vineri, 17 aprilie 2015

Digiturk a fost vândut companiei Bein Media Group din Qatar

Bein Media Group din Qatar, proprietarii rețelei Al Jazeera, au achizitionat cel mai mare furnizor de televiziune cu plată din Turcia, pentru o sumă cuprinsa între 1 - 1,2 miliarde dolari, anunță BGN News.

Fondul de Asigurare a Depozitelor (TMSF), care a confiscat Digiturk în 2013, a vandut cu succes procentele confiscate din Digiturk catre Qatar Bein Media Group. TMSF consfiscase cele 47 procente din actiunile Digiturk de la Çukurova Holding, în soluționarea unei datorii fiscale. Restul de 53% din actiuni sunt detinute de Providence Equity din SUA. Compania americană a anuntat de asemenea ca a finalizat discuțiile de vânzare, iar Bein va detine toate acțiunile.

Digiturk are 3,3 milioane de abonati si obtine cea mai mare parte a veniturilor anuale din serviciile platformei sale DTH ( televizune cu plata prin satelit). Digiturk detine si drepturile de difuzare din campionatul Turciei până în sezonul 2016-2017. Pe de alta parte, Bein Media Group detine nu doar Al Jazeera, dar operează si canalele Bein Sport in Europa, Asia și Statele Unite.

Nu este prima data când oameni de afaceri din Qatar si-au arătat interesul pentru mass-media turcă. Compania Al Wasaeel International Media, o filială a Autorității de Investiții din Qatar, a achiziționat anterior 25% din grupul media Turkuaz, care detinea cotidianul Sabah și canalyl de televiziune ATV.


Niciun comentariu despre subiectul „Digiturk a fost vândut companiei Bein Media Group din Qatar”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile