marți, 24 februarie 2015

Info Pro devine Digi FM

CNA a aprobat in sedinta de astazi solicitarea de cedare a licențelor radiourilor InfoPro, Pro Clasic, Pro FM, Music FM si Dance FM către RCS-RDS, anunță Mediafax. Cosmin Prelipceanu, redactorul-şef al televiziunii de ştiri Digi 24, deţinută tot de RCS&RDS, a fost însărcinat să se ocupe şi de proiectul acestor posturi de radio. Acesta a precizat că reţeaua naţională de radio Info Pro se transformă intr-o reţea naţională de informaţie, cu denumirea Digi FM.


"Noi am înţeles din licenţa Info Pro că acesta este un radio de informaţie. Ne dorim să facem un radio de informaţie (...) Licenţa Info Pro pentru noi este nevoia românilor de a avea o reţea naţională de radio de informaţie. Credem că există această nevoie şi credem că noi o putem acoperi", a spus Cosmin Prelipceanu.

El a mai spus că noul post de radio Digi FM ar urma să emită în următoarele trei luni şi să difuzeze 50% producţie proprie, 48% producţii ale altor producători şi 2% producţii retransmise de la Digi 24 (emisiunea în care este invitat Emil Hurezeanu). De asemenea, Digi FM ar urma să difuzeze programe de informare (30%), programe educative, culturale şi religioase (2%), divertisment (muzică) - 48% şi publicitate şi teleshopping - 20%.

"Vom avea redacţie proprie pentru Digi FM, care va produce conţinut informativ de radio, pentru radio. Acel 2% se referă la faptul că ne propunem ca seara, între 21.30 - 22.00, să-l preluăm integral pe Emil Hurezeanu, pentru că noi considerăm că emisiunea respectivă se pretează radioului", a spus Cosmin Prelipceanu, precizând că niciun alt program difuzat în prezent de televiziunea Digi 24 nu se pretează la retransmisia la radio, aşa cum e cazul emisiunii cu Emil Hurezeanu.

"Vom avea jurnalişti de radio care să producă un conţinut pentru radio (...) Vom avea un desk comun (cu Digi 24, n.r.), un loc unde se strânge toată informaţia. Infrastructura există deja. Noi vrem să aducem oameni", a mai spus Prelipceanu. El a precizat că, în măsura în care vor dori, angajaţii actuali ai Info Pro şi Pro FM vor putea să lucreze în continuare la proiectul de radio dezvoltat de RCS&RDS.

În ceea ce priveşte grila care ar urma să fie difuzată de Digi FM, Cosmin Prelipceanu a spus: "Ne-am propus ca emisiunile noastre de ştiri să fie consistente, mai lungi, mai generoase decât ale tuturor radiourilor care există acum pe piaţă. Informaţie înseamnă că vom avea emisiuni informative pe Digi FM cu jurnalişti de radio, dar cu conţinut propriu televiziunilor noastre". Prelipceanu a mai spus că pe Digi FM ar urma să fie difuzate şi o emisiune de sport, dar şi una economică.

Pe de altă parte, Pro FM va continua să fie un post de radio generalist, care va difuza multă muzică, reprezentanţii RCS&RDS intenţionând să menţină şi actuala denumire a staţiei. La fel ar urma să se întâmple şi în cazul posturilor de radio Pro Clasic, Music FM şi Dance FM, care la rândul lor vor intra în portofoliul RCS&RDS şi îşi vor păstra formatele şi denumirile actuale.

"Pro FM revine pe reţeaua naţională a Pro FM, cu acoperire ceva mai mică şi, în acelaşi timp, el revine la formatul lui de bază şi la misiunea pe care am avut-o, de a fi un radio pentru tineri, preponderent muzical, dar fără a scăpa din vedere zona de informaţii, pe care o vom livra într-un stil dinamic. Va fi o reducere a procentului de ştiri pe Pro FM, dar vom păstra toate celelalte valenţe ale formatului (...) Vom continua să difuzăm muzică actuală, pop, dance, dar de calitate, promovând preponderent artişti din România. Muzica este aleasă pe baza unei cercetări, sondaj telefonic cu ascultătorii noştri", a declarat, în şedinţa de marţi a CNA, Marius Dobre, directorul executiv al Pro FM.


9 comentarii despre subiectul „Info Pro devine Digi FM”:
Anonim

Se laudau la un moment dat cu Radio Digi Sport! Se mai aude ceva de asta?

Anonim

Pai nu le aprobase CNA licenta...

Anonim

Eu nu înțeleg care e InfoPro și unde se recepționează, pentru că știu că l-au închis în urmă cu câțiva ani... Apoi , pete câtva timp au lansat doar în București Music FM, cu aceeași tematică ca fostul InfoPro. Deci ce fac ăștia, redenumesc știrile de la ProFM din InfoPro în DigiFM?

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-7754685-profm-transmite-frecventele-infopro-principiu-din-12-septembrie-infopro-numele-stirilor-profm.htm

http://forum.softpedia.com/topic/708900-remember-info-pro/

https://deconectat.wordpress.com/2010/09/12/radio-infopro-inchis/

Anonim

"Pro FM revine pe reţeaua naţională a Pro FM, cu acoperire ceva mai mică"

Mă bucur, că oricum poluaseră toată banda (îi recepționam pe 3-4 frecvențe)... Și oricum, la noi, toate radiourile private sunt cam la fel ca tematică.

Anonim

Știrea cu dispariția InfoPro și pe PaginaDeMedia: http://www.paginademedia.ro/2010/09/radio-pro-fm-inghite-re%C8%9Beaua-info-pro/

Anonim

Defapt DIGI FM va fi pe frecventele vechi (unde era difuzat Info Pro), in orasele unde in prezent este difuzat dublura PRO FM.

Anonim

99.60Mhz Ascultati radio Info Pro a fost ora 23 urmeaza stirile prezentate Anca Miron, dupa 5 minute Ascultati radio Pro Fm in continuare muzica pina la fix

Anonim

RCS&RDS a decis să renunţe la o licenţă de radio la Sibiu, pe care a obţinut-o în scopul lansării Digi FM :(

Ma depaseste sa inteleg de ce RCS-RDS uraste intr-asa un hal, Sibiul :(

Anonim

Digi FM va emite pe licentele Info Pro.

In Sibiu RCS are licenta Info Pro ( 92,4 ) si Pro Fm ( 94,9 ), ce sa faca cu inca o frecventa, sa emita Digi FM pe doua frecvente diferite in acelasi oras, plus Pro Fm ? :)))

Asadar, inainte sa comentati aiurea ( RCS "urăște", loool :))) ), mai informati-va.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile