miercuri, 29 aprilie 2015

Autovehiculele vor avea sistem de apelare automată la 112

Intr-un efort de a reduce efectele sutelor de mii de incidente din traficul auto, Parlamentul European a votat ca fiecare nou autoturism sau camion ușor ce va fi vandut în UE incepand cu 31 martie 2018 sa fie dotat cu un sistem de apelare automata la serviciul de urgențe 112, în cazul unui incident major. Cunoscut sub numele de eCall, acesta va fi un serviciu public si gratuit pentru toți cetățenii, indiferent de tipul sau prețul de cumpărare al autovehiculului.

Programul a fost dezbatut inițial în anul 2012, dar a fost amânat pentru ca autoritatile de reglementare sa elaboreze un sistem ce ofera un echilibru între utilitate și viața privată. Sistemul eCall în forma sa actuală împiedică autoritățile sa urmareasca autovehiculul înainte de un incidentul rutier, dar trimite informații de bază ( tip vehicul, locația și numărul teoretic de pasageri), atunci când se produce un incident rutier.

Informațiile sunt transferate la serviciile de salvare numai în momentul unui incident grav, cauzat de declansarea airbagului si a sistemului de senzori.

Aceste dispozitive vor reduce timpul de răspuns al echipajului de urgență cu 40% in zonele urbane si cu 60% în comunitățile rurale. Comisia Europeană estimează că programul va creste cu 10% sansele de supravieturire, salvand in plus peste 2500 oameni anual. Dispozitivul necesar va avea pretul de aproximativ 100 dolari.


Niciun comentariu despre subiectul „Autovehiculele vor avea sistem de apelare automată la 112”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile