pe Astra 1G de la 31,5 Est, ci pe Astra de la 19,2 Est. Asadar, tu ai receptionat pozitia 19,2 Grade est si crezi gresit ca ai receptionat Astra 1G de la 31,5 est. Din moment ce tu ai reglat antena pe 19,2 est, acolo nu exista Pro Tv international, de aceea nu receptionezi Pro Tv international.

Aici ai frecventele si canalele de pe Astra 31,5 grade Est:

http://ro.kingofsat.net/pos-31.5E.php

Iar acestea sunt frecventele de pe 19,2 grade Est:

http://ro.kingofsat.net/pos-19.2E.php

Asadar, pozitioneaza antena corect pe 31,5 Est si nu pe 19,2 Est si vei receptiona Pro Tv international.

Sau poti sa mai incerci receptia Pro Tv international pe Satelitul Eutelsat de la 16 grade Est:

http://ro.kingofsat.net/find.php?&standard=All&ordre=freq&question=PRO%20TV%20INTERNATIONAL&filtre=Clear

Anonim

Salutare tuturor,
Am rugamintea sa imi faceti o recomandare. Mi-am luat o rulota si am nevoie de un echipament de satelit pentru a viziona programele TV. Dupa zeci de pagini citite despre/cu echipamente de receptie satelit am inteles ce as avea nevoie (antena, lnb, receiver, cabluri, trepied), dar:
1. Ce receiver as avea nevoie sa pot avea si dvb-t2, dvb-s2, dvb-c, sa aiba si mearga si cu Focussat, iar acest receiver sa se poata conecta si la internet (printr-un modem 3g) ? - precizez ca nu ma intereseaza 4k
2. Este posibil ca pentru un astfel de sistem mobil sa montez un motor h-h pentru a nu ma chinui de fiecare data cu receptia satelitilor ? (am citit ca montura ar trebui fixata de un perete sau o teava fixa)
Multumesc

Laurentiu

1. Cauta pe Google dupa "Receptoare digitale Combo DVB-S2/T2/C Cu Card slot (Conax)"
2. Sistemul HH nu cauta automat satelitii, trebuie reglat manual intr-o pozitie extrem de fixa, plus alte setari USALS in receptor, in functie de latitudinea si longitudinea locatiei receptiei, si abia apoi roteste automat antena pe diversi sateliti. Toate aceste proceduri trebuie sa le faci de fiecare data cand parchezi si vrei sa receptionezi sateliti. Receptia din mers nu este posibila cu un HH, care e destinat pentru receptia in locatie fixa a mai multor sateliti. Tu ai nevoie de un sistem de receptie pentru vehicule, cateva discutii fiind de exemplu AICI - CLICK.

Anonim

Multumesc pentru indrumari. Nu, nu voiam sa receptionez din mers, ci doar atunci cand ma instalez sa dureze cat mai putin reglatul antenei pentru receptie (am vazut odata pe cineva in camping care nici dupa 3 ore de chin tot nu reusise sa receptioneze ceva decent...as vrea sa evit asemenea situatii)

Anonim

Wow...preturile acelea pentru antene satelit (pt vehicule aflate in miscare) sunt de-a dreptul prohibitive. La banii astia stau relaxaaaat... fara tv :)

Laurentiu

Durata reglajului antenei e ceva relativ si tine de expertiza in astfel de proceduri. Un incepator se poate chinui zile la rand, iar o persoana care stie ce trebuie sa faca, regleaza antena manual in 10 minute. Deci ai doua variante: fie exersezi si reglezi manual antena foarte rapid, fie iti cumperi un sistem destul de scump de receptie dedicat pentru autovehicule in mers ( si care e posibil sa functioneze doar cu receptorul sistemului si nu cu altul), iar atunci cand parchezi, regleaza automat. Probabil prima varianta e mai buna, dar necesita multa indemanare pentru o instalare rapida.

Adrian

Va salut cu respect,locuiesc in anglia si am achizitionat de 2 zile acest reciver :Humax HDR-1100S 500 GB Freesat with Freetime HD TV Recorder, cu wireless, am un tv smart si in 2 zile imi soseste si antena satelit :Sky/Freesat HDR Satellite Dish DIY Self Installation Kit,Latest Dish with Quad LNB,15m Twin Cable all necessary Brackets,Bolts and SATELLITE FINDER. ce vreau sa va intreb daca este posibilitatea sa receptionez posturi romanesti, in special digi sportul, nu am habar de aia intreb.
Multumesc

Anonim

Din pacate nu se poate receptiona Digi Sport cu acest receptor.

Adrian

OK, mersi frumos

Michelle.Hera

Buna seara,

Pe mine ma intereseaza cum pot sa vad programele italiene fara sa am antena satelit, pt ca apartamentul e pozitionat in asa fel incat parabolica nu prinde semnal iar pe bloc e dificil sa fie montata pt ca nu avem acces, asa ca, au ramas variantele prin cablu sau prin internet,ma puteti sfatui ce anume am nevoie? Televiziunile prin cablu, din cate stiu, nu transmit programele italiene. Multumesc pt raspuns

Anonim

Nu exista alta solutie, din moment ce operatorii de cablu din Romania nu ofera extraoptiuni cu pachete italiene, iar italienii nu vand abonamente in Romania.

Unknown

Salut.Cine ma poate lamurii si pe mine cu o problema.Am 2 aparate satfinder unul mai vechi si unul nou,gasesc satelitul de la digii tv intelsat sau thor gasesc semnal dar nu gaseste nici un program Multumesc

Anonim

E simplu, ai găsit semnal de la alt satelit, de la alta poziție orbitală, iar tu crezi că ai găsit poziția pentru Thor intelsat.

Unknown

Ok dar pe aparat apare ca am semnal.Ce sa fac?

Anonim

Reorientează antena la poziția care trebuie.

Unknown

Este o diferenta foarte mica.Poti sami dai un sfat sau sami spui unde gresesc?

Anonim

Ai orientat antena pe alt satelit la alta pozitie orbitala. Nu e vorba ca ai orientat pe Intelesat si tu vroiai pe Thor... Ai orientat la cu totul alta pozitie orbitala, de exemplu cu 3, 6, 8, 12 grade stanga sau dreapta... Poate ai gasit satelitul Amos sau cine stie ce satelit ai gasit...

Unknown

Eutelsat,Thor si inca cativa sateliti imi apare la calitate dar satlinkul este pus pe Thor 5,6

Anonim

Nu are nicio treaba pe ce pui tu satlinkul,că doar nu invarte antena, tu ai antena orientată pe alt satelit.

Unknown

Multumwsc pentru ajutor.Dr tot nu anteleg de ce am semnal si calitate pe un satelit dar de fapt este altul.Folosesc un Satlink WS 6951

Alex Ionescu

Buna am o casuta la tara si as vrea sa pun un tv mic acolo. Am primit de la cineva un receiver strong srt 5222 si doua parabolice de la telekom cu lnb care par a fi fixe. Nu am manual la receiver doar telecomanda si nu ma pricep. Se poate lega o astfel de parabolica la receiverul respectiv si cum e chestia cu orientarea catre sateliti? Ma poate ajuta careva cu o informatie sau niste link-uri. Multumesc tare mult anticipat!

Anonim

Nu ai ce face cu acel receptor, nu este DVB-S2 pentru recepția de la sateliți, ci este pentru vechiul sistem digital terestru DVB-T prin care emiteau până acum câțiva ani televiziunile TVR.

Anonim

@Alex Ionescu iti trebuie un receptor nou. Eu as recomanda receptorul de satelit AMIKO Mini 4K UHD este cel mai nou receptor costa undeva la 230 lei sau receptor AMIKO Mini 4K UHD Combo (ai doua tunere unul pentru satelit si al doilea pentru cablu sau antena terestra) costa 265 lei si le poti cumpara de pe eMAG, receptoare.ro sau digitalsatelit.ro Daca ai doua parabolice sfatul meu este ca prima parabolica sa trebuii orientata si fixata pe satelitul Eutelsat 16 Est unde sunt mai multe programe romanesti la liber, si o cartela TVR (costa in jur de 50 de lei) pentru programele TVR 1 HD, TVR 2HD, TVR 3 si TVR Moldova, tot pe aceasta cartela poti activa si serviciul FREESAT cu 100 de lei pe un an si ai PRO TV, PRIMA TV HD, KANAL D, NATIONAL TV. La a doua antena as recomanda un motor H-H USALS ca sa poti orienta pe orice satelit vrei. Si un switch cu doua intrari ca sa poti conecta cele doua parabolice la un singur cablu. Ca switch recomand modelul Comutator DiSEqC cu 2 intrari Amiko Premium incepe de la 11 lei. Receptorul tau Strong SRT 5222 nu mai este bun doar daca conectezi un modulator HDMI la DVB-T altfel nu receptionezi nimic. Romania din iunie 2015 a trecut la formatul DVB-T2, toate receptoarele si televizoarele cu tuner DVB-T nu pot receptiona programele TVR si iti trebuie obligatoriu receptor T2. De exemplu cu receptorul AMIKO Mini 4K UHD Combo pe langa programele la liber de pe satelit daca conectezi o antena Yagi vei putea receptiona programele TVR.

Anonim

@Alex Ionescu pentru orientarea la satelit as recomanda un aparat digital gen AMICO MULTITRACKER 2 sau AMIKO TSC 1270 dar pentru ca acele aparate sunt scumpe (peste 500 de lei) atunci trebuie sa scoti televizorul si receptorul afara si pe televizor sa vezi calitatea si puterea semnalului. Am sa iti explic pas cu pas Cand regelezi o antena de satelit este mai mult de lucru si putin mai complicat decat cu o antena clasica (antena Yagi in general). La antena de satelit obligatoriu sa nu ai obstacole in fata (cum ar fi cladiri, copaci) daia ai obstacol fie nu ai semnal deloc sau ai semnal slab. Orientarea trebuie facuta foarte fin (de la semnal foarte bun daca o misti un milimetru poate sa scada foarte mult pana nu mai ai semnal deloc) De exemplu vrei sa vezi programele romanesti, in receptorul de satelit cauti satelitul Eutelsat 16 Est sau Eutelsat W2M 16 Est, introduci frecventa 11512 MHz, Polarizare V (verticala) si SR: 29950. In manual iti explica cum cauti sau adaugi un satelit si o frecventa, polarizare si SR. Ai pe ecran satelitul Eutelsat 16 Est si frecventa mentionata. Cu o busola te uiti unde este sudul geografic si acolo orinetezi antena si LNB-ul sa fie fix.Elevatia in functie de satelit si pozitia geografica este diferita de exemplu pentru Eutelsat elevatia este de 36 grade. Dupa ce ai orientat antena spre sud incet orientezi spre rasarit pana apare semnal. Se mai intampla sa fie alt satelit cu aceeasi frecventa, ca sa te asiguri dai o scanare si pe aceea frecventa ar trebuii sa apara programele TVR (TVR International este transmis liber pentru celelalte iti trebuie cartela TVR) in ideea ca apar alte canale atunci nu esti pe satelitul care trebuie. reorientezi antena pana ai semnal pe aceea frecventa si canalele corecte. Daca repcetionezi programele TVR fixezi pe acel satelit (strangi foarte bine suruburile pe toate partile in mod egal nu cum am vazut la unii ca pe o parte sunt foarte stranse si pe alta nu si au probleme de semnal) ultimul pas este sa rotesti LNB-ul. Acesta se numeste acordul fin. Vei invartii in sensul acelor de ceasornic sau in sensul invers pana nivelul si calitatea semnalului creste. Nu uita sa strangi surubul sau cele doua suruburi de la LNB altfel se poate deregla. La inceput este mai greu dar te obisnuiesti, cu un aparat digital de reglat este mult mai simplu. Recomand acest video: https://www.youtube.com/watch?v=53w7QRNFmLY Ca si site recomand www.lyngsat.com acolo vei gasi frecvente atat pentru canale la liber cat si codate si canale in functie de tara. Sateliti care au acoperire pe Romania sunt de la Hispasat 30 W la Intelsat 68 E. Satelitii cu cele mai multe programe la liber sunt HotBird 13 Est, Eutelsat 16 Est, Astra 19.2 Est, Astra 28.2 Est (recomand pentru canale de stiri si de muzica), Badr 26 Est si Turksat 42 Est.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile