vineri, 10 aprilie 2015

Cinematografele 4DX vor oferi si efecte de ninsoare și ploaie

Cinematografele 4DX oferă, pe lângă imaginea 3D si sunetul de excepție, cea mai captivantă experiență de film, spectatorii din sală având parte de stropi de apă, ceață, vânt, bule, alaturi de alte experiențe senzoriale, cum ar fi mirosuri pompate in sală, impreuna cu vibrații și chiar mișcări de si in scaune.

Tehnologia 4DX va adăuga din vară efecte de ploaie, ninsoare si aer fierbinte, pentru a fi simțite sau văzute impreuna cu imaginile de pe ecran, mai ales pentru a acompania inundațiile, exploziile, cutremurele, tornadele și incendiile din film. Aceste efecte vor fi folosite în filme cum ar fi Mad Max: Fury Road, Avengers: Age of Ultron, Fast & Furious 7 și San Andreas.

4DX este o tehnologie de film deținută și dezvoltată de către compania sud-coreeană CJ 4DPLEX, parte a grupului CJ. Pentru ca proiectia unui film să poată fi completată cu aceste efecte, sala de cinematograf trebuie să fie special concepute și echipate cu tehnologie 4DX.

Experiența 4DX a debutat comercial în anul 2009, cu ocazia lansării în Seul ( Coreea de Sud) a filmului "Călătorie spre centrul Pământului".

Cinematografe 4DX se gasesc in 28 de țări, dar deocamdată nu si in Romania. Cele mai apropiate locatii sunt in Ungaria, Bulgaria, Croația, Cehia sau Polonia. Însă recent Mega Mall, centrul comercial care va fi inaugurat pe 23 aprilie 2015 in zona Arenei Nationale din București, a promis că va aduce pe piața din România primul cinematograf 4DX.


7 comentarii despre subiectul „Cinematografele 4DX vor oferi si efecte de ninsoare și ploaie”:
Anonim

deabia astept !!

Anonim

Rating,sondaje,marcheting agresiv,totul pentru bani,bani,bani.Isi storc creierii ce sa mai faca,in lupta pentru bani,nu pentru a bucura sufletul spectatorului.Acum va fi si unul cu furtunul de apa care sa ii ude pe bietii oameni cu ochelari .
Asa ca....WOW...

dany

Eu am fost la cinema 4D, fara X, si pot sa spun ca e o experienta de neuitat. Asa ca tu vorbesti fara sa stii despre ce vorbesti. Ma gandesc ca 4DX e si mai interesant !
Si nu te stropeste cu furtunul, totul este extraordinar de bine reglat ca si cantitate si calitate, incat doar simti si vezi, dar nu te udă si nu te pătează DELOC.

Anonim

Respect pentru tine,si pentru experienta de neutat pe care ai trait-o .Totusi traim pe pamant,acolo unde asazisele fiinte inteligente(omul),fabrica frenetic armament .Stiu oamenii ce stiu despre adevaratul caracter care salasluieste inlauntru.Pe deoparte goana dupa putere a unora,iar pe cealalta parte frica altora,au fost mereu contrariile care au alimentat motorul dezvoltarii insangerate a societatii.La ce sa ne asteptam. In concluzie...e lupta mare pe pamant,orice buna intentie are in spate adevarul crud al banilor,care asigura putere pentru unii si siguranta pentru altii.Inainte citit usor printre randuri,acum ...prea pe fata.Nu e teoria conspiratiei.

dany

Nu stiu de ce comentezi cu atata patima "filosofica", de zici ca ai fi patron de cinematograf si deschid astia cinema 4DX langa tine si iti acapareaza clientii :)))

Tu opune-te dezvoltarii tehnologiilor dedicate distractiei, dar in sinea ta, ca e doar problema ta, nu si a mea. Oricum, nu te forteaza nimeni sa o folosesti si nici sa platesti pentru ea. Poti sa ramai la proiectiile cu diafilm.

Pe acelasi principiu, poti sa ramai in continuare si la citit ziare tiparite si sa arunci computerul pe geam, ca e prea modern, iar tu te opui dezvoltarii distractiei si informarii tehnice. Ia foarfeca si taie-ti cablul la net :))

Data viitoare cand comentezi, voi fi sigur ca de fapt tot ce ai spus nu e adevarata ta opinie, din cauza ca tu vei folosi in continuare internetul, "motor al dezvoltarii insangerate" care ascunde adevaruri crude printre randuri, rod al dezvoltarii tehnologiilor. :))))

Sau opinia ta se aplica strict la cinematografele 4DX ? Ca deja atunci nu doar ca te contrazici singur, dar pari si impartial in logica argumentatiei...

Si nu prea inteleg ce cauti pe saitul asta, care in mare parte discuta despre media si tehnologii, daca esti atat de pornit impotriva tehnologilor.

Cred ca mai degraba ar trebui sa inveti niste principii umane. Unul dintre acestea este sa accepti ca altii doresc altceva decat doresti tu, iar asta nu inseamna ca trebuie sa comentezi cu patima impotriva a ceva ce place altuia si tie nu.

E exact cum as intra eu pe siteuri de fotbal, desi nu imi place deloc fotbalul, si sa comentez pe acolo impotriva fanilor acestui sport sau a subiectelor de acolo. Cred ca mi s-ar parea cam deplasata si inutila o astfel de actiune.

Totusi, daca nu te poti abtine, intai mergi intr-un astfel de cinematograf si apoi poti sa revii cu o opinie avizata, dupa ce ai testat subiectul comentariilor tale.

Anonim

Respect pentru faptul ca ai scris atat de mult si rabufnitor.Scriu simplu,nu "filozofic" de data asta .Te-am atacat eu pe tine cu ceva?Nu,vrei sa respecti si alte opinii?Programez pentru iOS,sunt pasionat de masini cu programare numerica(CNC) de multi ani,sunt in tehnologie pana la gat,atat software cat si hardware,logul asta il am la favorite datorita "bolii" pentru sateliti,imi aduc aminte cand pierdeam noptile cu pasiune imediat dupa revolutie sa decodez cu placa skystar2.Imi place si psihologia.Celula nervoasa e fragila,nu este bine sa se abuzeze de ea.

dany

Da,asa e, anonim, celula nervoasa e fragila, nu abuza de ea. :)))))) Mai ales cand te lauzi prea mult, s-ar putea sa se uzeze prea tare.
Stii de ce ti-am raspuns asa? Din cauza ca tratezi interlocutorul la misto, cu pseudo ironie, pe care tu o crezi fina ironie. Asa ca ti-am raspuns cu aceeasi moneda. Oricum, tot ce am scris aici e flame, atat tu, cat si eu. Ma retrag din discutia cu tine, rog moderator sa imi stearga toate comentariile.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile