marți, 14 aprilie 2015

CoinVault Ransomware Decryptor by Kaspersky

Ransomware este un tip de software rău intenționat, folosit de infractorii cibernetici, fiind proiectat pentru a incerca sa obtină bani de la victime, fie prin criptarea datelor de pe disc, fie prin blocarea accesului la sistem. Ransomware este de obicei instalat prin declanșarea unei vulnerabilitati în computerul victimei, prin deschiderea unui e-mail de phishing sau accesarea un site web malitios, care a fost creat de către atacatori. Emailurile sunt de obicei trimise de atacatori care pretind ca reprezintă servicii online populare, instituțiile financiare sau rețele de socializare.

Dupa ce programul ransomware este instalat, acesta cripteaza fisiere de pe hard-diskul calculatorului sau blocheaza accesul victimei la sistem, dar lasă un mesaj de răscumpărare, prin care solicita o taxă pentru a decripta fișierele sau a restaura accesul victimei la sistemul de operare. Acest mesaj este afisat data viitoare cand utilizatorul repornește sistemul. În esență, atacatorii incearca sa exploateze un computer pe care il tin "ostatic" și încearcă să obțină bani de la victme, în schimbul oferirii accesului la computer sau fisiere.

Pentru a combate acest fenomen, Biroul National de Procuratura si Unitatea Națională de lupta impotriva infractionalitatii informatice (NHTCU) a Politiei din Olanda au colaborat cu Kaspersky Lab pentru a ajuta victimele virusului ransomware CoinVault si a incerca sa le deblocheze gratuit accesul la fisiere sau sistemul de operare.

În timpul investigației comune, părțile implicate au reușit să obțină date care pot ajuta victimele să decripteze gratuit fișierele criptate din computerele infectate, oferind ambele chei de decriptare, precum și metoda de decriptare.

Anchetă este în curs de desfășurare, iar noi chei ale virusului CoinVault vor fi adăugate în viitor. Asadar, sansa de reușită a decriptării probabil nu este deocamdată de 100%, dar este foarte mare.

Utilitarul de decriptare il gasiti AICI, iar pentru verificare puteti accesa pagina dedicată Kaspersky.

Instructiuni detaliate gasiti in fisierul PDF ( Acrobat Reader ) de AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „CoinVault Ransomware Decryptor by Kaspersky”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile