vineri, 27 martie 2015

UPC FreeSAT Cehia și UPC Direct Ungaria renunță la sistemul de codare Cryptoworks

În Republica Cehă în această săptămână au început să fie inlocuite vechile smartcarduri Cryptoworks ale operatorului FreeSAT ( UPC DTH ), pe care unii abonati mai vechi încă le mai utilizau. Un proces similar are loc si pentru versiunea slovacă. Smartcardurile vor fi trimise clienților treptat, pe o perioadă de 4-5 săptămâni, cu informații cu privire la modul de înlocuire. Cardurile sunt deja înregistrate în sistemul DTH-ului mentionat, iar clientii trebuie doar sa înlocuiască vechea cartelă și sa aștepte activarea. Clientul are patru săptămâni la dispozitie pentru a face schimbarea, apoi vechile smarcarduri vor fi dezactivate.

Cardul pe care il vor primi acestia utilizeaza norma de criptare Irdeto. Cardul va functiona în cele mai multe dintre receptoare Cryptoworks, dar de asemenea în receptoare și module cu decodare Irdeto.

Majoritatea clienților freeSAT, care utilizeaza deja noile tipuri de smartcarduri si cei care au smartcarduri cu sistem de criptare Nagravision, nu vor trebui sa le schimbe.

Motivul pentru înlocuirea cardurilor Cryptoworks este ca actualizarile de securitate pentru acest sistem de criptare au incetat defintiv. Cryptoworks a fost dezvoltat de Philips CryptoTec, dar din anul 2006 apartine de comapnai Irdeto. Recent si Skylink, o platformă DTH concurentă FreeSAT UPC, a renunțat la sistemul Cryptoworks.

Înlocuirea Cryptoworks la FreeSAT (UPC DTH ) ar trebui să se încheie la sfârșitul lunii aprilie 2015.

Apoi va urma schimbul acestui tip de carduri și al UPC Direct Ungaria.

Unele dintre canale sunt preluate in simulcrypt si in grila de programe a DTH-ul românesc Focus Sat, insa acesta nu va fi afectat de schimbare, intrucat Focus Sat utilizeaza norma de criptare Conax.


Niciun comentariu despre subiectul „UPC FreeSAT Cehia și UPC Direct Ungaria renunță la sistemul de codare Cryptoworks”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile