miercuri, 4 februarie 2015

Focus Sat din Republica Moldova a primit interdicția de a furniza servicii de televiziune cu plată timp de 6 luni

Focus Sat Moldova a primit interdicția de a furniza serviciile sale de comunicatii electronice pe o perioadă de 6 luni, conform newsmaker.md.

Compania trebuie sa plateasca si o amendă de 8000 lei, pentru neasigurarea calității și continuității furnizării serviciilor de televiziune cu plata și pentru imposibilitatea stabilirii legăturii cu reprezentanții Serviciului de Relatii cu Clientii, in scopul de a sesiza probleme ce țin de calitatea serviciilor, dar și de achitarea facturilor.

Trebuie remarcat ca Focus Sat Moldova, potrivit ANRCETI, este al treilea cel mai mari operator de televiziune cu plată din Republica Moldova. Un procent de 53.68% din Focus-Sat Moldova aparține lui Kronos Business Group LLC, 26,94% apartine companiei Media Orizonturi LTD, iar 9,38% operatorului de cablu Sun Communications. Un alt 5% apartine de companiile de Est Space Systems SRL (România) și Est Space Systems Bulgaria.

La Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) s-au primit diverse plângeri cu privire la Focus-Sat, conform reprezentantilor acestui organism din Republica Moldova, omolog CNA-ului romanesc: "Au existat plângeri care nu sunt retransmise la statiile noastre locale de televiziune. Noi am efectuat mai multe controale și am constatat numeroase încălcări în acest sens", a declarat președintele CCA, adăugând că, în luna decembrie a anului trecut, Focus-Sat a primit amenda de 5400 lei pentru aceste încălcari.

Persoane familiarizate cu situația Focus Sat Moldova, care au insistat asupra anonimatului, au confirmat faptul că societatea are dificultăți financiare mari, transmisia de date a operatorului de satelit fiind costisitoare, a mai precizat newsmaker.md.


De asemenea, conform noi.md, Agenția Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), interdicția de a furniza servicii de televiziune cu plată timp de 6 luni a fost emisă de Judecătoria Centru, mun. Chișinău, la 30 septembrie 2014, și menținută prin decizia Curții de Apel Chișinău din 2 decembrie 2014, care este irevocabilă. Decizia în cauză a fost remisă ANRCETI luni, 2 februarie 2015.

Judecătoria Centru a emis hotărîrea în rezultatul examinării procesului verbal cu privire la contravenție, întocmit de specialiștii ANRCETI în luna iulie 2014, în care s-a constatat că ÎM ”Focus-Sat” SRL nu a respectat prescripția ANRCETI privind remedierea încălcării obligațiilor stabilite în condițiile de autorizare generală.

Prescripția a fost emisă în urma autosesizării ANRCETI asupra situaţiei create la compania „Focus-Sat” după examinarea, în luna iunie 2014, mai multor adresări provenite de la abonații furnizorului respectiv.

Hotărîrea adoptată de Judecătoria Centru a fost contestată de administrația companiei „Focus-Sat” Moldova la Curtea de Apel Chișinău. Prin decizia sa, Curtea de Apel a respins recursul ca nefondat și a calificat hotărîrea atacată drept legală și întemeiată.

Conform allmoldova.com, lansarea Focus Sat Moldova, serviciu de televiziune digitala prin satelit operat de ICS FOCUS-SAT SRL, a avut loc in anul 2008. ICS “FOCUS-SAT” SRL era prima companie care detine autorizatie eliberata de CCA pentru furnizarea de servicii DTH (Direct To Home) in Republica Moldova si care oferea posibilitatea de receptionare a pachetelor de programe distribuite pe intreg teritoriul tarii. Partener strategic al companiei este cel mai mare operator de comunicatii prin cablu din Moldova, compania Sun Communications. ICS “FOCUS-SAT” SRL o companie cu capital integral american, înfiinţată în 2007 cu scopul de a furniza servicii de televiziune digitală prin satelit în Republica Moldova. In martie 2008, unicul fondator al FOCUS-SAT, compania americana “Kronos Business Group” LLCm a semnat un accord de parteneriat cu SUN Communications privind investitiile in proiectul DTH FOCUS-SAT Moldova.


7 comentarii despre subiectul „Focus Sat din Republica Moldova a primit interdicția de a furniza servicii de televiziune cu plată timp de 6 luni”:
Anonim

O masura fara precedent, care nu putea sa se intample decat in R Moldova.
Din ce inteleg, nu avea legatura cu UPC si Focus Sat din Romania, dar de ce folosea sigla Focus Sat din Romania ? Era un fel de franciza ?

Anonim

Nu sunt departe nici astia de la noi !Zile intregi numerele de call center nu au functionat !

gabi

Anonim, Focus Sat Romania apartine de alta firma, de Liberty Global, care nu are legatura ca firmă cu Focus Sat din Republica Moldova. Probabil au colaborat doar tehnic, pentru canale transmise in comun prin satelit, ca sa aiba costuri reduse, desi nu stiu sigur nici asta daca au facut.

Anonim

buna ziua as avea nevoi de o informatie privind focus sat . lucrez in germania si as dori sa stiu daca pot beneficia de srviciile dth de la focus sat in germani ..va multumesc

Anonim

Da, este semnal in acest moment la Focus Sat in Germania.

Unknown

Da, functioneaza, cumparati Kitul: antena- cablu- receiver din Romania, activati cartela si folositi in Germania.

Anonim

DAR NU ESTE ALCEVA CE A PUTEA INLOCUI FACUSATU DAR TOT ASA SA PUTEM VIZIONA POSURI MD IN TOATA TARA

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile